Nästa Evenemang

0 0

Registrering av logga och företagsnamn

Hej!   Jag har redan kontaktat Bolagsverket, men vill ställa min fråga även här. Februari 2015 startade jag mitt företag. Jag är frilansöversättare. Jag är registrerad hos Skatteverket och har F-skatt. N...

Svara & Kommentera
0 1

Eget uttag, överföring till annat konto?

Hej! Jag undrar om jag kan föra över pengar från mitt företagskonto till mitt privata bankkonto? Låt säga att jag jag göra ett eget uttag på 5000 kr. Kan jag då föra över dessa 5000 från företagskontot till ...

Svara & Kommentera
0 0

Momsuträkning

Hej! Jag har en fråga (i studiesyfte) hur jag räknar ut mitt försäljningspris. Här är alla kostnader när jag importerar ifrån Kina plus hemtagningskostnader i Sverige. Ser det rätt ut? Är 146,96 den totala va...

Svara & Kommentera
0 0

Frakta som nyföretagare

Hej, jag är ganska oerfaren och ska starta ett företag. Företaget ska frakta all sin försäljning till kunderna som finns utspridda över hela Sverige. Paketet ska innehålla cirka 3kg livsmedelsvaror. Vilket frak...

Svara & Kommentera
0 0

Bilköp

Hej, jag har enskild firma och undrar om jag är tvungen att bokföra en bil som köps i företagets namn? Detta för att komma åt mycket förmånliga rabatter.

Svara & Kommentera
0 0

Hög skatt för del av vinst från handelsbolag

Jag jobbar heltid men driver ett handelsbolag vid sidan om. Nu ska jag lämna in min privata inkomstdeklaration. Innan jag har fyllt i bilaga N3A (andel i handelsbolag) står det att jag preliminärt ska få tillba...

Svara & Kommentera
0 1

Använda aktiekapital till försäkringar i nystartad aktiebolag

Jag har startat ett aktiebolag för konsultverksamhet. Inför mitt första uppdrag behöver jag diverse försäkringar, kan jag använda en del av mitt aktiekapitel (ca 10%) för att betala dessa? Försäkringarna räknas...

Svara & Kommentera
1 3

Företagsstart inom e-handel

Hej! Det är så att sidohobbyn börjar växa sig för stor och jag har beslutat att satsa mer seriöst på hobbyn och starta en enskild firma. Detta har skapat ett antal frågor som jag skulle vilja få input på. ...

Svara & Kommentera
0 4

Redovisa moms

Kan jag  redovisa momsen till  skatteverket       trots att fakturorna        inte  är betalda?

Svara & Kommentera
0 1

Specialkoden fungerar inte...

Hej jag skulle anmäla mig till evenemanget i Falun den 28/9 men när jag fyllde i specialkoden står det att den inte existerar... Jag kopierade och klistrade in två gånger på datorn så jag har inte skrivit fel. ...

Svara & Kommentera
0 0

Starta eget

Hej!Jag är en ung man med stort intresse av att starta min egna grej. Jag har en ide som jag funderat på ett tag och har då några frågor angående det. Jag är intresserad av att sälja en ...

Svara & Kommentera
1 1

Starta boende för patienter med psykisk ohälsa med särskilda vårdbehov? Finansiering..

ej på er,vi är några kollegor som planerat under 4 års tid att starta upp ett boende för personer med allvarlig psykisk ohälsa med särskilda vårdbehov. Vi vet att vi har ett gott underlag och varend...

Svara & Kommentera
2 1

Holdingbolagsstruktur

Hej,Jag planerar att starta ett bolag med några vänner och köpa en hyres fastighet för uthyrning av bostäder. Vi tänker oss att skapa ett aktiebolag som holdingbolag och ett dotterbolag som äger fastighet...

Svara & Kommentera
1 1

Hur kan jag lösa detta?

Jag håller på att avsluta min mammaledighet med min yngsta dotter och har konkret inget jobb att gå tillbaka till. Samtidigt så är jag inte nöjd med den plats av barnomsorg vi fått. Den var inte som jag tänkt m...

Svara & Kommentera
0 0

ekonomi

Hej !   Kan man lägga in ett startkapital på handelsbolaget och sedan plocka ut dessa pengar när man vill ?  Thomas

Svara & Kommentera
1 0

Momsfrågor

Hej! Jag är en 18-årig tjej som nu har bestämt mig att utveckla min fritidshobby till en verksamhet och starta företag. Jag tillverkar miljövänliga doftljus och kommer starta försäljningen i en webbshop. Kommer...

Svara & Kommentera
0 0

Hur brett får mitt verksamhetsområde vara?

Jag tänker starta ett företag som skall importera varor från bla Sydkorea och Polen. MEN jag vill också sälja tjänster som konsult för byråverksamhet och foto. Vill också öppna upp för att kunna exportera i fra...

Svara & Kommentera
1 1

Företagsregistret

Jag har lagt in min logga och mitt foto på min profil, men de kommer inte med i företagsregistret. Varför?

Svara & Kommentera
1 1

Rabattkod

Hej! Jag har precis blivit medlem på Mitt företag. Jag såg en annons på facebook att om man blev medlem så skulle man få en kod till eventet i Karlstad den 19/11 och det skulle då bli gratis. Men jag kan endas...

Svara & Kommentera
6 47

Var ni lurade av Service Finder?

Hej! Har någon samarbetat med Service Finder? Jag tänker gå till domstolen med dem. Jag kan berätta mycket hur dem lurar nya , oerfarna småföretagare. Undrar om det finns här någon som är lika förbannad på ...

Svara & Kommentera
1 21

Gerillamarknadsföring

Många av som som är inne här driver ju mindre företag utan stora budgetar. Kan vi inte dela med oss av våra gerillamarknadsföringstips, dvs. marknadsföring som är billig och effektiv!?

Svara & Kommentera
1 16

SEO-företag

Hej! Okej, jag har fattat att sökmotoroptimering är the shit. Nån som kan ge mig ett tips på ett SEO-företag jag kan anlita utan att det blir svindyrt. De måste vara bra också, såklart Josef

Svara & Kommentera
2 15

Vill någon dela med sig av idéer?

Jag är sugen på att starta eget men har ingen riktigt bra idé som jag vill genomföra. Är det någon som har tips på en bra affärsidé? Eller kanske förslag på var jag kan hitta idéer som ingen annan har tagit...

Svara & Kommentera
1 14

Marknadsföring utan pengar

Hej! Jag har precis startat ett företag som importerar kläder från Taiwan. Tyvärr har jag inga stora pengar att lägga på marknadsföring (banken har inte nappat än) och jag behöver tips på hur jag kan nå ut till...

Svara & Kommentera
0 13

Sökmotortips

Hej nyföretagare. Kan vi inte tillsammans dela med oss av alla våra tips för att hamna högt hos Google och andra sökmotorer. I dag är ju det väldigt viktigt att synas där, och jag delar gärna med mig av mina...

Svara & Kommentera
1 13

Bästa bank?

Slänger ut en fråga som jag vet att jag kommer att få många olika svar på, så svara gärna konkret. Vilken bank är bäst för småföretagare?

Svara & Kommentera
1 12

Webbhotell

Vilket webbhotell är bäst, snabbast och mest tillförlitligt?

Svara & Kommentera
1 12

Hur säljer man?

Hej hej Jag är urkass på att sälja och får alltid sänka priset innan det blir affär. Kan någon ge några tips?

Svara & Kommentera
1 11

Webbutik?

Någon soom har ett tips på en billig eller helst gratis bra webbshop? Amanda

Svara & Kommentera
0 10

Räkna ut dröjmålsränta?

Hej, Jag har en fundering. Om jag skickar ut en faktura till en kund som inte har betalt med sista betalnings datum 10 aug. och skriver att det är ex. en dröjmålsränta på...

Svara & Kommentera
0 10

Adresser till företag

Jag letar adresser till potentiella kundgrupper, men det verkar dyrt och krångligt. Det enda jag hittar är par.se som skall ha mellan 5 och 10 kronor adressen. Ingen som vet något företag ...

Svara & Kommentera
0 9

Moms o Skatt när ?

Jag ska driva en liten verksamhet där jag har tjänster och ger privatlektioner inom ett visst område. Jag har ett företagskonto, dit kommer jag få inbetalningar på ...

Svara & Kommentera
0 9

Visitkortsutformning?

Jag ska trycka upp nya visitkort till företaget, men har väl egentligen ingen idé om hur de ska se ut. Finns det någon normal size? Tjocka/tunna? Båda sidor?

Svara & Kommentera
0 9

Frukost/Lunchträff

Har precis hittat hit och tycker det verkar vara en bra nivå på nyttforetag.coms medlemmar. Vad tror ni alla om att arrangera någon form av Frukost/lunch-träff nå...

Svara & Kommentera
0 8

Är SPCS bäst?

Hej! Jag ska inom kort köpa in ett bokföringsprogram till mitt nystartade företag (AB) och går i funderingar på vilket jag ska köpa. det som poppar upp i huvudet &au...

Svara & Kommentera
0 8

Mässtips!

Hej Jag ska vara med på Formexmässan nästa vecka. jag jobbar som grossist inom hantverk. Det blir min första mässa. Vad ska jag tänka på? ...

Svara & Kommentera
0 8

Avveckla AB och förtsätta som enskild?

Hallå! Hittade precis till detta forum och det verkar kanon! :) Tänkte kolla om någon har erfarenhet av att avveckla aktiebolag och fortsätta som enskild firma? Min st&o...

Svara & Kommentera
0 8

vad ska vara med i affärsplanen?

Hej nyföretagare! Jag har startat ett företag inom kläder, och tänkte göra en affärsplan. Men, alla säger olika om vad som ska vara med. Vad är viktigast och...

Svara & Kommentera
0 8

Tips på bra bokföringsprogram

Jag har en enskild firma och planerar att sköta min bokföring själv. Gärna webbaserat. Är det ngn som kan rekommendera ett bra program?

Svara & Kommentera
6 47

Var ni lurade av Service Finder?

Hej! Har någon samarbetat med Service Finder? Jag tänker gå till domstolen med dem. Jag kan berätta mycket hur dem lurar nya , oerfarna småföretagare. Undrar om det finns här någon som är lika förbannad på ...

Svara & Kommentera
5 5

Starta eget

Hej, Jag har planer på att starta eget företag. Jag har dock inte haft möjlighet att göra det då jag tidigare pluggat ekonomi i Lund. Jag undrar om ni har några bra tips på viktiga länkar, bra dokument, tips o...

Svara & Kommentera
5 2

Få bidrag till sin startup?

Jag har en idé till en app som jag har börjat skissa på och få klar hur den ska vara. Nu ska den troligtvis börja byggas efter sommaren och sen lanseras sommaren 2015. Det är en turistapp som jag tror många tur...

Svara & Kommentera
3 0

Har du en shop på E-bay?

Kollade upp vad det skulle kosta om jag utvidgar min webshop här i Sverige och exporterar till Norge. Skulle bli minst 40 000 med allt. Så jag kom på att det skulle bli billigare att starta en E-bayshop med pay...

Svara & Kommentera
3 1

Betala för tjänst utomlands.

Jag driver en enskild firma där jag konsulterar inom spelprogrammering men jag skall nu släppa första egenutvecklade spelet till mobil, som hjälp har jag bland annat en individ från Colombia som sitter där och ...

Svara & Kommentera
3 2

Likviditetsbudget, glappet mellan utbetalning och inbetalning. Hur gör man?

Är påväg att starta företag, upptäckte idag att jag helt har missat (förträngt) en viktig del i min likviditetsbudget. Jag tänker satsa på att i första hand sälja in mina produkter till återförsäljare te.x Smyc...

Svara & Kommentera
3 1

Köpa in kläder

Jag är på gång att starta eget men jag måste finna något ställe där jag kan beställa tröjor (omärkta) med min egen design. Jag vill hålla det inom Europa. Alla förslag är välkomna.

Svara & Kommentera
3 0

Avveckla aktiebolag

vi har sålt vår matvagn och vill nu avveckla vårt aktiebolag. Är det någon som vet vem som kan hjälpa utan att det kostar 10 000kr? Kan man göra det själv? Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar!

Svara & Kommentera
3 1

Boktips för företagare - vilka är dina favoriter?

Hej företagarvänner!Idag delade jag med mig av mina fem favoritböcker för oss företagare, när jag stod på scen på Driva Eget-dagen i Stockholm. Jag rekommenderade varmt läsning av följande:...

Svara & Kommentera
2 1

AB eller inte

Någon som har erfarenhet av SUF bolag?

Svara & Kommentera
2 1

Att starta up - vad behövs för att lagligt introducera nya livsmedel?

Hej allesammans!  Jag arbetar med att ta fram ett nytt koncept av en snack produkt som är gjort av ett s k superkorn som inte är introducerat i Sverige ännu.  Just nu har jag beställt påsar från Kina, skapat ...

Svara & Kommentera
2 15

Vill någon dela med sig av idéer?

Jag är sugen på att starta eget men har ingen riktigt bra idé som jag vill genomföra. Är det någon som har tips på en bra affärsidé? Eller kanske förslag på var jag kan hitta idéer som ingen annan har tagit...

Svara & Kommentera
2 3

Juridisk hjälp?

Har nu snart varit aktiv företagare i 1 år och jag kan meddela att detta året har varit min livs största resa, allt började med en urusel start då jag "blåögd" som man är tog mig an ett arbete (70.000:- ex moms...

Svara & Kommentera
2 2

Nystartad tjänst som behöver marknadsföras

Hej,  jag har precis startat en tjänst för att hjälpa folk med att få vad som helst utfört. den heter http://utfor.se   Nu är frågan hur jag enklast markndadsför den då vi inte har några intäkter ännu a...

Svara & Kommentera
2 0

Extrapersonal

Hej, Jag genomför en marknadsundersökning för att se hur stort intresset för att kunna få tag i extrapersonal snabbt och enkelt är. Jag skulle verkligen uppskatta om ni har lust att svara på den. Det skul...

Svara & Kommentera
2 1

Hur boka biljett för evenemanget i Uppsala den 22 Oktober?

Har via deltagande på Vakna Uppsala fått en Värdecheck där det står att man ska boka biljetter via er men hur går man tillväga i slutet av bokningen då man ej ska välja betalningssätt då man fått denna värdeche...

Svara & Kommentera
2 1

Holdingbolagsstruktur

Hej,Jag planerar att starta ett bolag med några vänner och köpa en hyres fastighet för uthyrning av bostäder. Vi tänker oss att skapa ett aktiebolag som holdingbolag och ett dotterbolag som äger fastighet...

Svara & Kommentera
2 0

Hur bokföra extra skatt förutom moms i mobilabonnemang

Hej! Jag märkte när jag skulle bokföra mitt nya mobilabonnemang hos 3 att det i momsspecifikationen under rubriken "Skattesats" förutom moms även ingår något som kallas för "Ej moms 3". Finns det någon bokföri...

Svara & Kommentera
2 2

Tips på redovisningsbyråer/konsulter för för Grafisk verksamhet?

Hej! Jag driver egen Näringsverksamhet och detta är första året jag måste göra årsbokslut. Därav behöver jag någon som kan hjälpa mig för jag klarar inte av det själv. Inte så mycket som hänt det första å...

Svara & Kommentera
2 1

Kunnig inom hudvård

Hej! Jag är en tjej på snart 25 år... Funderar på att starta upp ett företag där jag producerar tvål, hudkräm, duschkräm etc. med så naturliga råvaror som det är möjligt. Det finns redan en del sådana företa...

Svara & Kommentera
0 0

Registrering av logga och företagsnamn

Hej!   Jag har redan kontaktat Bolagsverket, men vill ställa min fråga även här. Februari 2015 startade jag mitt företag. Jag är frilansöversättare. Jag är registrerad hos Skatteverket och har F-skatt. N...

Svara & Kommentera
0 0

Momsuträkning

Hej! Jag har en fråga (i studiesyfte) hur jag räknar ut mitt försäljningspris. Här är alla kostnader när jag importerar ifrån Kina plus hemtagningskostnader i Sverige. Ser det rätt ut? Är 146,96 den totala va...

Svara & Kommentera
0 0

Frakta som nyföretagare

Hej, jag är ganska oerfaren och ska starta ett företag. Företaget ska frakta all sin försäljning till kunderna som finns utspridda över hela Sverige. Paketet ska innehålla cirka 3kg livsmedelsvaror. Vilket frak...

Svara & Kommentera
0 0

Bilköp

Hej, jag har enskild firma och undrar om jag är tvungen att bokföra en bil som köps i företagets namn? Detta för att komma åt mycket förmånliga rabatter.

Svara & Kommentera
0 0

Hög skatt för del av vinst från handelsbolag

Jag jobbar heltid men driver ett handelsbolag vid sidan om. Nu ska jag lämna in min privata inkomstdeklaration. Innan jag har fyllt i bilaga N3A (andel i handelsbolag) står det att jag preliminärt ska få tillba...

Svara & Kommentera
0 0

Starta eget

Hej!Jag är en ung man med stort intresse av att starta min egna grej. Jag har en ide som jag funderat på ett tag och har då några frågor angående det. Jag är intresserad av att sälja en ...

Svara & Kommentera
0 0

ekonomi

Hej !   Kan man lägga in ett startkapital på handelsbolaget och sedan plocka ut dessa pengar när man vill ?  Thomas

Svara & Kommentera
1 0

Momsfrågor

Hej! Jag är en 18-årig tjej som nu har bestämt mig att utveckla min fritidshobby till en verksamhet och starta företag. Jag tillverkar miljövänliga doftljus och kommer starta försäljningen i en webbshop. Kommer...

Svara & Kommentera
0 0

Hur brett får mitt verksamhetsområde vara?

Jag tänker starta ett företag som skall importera varor från bla Sydkorea och Polen. MEN jag vill också sälja tjänster som konsult för byråverksamhet och foto. Vill också öppna upp för att kunna exportera i fra...

Svara & Kommentera
1 0

Bidrag eler lån

Hej! Jag har haft en tanke i många år om att starta upp en verksamhet på min gård som riktar sig till barn och ungdomar. De skall ha möjlighet att via kommun eller annan instans, kunna komma till min gård och ...

Svara & Kommentera
0 0

Hur bokföra köp av jordbruksfastighet?

Hej vi har köpt en jordbruksfastighet, hur skall denna bokföras? 51% tillhör privat del och 49% näringsdel enligt uträkning av taxeringsvärdena.  Enskild firma. Tack för svar!

Svara & Kommentera
1 0

Starta egen verkstad

Hej, jag har planer på att starta en egen tung fordons verkstad i Stockholms län. Hur ska jag gå tillväga? jag har varit i kontakt med nyföretagarcentrum i Stockholm, men då handläggaren hade lite kunskap om ju...

Svara & Kommentera
0 0

Utbilda/certifiera i utlandet via svenskt företag

Jag skulle vilja bedriva utbildning och certifiering inom ett visst teknikområde i utlandet, främst Kina och Filippinerna, eventuellt även Taiwan.Jag har behörighet att certifiera inom detta området...

Svara & Kommentera
0 0

Skapa en app med partner

Hej, första inlägget här! Jag har en app-idé som jag beskrev för min målgrupp kan man säga (den har med ett visst sällskapsspel att göra och jag började fundera och samtala kring en app som hade gjort spelet m...

Svara & Kommentera
0 0

Vi hjälper dig att få betalt - gratis första året

Hej! Vi är en dansk/svensk inkassobyrå som erbjuder ditt företag ett kostnadsfritt år med inkasso. Vi förstår att en faktura kan göra stor skillnad för mindre företag och därför erbjuder vi ett gratis första år...

Svara & Kommentera
0 0

Import av produkter.

HEJ JA FUNDERAR PÅ ATT STARTA UPP ETT FÖRETAGANDE. TANKEN ÄR ATT IMPORTERA PRODUKTER BILLIGT FRÅN TEX. KINA SOM JA SEN SÄLJER PÅ NÄTET/TRADERA.. HUR KOMMER JA I KONTAKT MED BILLIGA OCHSERIÖSA EXPORTÖRER ELLER ...

Svara & Kommentera
0 0

Kan man lita på factoringlistan?

Hej! Jag funderar på att sälja fakturor och har letat runt på nätet - hittade en jämförelsesite som heter factoringlistan.se - kan jag lite på den?

Svara & Kommentera
3 0

Avveckla aktiebolag

vi har sålt vår matvagn och vill nu avveckla vårt aktiebolag. Är det någon som vet vem som kan hjälpa utan att det kostar 10 000kr? Kan man göra det själv? Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar!

Svara & Kommentera
2 0

Extrapersonal

Hej, Jag genomför en marknadsundersökning för att se hur stort intresset för att kunna få tag i extrapersonal snabbt och enkelt är. Jag skulle verkligen uppskatta om ni har lust att svara på den. Det skul...

Svara & Kommentera
666 Frågor ställda hittills 1376 Svar från våra medlemmar STÄLL EN FRÅGA

Filtrera frågor

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6