Så blir du supereffektiv under Corona-krisen – 6 steg

1 april, 2020

Vanor som gör dig ineffektiv

Dags att bli extremt effektiv och få saker gjorda direkt? Med våra 6 enkla råd får du strategierna som världens främsta företagare använder. Vilka väljer du?

Bli effektiv – steg 1: Håll extremt effektiva möten

Veckomöten, säljmöten, planeringsmöten… Det finns ett möte för allt, och märkligt nog avsätts alltid 60 minuter. Varför? I Coronatider har du möjlighet att en gång för alla sluta med möteshysterin. Gör så här:

Använd rätt digitala hjälpmedel för dina möten

Här går vi igenom hur dina möten blir supereffektiva och vilka tekniska hjälpmedel du ska använda (och hur de fungerar)

Läs mer här: Den ultimata guiden till att jobba på distans – 13 avgörande tips

Använd Meeting Ticker

Ni är tre deltagare, Alla fakturerar 1 500 kr i timmen. Mötet är en timme. Kostnad? 4 500 kr. Inte bra!

Testa då Meeting Ticker, som räknar ut exakt vad varje möte kostar. Du kommer att bli förvånad! Och du kommer att förändra.

Principen är enkelt. Du surfar in på Meeting Ticker och matar in ”antal deltagare”, ”timdebitering för samtliga deltagare” och när mötet startar. Sedan trycker du på start. Funktionen börjar sedan räkna vad mötet kostar, sekund för sekund. Och under mätaren finns en knapp som heter ”Stop the bleeding” – som du såklart trycker på när ni är färdiga. Vi gillar det!

Lägg dina möten på eftermiddagen

Forskningen visar att vi är betydligt mer kreativa och kan hantera abstrakta problem bättre på förmiddagen (i alla fall de flesta av oss). Med andra ord – lägga alla möten som inte kräver din fulla kreativitet sist på dagen.

Bli effektiv – steg 2: Gör alltid en sak i taget

Forskningen visar att multitasking leder till en minskning av produktiviteten med upp till 40 procent. Stressnivån ökar också och ditt IQ minskar med 10 punkter.

Testa dig själv här: Hur ineffektiv blir du av multitasking?

Inte nog med det, om du blir störd av exempelvis ett mail kan det ta upp till 15 minuter innan din hjärna blir fullt fokuserad igen. Och i snitt tappar en anställd 2,5 timme per dag på grund av denna typ av distraktioner. Den uppskattade kostnaden för störningsmoment som dessa, bara i USA, är 650 miljarder per år. Ouch!

Gör som stjärnföretagarna – följ steg 3 istället.

Bli effektiv – steg 3: Stäng av alla distraktioner

Kollar du mailen det första du gör? Har det hänt dig, någon gång, att det har tagit fokus från det du tänkt göra? Såklart det har!

En bättre strategi är att göra dagens två viktigaste uppgifter innan du kollar mailen. Det kommer att göra underverk för din produktivitet.

Och en gång för alla – ha bara en to-do-lista.

Stäng av pushnotiser, mailplinget och ljudsignalen på telefonen när du fokuserar. Nu!

Bli effektiv – steg 4: Buffer days, focus days och free days

Lär dig av entreprenören Andreas Wilhelmsson. Fyra gånger om året åker han till London för att delta i Dan Sullivans Strategic Coach-program. I Sullivans modell för ökad produktivitet delas tiden in i kompletta dygn som kallas Focus days, Buffer days och Free days.

Under Focus days arbetar du endast med det som är inkomstbringande och viktigast för bolaget just nu.

En Free day ska vara helt ledig i 24 timmar. Det innebär att du inte ens får tjuvkika på mailen.

Buffer days förbereder för Focus days och Free days. Det kan handla om att planera, utveckla dig själv, rensa mailen eller delegera arbete. 

Läs mer här: Så använder Andreas buffer days, focus days och free days

Bli effektiv – steg 5: Ställ livet på rad – nu!

Principen är enkel: du vill åstadkomma massor i ditt liv. Äventyr. Relationer. Företag. De flesta gör dessa saker separerade, och känner sig ständigt stressade och på väg till nästa aktivitet. Men de som verkligen får saker att hända i livet, ställer alla mål på rad.

Samtidigt som de bestiger Kilimanjaro, umgås de med sin älskade familj och affärsbekanta som blir nya kunder. När du uppfyller på alla dina mål samtidigt, har du ställt livet på rad.

Läs mer här: Ställa livet på rad – din kanske viktigaste framgångsfaktor

Bli effektiv – steg 6: Använd mina 45 business- bio- och lifehacks för din ultimata dag

45 life hacks, bio hacks och business hacks som har gjort mig mer effektiv, gladare, lyckligare, mer produktiv och mer framgångsrik. Det tog 11 år att hitta och testa alla. Här kommer de – serverade på ett silverfat till dig. 

Läs mer här: Gustafs 45 bästa business-, bio-, och life hacks
Personlig utveckling
Foto av: AdobeStock
9 rutiner hos supereffektiva företagare – vilka har du?
Personlig utveckling
Så blir du extremt effektiv – våra 5 viktigaste guider
Driva
Så använder framgångsrika företagare MittFöretag.com!