Digitalisering av ditt företag – här är 3 smarta verktyg

11 februari, 2021

Digitalisering
Foto av: AdobeStock

Digitalisering är den största trenden för framtidens företag, och det finns mycket du kan göra direkt för att hänga med. Vi har valt ut tre smarta verktyg som gör ditt företag mycket mer digitalt – på bara några dagar.

Alla snackar om digitalisering, och vi kan lätt känna att vi halkar efter när det pratas AI, maskininlärning och blockchain. Men digitalisering behöver inte vara så svårt och ouppnåeligt.

I den här guiden har vi tagit fram tre verktyg som alla företag kan använda för att öka graden av digitalisering. Det bästa är att det bara tar några dagar att införa dem. Så vips, har du ökat företagets digitalisering och det snabbt!

Här är våra fem favoritverktyg just nu för att digitalisera företaget.

Digitalisering av företaget kommunikation med Slack

Slack digitalisering

Det finns många verktyg för att digitalisera ditt företags kommunikation. Vi föredrar Slack, som har blivit en favorit hos många företag. Slack är egentligen ett avancerat chatt-program, där du har olika kanaler och grupper för olika delar av ditt företag. Här samlar ni all kommunikation och slipper till stor del e-post.

Här är några av fördelarna med Slack

  • Ni kan bjuda in samarbetspartners, leverantörer och kunder att samarbeta i era Slack-kanaler.
  • Det går alldeles utmärkt att skicka och dela filer i kanalerna, till exempel finns en smart koppling till Google Drive.
  • Skapa olika kanaler för olika delar i företaget. Vi rekommenderar också att ha en kanal för ”alla”, där ni kan dela allmän information och pepp.

Vad kostar Slack?

Slack finns i en gratisversion för de allra minsta företaget. Därefter börjar planerna på 6,67 USD per person och månad. Väl värt investeringen om ni är fler i teamet!

Digitalisera företagets projekt med Asana

Asana Digitalisering

Med Asana kan du skapa och se teamets planer, spåra framsteg och diskutera arbetet på ett ställe. Som ledare är detta ett utmärkt sätt att hålla reda på allt ditt team gör, och en självklar del av företagets digitalisering.

Några av fördelarna med Asana

  • Lägg till och tilldela aktiviteter och to do:s. Teamet vet vad snart som behöver göras, vilka uppgifter som är prioriterade och när jobbet ska utföras.
  • Du kan också zooma in uppgifter som är aktuella just nu. Visualisera varje arbetssteg och se var saker fastnar i processen.
  • Se också hur arbetet kartläggs över tiden. Hantera vilka projekt som är beroende av varandra, hitta oplanerade och överlappande uppgifter och skapa planer som teamet enkelt kan jobba i.

Vad kostar Asana?

Det finns en gratisversion för de allra minsta företaget. Asana har sedan en lite märklig prissättning där den minsta planen innehåller fem licenser. Kostnaden per person och månad är i minsta paketet 10,99 USD. Väl värt det om du går all in och verkligen använder Asana för digitalisering av ditt företags projekt.

Automatisera företagets sociala medier med HootSuite

Automatisera sociala medier med HootSuite digitalisering

Dina kunder finns onekligen på sociala medier. Utmaningen är ofta att få ihop kommunikationen, och då underlättar det att sköta allt på ett ställe. Med HootSuite kan du sköta alla publiceringar i sociala medier i en plattform, vare sig det handlar om Facebook, LinkedIn eller Instagram. Det ger dig en riktig fin form av digitalisering i ditt företag.

Några av fördelarna med digitalisering med HootSuite

  • Du spar väldigt mycket tid genom att skapa ett inlägg på et ställe, och sedan direkt kunna pusha ut det i olika varianter på olika sociala medier-plattformar.
  • Du får också utmärkt statistik på hur det går för dina inlägg, och kan hantera kommunikationen med dina följare direkt i HootSuite.
  • En annan smart fördel är att du kan följa andra konton och hashtags direkt i HootSuite, och därigenom skapa en omvärldsanalys som berör ditt företag.

Vad kostar HootSuite?

Du kan testa gratis i 30 dagar. Det rekommenderas! Därefter kostar den billigaste planen 39 USD per månad. Väl värt det!

Var kan jag lära mig mer om digitalisering?

Vi rekommenderar följande tre poddavsnitt som verkligen ger dig insikter om framtiden, digitalisering och nya tekniker.

Så bygger du en Marketing Funnel som skapa nya kunder

Alla vill ha kunder – få förstår att det är en process som går att styra. I det här avsnittet med konverterings- och sökmotorexperten Marcus Sandström lär vi dig att konvertera leads till kunder. Vad är det värt för ditt företag? En konverteringstunnel är en viktig del av företagets digitalisering.

Lyssna på avsnittet här! Så bygger du en Marketing Funnel som skapa nya kunder

Så förstår du konsekvenserna av AI och digitalisering – med Ishtar Touailat

AI och digitalisering kommer att förändra varenda bransch. Bygger du ett företag som är relevant om 5 år, eller gör du som du alltid hart gjort? Och hur leder du ett företag i en helt nya värld? Svaren på dessa frågor vill vi ha från den som verkar förstå dem bäst – och det är Ishtar Touailat.

Lyssna på avsnittet här! Så förstår du konsekvenserna av AI och digitaliseringen

Detta måste du förstå om framtiden enligt Gustaf Josefsson Tadaa

Hur kommer mitt företag påverkas av AI, Blockchain och alla teknikrevolutioner? Och hur attraherar jag rätt medarbetare samtidigt som jag bygger en kultur som fungerar i framtiden med all digitalisering?

Lyssna på avsnittet här! Detta måste du förstå om framtiden

#växatillsammans – detta gör vi för att hjälpa dig och ditt företag just nu

Den här artikeln är en del av vår kampanj #växatillsammans. Under två månader lägger vi 100% fokus på att hjälpa dig och ditt företag att växa i annorlunda tider. Vi gör det genom inspiration, kunskap och verktyg som verkligen gör skillnad – och genom att dela historierna från Sveriges företagarhjältar. Och vi gör det tillsammans.

#växatillsammans är ett samarbete mellan Visa, världens största nätverk för betalningar, och våra sajter Driva-eget.se och Mittföretag.com.

Här kan du läsa mer om #växatillsammans och hur vi hjälper ditt företag just nu.

visa.se/foretagshjalpen får du tips och råd om hur du digitaliserar ditt företag och ställer om för en ny framtid. Du får också verktyg och tips för att nå fler kunder.
#växatillsammans är ett samarbete medDigitalisering
Foto av: AdobeStock
Digitalisera företaget – så här kommer du igång