Nästa Evenemang

0 0

Eget inom Turistbranschen

Hej! Jag och min sambo har funderat på att starta något och ta folk upp till Everest base camp. Vi har en kompis från Nepal som har ett vandringsföretag där han säljer en guidad tur dit. Vi hade velat sälja de...

Svara & Kommentera
0 0

Dotterbolag

Hej vi är 3 kiropraktorer som driver vår verksamhet i vårat Gym. Vi har en del i verksamheten som är momspliktig (massage, akupunktur samt gymmedlemskap) detta är ca 50% av intäkterna. Kiropraktiken (momsbefri...

Svara & Kommentera
0 0

Försäljning till enskild firma eller privatpersoner.

Hej Vid försäljning via inspelat samtal har jag följande frågor. Enskilda firmor: A: Måste nämna ångerrätten i det inspelade avtalet? B: Måste nämna ångerrätten i det inspelade avtalet SAMT posta skriftlig ...

Svara & Kommentera
0 2

Adsense funderingar

Hejsan! Jag har varit en frekvent besökare här på sidan men har inte tidigare skrivit något. Jag och min sambo har precis startat upp ett aktiebolag och ett av benen vi kommer jobba inom är internet och intäk...

Svara & Kommentera
0 0

Jobba utomlands

Jag har tänkt lite, och undrar hur det är att starta eget utomlands? Hade tänkt mig Spanien inom IT eller elektriker? Kan man starta eget trots att man inte kan spanska eller räcker engelskan?

Svara & Kommentera
0 0

När bör jag fakturera?

Hej! Företag säljer tjänster till andra företag. Tjänsten kan hålla i t.ex. två veckor. I dec år 2017 som har vi sålt tjänster till några kunder. Vissa affärer avslutas under dec månad, medan vissa avslutas i ...

Svara & Kommentera
0 0

samhällsekonomi

Hej! min fråga är Importkostnaderna för våra företag stiger kraftigt på grund av höjda råvarupriser. Vilka blir följderna för hushållen och företagen?

Svara & Kommentera
0 0

Svenskt företag. Ehandel i USA

Hej! Mitt namn är Axel.  Jag har intresse utav att starta en Nätbutik i USA (troligtvis shopify) Jag kommer att använda mig utav dropshipping. Leverantören är baserad i och skickar enbart från USA. Alltså båd...

Svara & Kommentera
0 0

Bemanningsföretag med uppdrag i Norge

Jag är en ensamföretagare som driver ett aktiebolag i Sverige. Nu har jag fått förfrågan om att hyra ut mig till ett bolag (AS) i Norge. 1) Kan jag utföra tjänst (inom transportbranschen) i Norge, utan att re...

Svara & Kommentera
0 0

Är jag företagare?

Ok, detta kanske är ovanlig fråga, men jag skulle vilja veta om jag har en enskild firma? Är jag företagare? När jag i våras försökte starta upp en enskild firma så blev jag nekad momsregistrering (då mina pla...

Svara & Kommentera
0 1

marknadsföring

hej kan du ge mig några exempel på..  Hur kan ett företag förbättra sin marknadsföring?

Svara & Kommentera
0 0

Nybildad firma med mombefrielse

Jag har nyligen startat upp en enskild firma med inriktning på försäljning via E-butik som är i full gång med uppbyggnad.Jag fick min firma registrerad via telefon av skatteverkets handläggare. Då m...

Svara & Kommentera
0 0

Ta ut satsat kapital ur enskild firma

Har startat en enskild firma och köpt inkråmet av en redan etablerad verksamhet för 1000 000kr. Kan jag ta ut dessa redan skattade pengar med tiden? Utan att skatta för de? Företaget går med vinst ca 900 000 k...

Svara & Kommentera
0 2

Kontrakt/Kvittofråga lokal

Hej,   Jag hyr ett garage/lokal av en privatperson, jag betalar alltså genom att bara göra en banköverföring varje månad för hyressumman och får ingen faktura eller kvitto just nu.   Vad behövs fö...

Svara & Kommentera
0 0

Deklaration preliminärskatt utan uppdrag

Funderar på konsulta själv istället för att arbeta, och i början är det ju svårt att veta om jag kommer få något uppdrag överhuvudtaget. Är det tillåtet att då till en början deklarera 0 kronor i vinst i den pr...

Svara & Kommentera
0 1

Säkerhetskopiera bokföring

Låt säga att jag använder en tjänst online, t.ex. bokio.se för min bokföring, måste jag själv säkerhetskopiera informationen därifrån med jämna mellanrum (t.ex. ladda ner kvitton och exportera bokföringen) elle...

Svara & Kommentera
0 0

Flytt av pengar mellan fysiska konton - Enskild firma

Måste fysisk flytt av pengar från t.ex. ett företagskonto till ett annat bokföras som eget uttag, t.ex. om man temporärt vill flytta pengarna till en annan bank (med insättningsgaranti) för att få högre ränta? ...

Svara & Kommentera
0 1

Företagskonto enskild firma

Finns det något krav att ha ett speciellt företagskonto för en enskild firma, eller räcker det med att man skapar ett nytt personkonto och fakturerar till det?

Svara & Kommentera
0 1

Aktiekapital - användning

Hej,   Jag och min fru har tänkt starta aktiebolag och då som bekant så behövs det ju 50 000 kr för att kunna starta. (Vet att det inte behöver vara kontanter) Om vi nu lyckas spara ihop de pengarna och...

Svara & Kommentera
6 48

Var ni lurade av Service Finder?

Hej! Har någon samarbetat med Service Finder? Jag tänker gå till domstolen med dem. Jag kan berätta mycket hur dem lurar nya , oerfarna småföretagare. Undrar om det finns här någon som är lika förbannad på ...

Svara & Kommentera
1 21

Gerillamarknadsföring

Många av som som är inne här driver ju mindre företag utan stora budgetar. Kan vi inte dela med oss av våra gerillamarknadsföringstips, dvs. marknadsföring som är billig och effektiv!?

Svara & Kommentera
1 16

SEO-företag

Hej! Okej, jag har fattat att sökmotoroptimering är the shit. Nån som kan ge mig ett tips på ett SEO-företag jag kan anlita utan att det blir svindyrt. De måste vara bra också, såklart Josef

Svara & Kommentera
2 15

Vill någon dela med sig av idéer?

Jag är sugen på att starta eget men har ingen riktigt bra idé som jag vill genomföra. Är det någon som har tips på en bra affärsidé? Eller kanske förslag på var jag kan hitta idéer som ingen annan har tagit...

Svara & Kommentera
1 14

Marknadsföring utan pengar

Hej! Jag har precis startat ett företag som importerar kläder från Taiwan. Tyvärr har jag inga stora pengar att lägga på marknadsföring (banken har inte nappat än) och jag behöver tips på hur jag kan nå ut till...

Svara & Kommentera
1 13

Bästa bank?

Slänger ut en fråga som jag vet att jag kommer att få många olika svar på, så svara gärna konkret. Vilken bank är bäst för småföretagare?

Svara & Kommentera
0 13

Sökmotortips

Hej nyföretagare. Kan vi inte tillsammans dela med oss av alla våra tips för att hamna högt hos Google och andra sökmotorer. I dag är ju det väldigt viktigt att synas där, och jag delar gärna med mig av mina...

Svara & Kommentera
1 12

Hur säljer man?

Hej hej Jag är urkass på att sälja och får alltid sänka priset innan det blir affär. Kan någon ge några tips?

Svara & Kommentera
1 12

Webbhotell

Vilket webbhotell är bäst, snabbast och mest tillförlitligt?

Svara & Kommentera
1 11

Webbutik?

Någon soom har ett tips på en billig eller helst gratis bra webbshop? Amanda

Svara & Kommentera
0 10

Räkna ut dröjmålsränta?

Hej, Jag har en fundering. Om jag skickar ut en faktura till en kund som inte har betalt med sista betalnings datum 10 aug. och skriver att det är ex. en dröjmålsränta på...

Svara & Kommentera
0 10

Adresser till företag

Jag letar adresser till potentiella kundgrupper, men det verkar dyrt och krångligt. Det enda jag hittar är par.se som skall ha mellan 5 och 10 kronor adressen. Ingen som vet något företag ...

Svara & Kommentera
0 9

Frukost/Lunchträff

Har precis hittat hit och tycker det verkar vara en bra nivå på nyttforetag.coms medlemmar. Vad tror ni alla om att arrangera någon form av Frukost/lunch-träff nå...

Svara & Kommentera
0 8

Är SPCS bäst?

Hej! Jag ska inom kort köpa in ett bokföringsprogram till mitt nystartade företag (AB) och går i funderingar på vilket jag ska köpa. det som poppar upp i huvudet &au...

Svara & Kommentera
0 9

Moms o Skatt när ?

Jag ska driva en liten verksamhet där jag har tjänster och ger privatlektioner inom ett visst område. Jag har ett företagskonto, dit kommer jag få inbetalningar på ...

Svara & Kommentera
0 9

Visitkortsutformning?

Jag ska trycka upp nya visitkort till företaget, men har väl egentligen ingen idé om hur de ska se ut. Finns det någon normal size? Tjocka/tunna? Båda sidor?

Svara & Kommentera
0 8

Tips på bra bokföringsprogram

Jag har en enskild firma och planerar att sköta min bokföring själv. Gärna webbaserat. Är det ngn som kan rekommendera ett bra program?

Svara & Kommentera
0 8

Jag behöver tips på E-handelslösningar för mitt företag

Hej alla glada företagare!Nu behöver jag er hjälp. Jag driver webshopen www.PartyCollection.se - maskeradkläder med stil. I dagsläget är shopen byggd i Wordpress men jag har nu funderingar på att lä...

Svara & Kommentera
0 8

presskontakter

Hej! Ska gå ut med pressreleaser för mitt nystartade företag, en underklädesbutik. Vad ska man tänka på när man kontaktar press? Är det bra att göra m...

Svara & Kommentera
0 8

Bildekor?

Hej! funderar på att använda min bil som reklamplats för företaget. Är det någon som har tips på företag som gör själva dekoren, dvs. fixar tryc...

Svara & Kommentera
6 48

Var ni lurade av Service Finder?

Hej! Har någon samarbetat med Service Finder? Jag tänker gå till domstolen med dem. Jag kan berätta mycket hur dem lurar nya , oerfarna småföretagare. Undrar om det finns här någon som är lika förbannad på ...

Svara & Kommentera
5 5

Starta eget

Hej, Jag har planer på att starta eget företag. Jag har dock inte haft möjlighet att göra det då jag tidigare pluggat ekonomi i Lund. Jag undrar om ni har några bra tips på viktiga länkar, bra dokument, tips o...

Svara & Kommentera
5 2

Få bidrag till sin startup?

Jag har en idé till en app som jag har börjat skissa på och få klar hur den ska vara. Nu ska den troligtvis börja byggas efter sommaren och sen lanseras sommaren 2015. Det är en turistapp som jag tror många tur...

Svara & Kommentera
3 1

Boktips för företagare - vilka är dina favoriter?

Hej företagarvänner!Idag delade jag med mig av mina fem favoritböcker för oss företagare, när jag stod på scen på Driva Eget-dagen i Stockholm. Jag rekommenderade varmt läsning av följande:...

Svara & Kommentera
3 0

Har du en shop på E-bay?

Kollade upp vad det skulle kosta om jag utvidgar min webshop här i Sverige och exporterar till Norge. Skulle bli minst 40 000 med allt. Så jag kom på att det skulle bli billigare att starta en E-bayshop med pay...

Svara & Kommentera
3 1

Betala för tjänst utomlands.

Jag driver en enskild firma där jag konsulterar inom spelprogrammering men jag skall nu släppa första egenutvecklade spelet till mobil, som hjälp har jag bland annat en individ från Colombia som sitter där och ...

Svara & Kommentera
3 3

Likviditetsbudget, glappet mellan utbetalning och inbetalning. Hur gör man?

Är påväg att starta företag, upptäckte idag att jag helt har missat (förträngt) en viktig del i min likviditetsbudget. Jag tänker satsa på att i första hand sälja in mina produkter till återförsäljare te.x Smyc...

Svara & Kommentera
3 1

Köpa in kläder

Jag är på gång att starta eget men jag måste finna något ställe där jag kan beställa tröjor (omärkta) med min egen design. Jag vill hålla det inom Europa. Alla förslag är välkomna.

Svara & Kommentera
3 0

Avveckla aktiebolag

vi har sålt vår matvagn och vill nu avveckla vårt aktiebolag. Är det någon som vet vem som kan hjälpa utan att det kostar 10 000kr? Kan man göra det själv? Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar!

Svara & Kommentera
2 1

Hur boka biljett för evenemanget i Uppsala den 22 Oktober?

Har via deltagande på Vakna Uppsala fått en Värdecheck där det står att man ska boka biljetter via er men hur går man tillväga i slutet av bokningen då man ej ska välja betalningssätt då man fått denna värdeche...

Svara & Kommentera
2 1

Holdingbolagsstruktur

Hej,Jag planerar att starta ett bolag med några vänner och köpa en hyres fastighet för uthyrning av bostäder. Vi tänker oss att skapa ett aktiebolag som holdingbolag och ett dotterbolag som äger fastighet...

Svara & Kommentera
2 0

Hur bokföra extra skatt förutom moms i mobilabonnemang

Hej! Jag märkte när jag skulle bokföra mitt nya mobilabonnemang hos 3 att det i momsspecifikationen under rubriken "Skattesats" förutom moms även ingår något som kallas för "Ej moms 3". Finns det någon bokföri...

Svara & Kommentera
2 2

Tips på redovisningsbyråer/konsulter för för Grafisk verksamhet?

Hej! Jag driver egen Näringsverksamhet och detta är första året jag måste göra årsbokslut. Därav behöver jag någon som kan hjälpa mig för jag klarar inte av det själv. Inte så mycket som hänt det första å...

Svara & Kommentera
2 1

Kunnig inom hudvård

Hej! Jag är en tjej på snart 25 år... Funderar på att starta upp ett företag där jag producerar tvål, hudkräm, duschkräm etc. med så naturliga råvaror som det är möjligt. Det finns redan en del sådana företa...

Svara & Kommentera
2 1

Starta eget och vara anställd?

Hej, Jag är snart certifierad Makeup Artist och tänker att jag måste ha ett eget företag för de frilansjobb jag kommer ha, så som bröllopsmakeuper och liknande. Grejen är den att jag inte alls vet hur många jo...

Svara & Kommentera
2 0

Marknadsföring på nätet

Hej! Vi ska köpa wellnessprodukter (livsmedelsklassat kosttillskott) från Filippinerna och undrar om någon känner till om det är lagligt att länka till leverantörens videos som finns på u-tube i samband med pre...

Svara & Kommentera
2 1

Småbarnsförälder konsultar mot Luxemburg

Hej, står inför en situation där jag emellan två jobb (än så länge på obestämd tid men troligen ca 6 mån under 2015) behöver starta eget för att konsulta mot ett företag som administrativt sitter i Luxemburg. J...

Svara & Kommentera
2 1

AB eller inte

Någon som har erfarenhet av SUF bolag?

Svara & Kommentera
2 1

Att starta up - vad behövs för att lagligt introducera nya livsmedel?

Hej allesammans!  Jag arbetar med att ta fram ett nytt koncept av en snack produkt som är gjort av ett s k superkorn som inte är introducerat i Sverige ännu.  Just nu har jag beställt påsar från Kina, skapat ...

Svara & Kommentera
2 15

Vill någon dela med sig av idéer?

Jag är sugen på att starta eget men har ingen riktigt bra idé som jag vill genomföra. Är det någon som har tips på en bra affärsidé? Eller kanske förslag på var jag kan hitta idéer som ingen annan har tagit...

Svara & Kommentera
0 0

Eget inom Turistbranschen

Hej! Jag och min sambo har funderat på att starta något och ta folk upp till Everest base camp. Vi har en kompis från Nepal som har ett vandringsföretag där han säljer en guidad tur dit. Vi hade velat sälja de...

Svara & Kommentera
0 0

Dotterbolag

Hej vi är 3 kiropraktorer som driver vår verksamhet i vårat Gym. Vi har en del i verksamheten som är momspliktig (massage, akupunktur samt gymmedlemskap) detta är ca 50% av intäkterna. Kiropraktiken (momsbefri...

Svara & Kommentera
0 0

Försäljning till enskild firma eller privatpersoner.

Hej Vid försäljning via inspelat samtal har jag följande frågor. Enskilda firmor: A: Måste nämna ångerrätten i det inspelade avtalet? B: Måste nämna ångerrätten i det inspelade avtalet SAMT posta skriftlig ...

Svara & Kommentera
0 0

Jobba utomlands

Jag har tänkt lite, och undrar hur det är att starta eget utomlands? Hade tänkt mig Spanien inom IT eller elektriker? Kan man starta eget trots att man inte kan spanska eller räcker engelskan?

Svara & Kommentera
0 0

När bör jag fakturera?

Hej! Företag säljer tjänster till andra företag. Tjänsten kan hålla i t.ex. två veckor. I dec år 2017 som har vi sålt tjänster till några kunder. Vissa affärer avslutas under dec månad, medan vissa avslutas i ...

Svara & Kommentera
0 0

samhällsekonomi

Hej! min fråga är Importkostnaderna för våra företag stiger kraftigt på grund av höjda råvarupriser. Vilka blir följderna för hushållen och företagen?

Svara & Kommentera
0 0

Svenskt företag. Ehandel i USA

Hej! Mitt namn är Axel.  Jag har intresse utav att starta en Nätbutik i USA (troligtvis shopify) Jag kommer att använda mig utav dropshipping. Leverantören är baserad i och skickar enbart från USA. Alltså båd...

Svara & Kommentera
0 0

Bemanningsföretag med uppdrag i Norge

Jag är en ensamföretagare som driver ett aktiebolag i Sverige. Nu har jag fått förfrågan om att hyra ut mig till ett bolag (AS) i Norge. 1) Kan jag utföra tjänst (inom transportbranschen) i Norge, utan att re...

Svara & Kommentera
0 0

Är jag företagare?

Ok, detta kanske är ovanlig fråga, men jag skulle vilja veta om jag har en enskild firma? Är jag företagare? När jag i våras försökte starta upp en enskild firma så blev jag nekad momsregistrering (då mina pla...

Svara & Kommentera
0 0

Nybildad firma med mombefrielse

Jag har nyligen startat upp en enskild firma med inriktning på försäljning via E-butik som är i full gång med uppbyggnad.Jag fick min firma registrerad via telefon av skatteverkets handläggare. Då m...

Svara & Kommentera
0 0

Ta ut satsat kapital ur enskild firma

Har startat en enskild firma och köpt inkråmet av en redan etablerad verksamhet för 1000 000kr. Kan jag ta ut dessa redan skattade pengar med tiden? Utan att skatta för de? Företaget går med vinst ca 900 000 k...

Svara & Kommentera
0 0

Deklaration preliminärskatt utan uppdrag

Funderar på konsulta själv istället för att arbeta, och i början är det ju svårt att veta om jag kommer få något uppdrag överhuvudtaget. Är det tillåtet att då till en början deklarera 0 kronor i vinst i den pr...

Svara & Kommentera
0 0

Flytt av pengar mellan fysiska konton - Enskild firma

Måste fysisk flytt av pengar från t.ex. ett företagskonto till ett annat bokföras som eget uttag, t.ex. om man temporärt vill flytta pengarna till en annan bank (med insättningsgaranti) för att få högre ränta? ...

Svara & Kommentera
0 0

Begrepp som jag ej fattar.

Tjena! Jag undrar vad indirekta och direkta konkurrenter betyder? och hur kan man beskrviva det på ett utförligt sätt?

Svara & Kommentera
0 0

Registrering av logga och företagsnamn

Hej!   Jag har redan kontaktat Bolagsverket, men vill ställa min fråga även här. Februari 2015 startade jag mitt företag. Jag är frilansöversättare. Jag är registrerad hos Skatteverket och har F-skatt. N...

Svara & Kommentera
0 0

Momsuträkning

Hej! Jag har en fråga (i studiesyfte) hur jag räknar ut mitt försäljningspris. Här är alla kostnader när jag importerar ifrån Kina plus hemtagningskostnader i Sverige. Ser det rätt ut? Är 146,96 den totala va...

Svara & Kommentera
0 0

Frakta som nyföretagare

Hej, jag är ganska oerfaren och ska starta ett företag. Företaget ska frakta all sin försäljning till kunderna som finns utspridda över hela Sverige. Paketet ska innehålla cirka 3kg livsmedelsvaror. Vilket frak...

Svara & Kommentera
0 0

Bilköp

Hej, jag har enskild firma och undrar om jag är tvungen att bokföra en bil som köps i företagets namn? Detta för att komma åt mycket förmånliga rabatter.

Svara & Kommentera
0 0

Hög skatt för del av vinst från handelsbolag

Jag jobbar heltid men driver ett handelsbolag vid sidan om. Nu ska jag lämna in min privata inkomstdeklaration. Innan jag har fyllt i bilaga N3A (andel i handelsbolag) står det att jag preliminärt ska få tillba...

Svara & Kommentera
687 Frågor ställda hittills 1389 Svar från våra medlemmar STÄLL EN FRÅGA

Filtrera frågor

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6