Nästa Evenemang

0 0

Faktuiramottagare

Vi är en bostadsrättsföreningsstyrelse som efter noggrann granskning godkänner om föreningen ska betala en faktura, ÄVEN om fakturan inte är utställd formellt på föreningen. Fakturan kan t ex vara skickad till ...

Svara & Kommentera
0 0

Hjälp från mamma

Vi har precis startat en butik.  Får man ta hjälp av sina föräldrar "gratis". Båda våra föräldrar är pensionärer och vill gärna hjälpa till i en uppstart samt då det behövs.  Är man tvungen att anställa de på...

Svara & Kommentera
0 0

egenavgifter

Hej ! Jag blir lite förvirrad av hur stora egenavgifter och skatt man betalar. Kollar man på skatteverkets filmer så säger dom att ungefär 40% går bort av vinsten. pratar man med andra säger dom att ungefär häl...

Svara & Kommentera
1 0

Avsluta ett räkenskapsår

Hej! Mitt första år för mitt företag (aktiebolag) är snart slut. Räkenskapsåret slutar 31 maj. Jag är nu lite osäker på allt som behövs göras inför detta. Vet att det är saker som årsredovisning, bokslut osv m...

Svara & Kommentera
0 0

k 10

Hej Jag har ett AB och skall nu deklarera  privat . Jag har tagit ut lön från bolaget men ingen vinst   Ska jag ändå  lämna K 10 blankett.  Det blir ju inga belopp att ta upp Mvh Marie

Svara & Kommentera
0 0

Skapa kunder och rädda foretag

hur ska jag skapa nya kunder till hantverkare foretag ?

Svara & Kommentera
0 0

Jag är så glad att jag fick mitt lån

Hej alla jag heter Martha Maine, jag vill använda denna möjlighet för att berätta hur glad jag är idag, efter månader med att söka efter ekonomisk hjälp, fick jag äntligen allt tack vare Unity Banca Investment ...

Svara & Kommentera
0 0

Kvitta inköp mot inkomst?

Hej! Här kommer en eventuellt mycket dum fråga, men är helt grön på området.    Jag har precis ansökt om FA-skatt och momsreg för enskild firma där jag ska bedriva musikproduktionsverksamhet. Nu under up...

Svara & Kommentera
0 0

Ta ut pengar från aktiebolagets företagskonto till privat.

Hej jag har en fråga. Om jag har ett aktiebolag där vi exempel säger att företaget går med vinst 10 000:-. På företagets skattekonto så finns det exempel 200 000:- Min fråga är då som detta: Mellanskillnaden p...

Svara & Kommentera
0 0

Hur hittar jag en mentor som själv varit entreprenör?

Hej! Jag är ganska ny som företagare och har deltagit i ett par mentor-program, där jag fått en mentor som antingen har jobbat som anställd eller jobbar som anställd med egen karriär. Men jag saknar affärstänk...

Svara & Kommentera
0 0

Betalar ink.moms på inköp.

Hej, håller på att starta upp en enskild firma med inriktning på att sälja produkter mot privatpersoner som en underleverantör.Frågan som gäller är då, jag betalar för produkterna med moms inräknat ...

Svara & Kommentera
0 0

Underprisöverlåtelse av en kapitaltillgång

2008 ”sålde” vi en detaljpalnerad bit mark till vårt handelsbolag. Pris: 5 000 kr. Detaljplanen innefattar byggrätt för 123 hus över ca 1 000 000 m² med kommunalt VA. Nu ska handelsbolaget avyttras för ca 2 00...

Svara & Kommentera
0 0

Kan enskild firma vara delägare i aktiebolag?

Hej!   Som titeln lyder: Kan en enskild firma vara delägare i ett aktiebolag? Om ja, är det skattemässigt och/eller juridiskt fördelaktigt eller ogynnsamt jämfört med andra alternativ?   Hälsninga...

Svara & Kommentera
0 0

Offerta

Hejsan,  undrar vad ni har för åsikter om offerta? 

Svara & Kommentera
1 0

Trading utanför EU - Deklarera intäkter och skatter

Skatter är ett tidsslukande fenomen hos många företagare. Jag har själv problem med skatter, mestadels för att jag inte begriper mig på dem. Därför har jag en ganska dynamisk fråga som jag hoppas på att någon k...

Svara & Kommentera
0 1

När blir en hemsida ett företag?

Hej!Jag har en fundering som jag hoppas ni kan svara på.Om man har en hemsida/blogg som man tjänar pengar på via ads och annat, så behöver man ju vad jag vet in...

Svara & Kommentera
0 2

Frilans - hur ska jag göra?

Jag är heltidsanställd men frilansar lite via bl.a. Fiverr på fritiden, bara för att det är kul. Det har varit någon gång i veckan eller så, men inget regelbundet/varaktigt. Då jag vill göra rätt för mig så un...

Svara & Kommentera
2 0

Starta aktiebolag med apportegendom

Hej, jag tänkte ombilda min enskilda firma till aktiebolag och undrar om det är en bra idé att starta upp med hjälp av apportegendom...

Svara & Kommentera
0 0

Starta handelsbolag?

Jag och en vän har planer på att starta ett handelsbolag. Det kommer vara ett litet företag på hobbynivå.  Så båda kommer alltså att vara 100% anställda och driva det här vid sidan av.  Så nu till min frågor....

Svara & Kommentera
0 0

Söka samarbete med mindre redovisningsbyråer

Hej!"Jag vill hitta samarbetspartner inom redovisning som är intresserade av samarbete för att hitta mer lönsamma kunder och kunna hjälpa varandra vid t ex hög arbetsbelastningFinns det ...

Svara & Kommentera
6 49

Var ni lurade av Service Finder?

Hej! Har någon samarbetat med Service Finder? Jag tänker gå till domstolen med dem. Jag kan berätta mycket hur dem lurar nya , oerfarna småföretagare. Undrar om det finns här någon som är lika förbannad på ...

Svara & Kommentera
1 21

Gerillamarknadsföring

Många av som som är inne här driver ju mindre företag utan stora budgetar. Kan vi inte dela med oss av våra gerillamarknadsföringstips, dvs. marknadsföring som är billig och effektiv!?

Svara & Kommentera
1 16

SEO-företag

Hej! Okej, jag har fattat att sökmotoroptimering är the shit. Nån som kan ge mig ett tips på ett SEO-företag jag kan anlita utan att det blir svindyrt. De måste vara bra också, såklart Josef

Svara & Kommentera
2 15

Vill någon dela med sig av idéer?

Jag är sugen på att starta eget men har ingen riktigt bra idé som jag vill genomföra. Är det någon som har tips på en bra affärsidé? Eller kanske förslag på var jag kan hitta idéer som ingen annan har tagit...

Svara & Kommentera
1 14

Marknadsföring utan pengar

Hej! Jag har precis startat ett företag som importerar kläder från Taiwan. Tyvärr har jag inga stora pengar att lägga på marknadsföring (banken har inte nappat än) och jag behöver tips på hur jag kan nå ut till...

Svara & Kommentera
1 13

Bästa bank?

Slänger ut en fråga som jag vet att jag kommer att få många olika svar på, så svara gärna konkret. Vilken bank är bäst för småföretagare?

Svara & Kommentera
0 13

Sökmotortips

Hej nyföretagare. Kan vi inte tillsammans dela med oss av alla våra tips för att hamna högt hos Google och andra sökmotorer. I dag är ju det väldigt viktigt att synas där, och jag delar gärna med mig av mina...

Svara & Kommentera
1 12

Hur säljer man?

Hej hej Jag är urkass på att sälja och får alltid sänka priset innan det blir affär. Kan någon ge några tips?

Svara & Kommentera
1 12

Webbhotell

Vilket webbhotell är bäst, snabbast och mest tillförlitligt?

Svara & Kommentera
1 11

Webbutik?

Någon soom har ett tips på en billig eller helst gratis bra webbshop? Amanda

Svara & Kommentera
0 10

Adresser till företag

Jag letar adresser till potentiella kundgrupper, men det verkar dyrt och krångligt. Det enda jag hittar är par.se som skall ha mellan 5 och 10 kronor adressen. Ingen som vet något företag ...

Svara & Kommentera
0 10

Räkna ut dröjmålsränta?

Hej, Jag har en fundering. Om jag skickar ut en faktura till en kund som inte har betalt med sista betalnings datum 10 aug. och skriver att det är ex. en dröjmålsränta på...

Svara & Kommentera
0 8

Är SPCS bäst?

Hej! Jag ska inom kort köpa in ett bokföringsprogram till mitt nystartade företag (AB) och går i funderingar på vilket jag ska köpa. det som poppar upp i huvudet &au...

Svara & Kommentera
0 9

Moms o Skatt när ?

Jag ska driva en liten verksamhet där jag har tjänster och ger privatlektioner inom ett visst område. Jag har ett företagskonto, dit kommer jag få inbetalningar på ...

Svara & Kommentera
0 9

Visitkortsutformning?

Jag ska trycka upp nya visitkort till företaget, men har väl egentligen ingen idé om hur de ska se ut. Finns det någon normal size? Tjocka/tunna? Båda sidor?

Svara & Kommentera
0 9

Frukost/Lunchträff

Har precis hittat hit och tycker det verkar vara en bra nivå på nyttforetag.coms medlemmar. Vad tror ni alla om att arrangera någon form av Frukost/lunch-träff nå...

Svara & Kommentera
0 8

Bildekor?

Hej! funderar på att använda min bil som reklamplats för företaget. Är det någon som har tips på företag som gör själva dekoren, dvs. fixar tryc...

Svara & Kommentera
0 8

Billigt porto?

Hej! En typisk nybörjarfråga: Jag skickar en del brev och är trött på att betala 5,50 per styck i porto. Hur kan jag skicka billigare?

Svara & Kommentera
0 8

Factoring / Sälja fakturor

Någon som känner till något trevligt factoringföretag som köper även små fakturor... jag tror jag har ringt till de flesta men alla hälsar att dom har en minimigrä...

Svara & Kommentera
0 8

Mässtips!

Hej Jag ska vara med på Formexmässan nästa vecka. jag jobbar som grossist inom hantverk. Det blir min första mässa. Vad ska jag tänka på? ...

Svara & Kommentera
6 49

Var ni lurade av Service Finder?

Hej! Har någon samarbetat med Service Finder? Jag tänker gå till domstolen med dem. Jag kan berätta mycket hur dem lurar nya , oerfarna småföretagare. Undrar om det finns här någon som är lika förbannad på ...

Svara & Kommentera
5 2

Få bidrag till sin startup?

Jag har en idé till en app som jag har börjat skissa på och få klar hur den ska vara. Nu ska den troligtvis börja byggas efter sommaren och sen lanseras sommaren 2015. Det är en turistapp som jag tror många tur...

Svara & Kommentera
5 5

Starta eget

Hej, Jag har planer på att starta eget företag. Jag har dock inte haft möjlighet att göra det då jag tidigare pluggat ekonomi i Lund. Jag undrar om ni har några bra tips på viktiga länkar, bra dokument, tips o...

Svara & Kommentera
3 1

Boktips för företagare - vilka är dina favoriter?

Hej företagarvänner!Idag delade jag med mig av mina fem favoritböcker för oss företagare, när jag stod på scen på Driva Eget-dagen i Stockholm. Jag rekommenderade varmt läsning av följande:...

Svara & Kommentera
3 0

Har du en shop på E-bay?

Kollade upp vad det skulle kosta om jag utvidgar min webshop här i Sverige och exporterar till Norge. Skulle bli minst 40 000 med allt. Så jag kom på att det skulle bli billigare att starta en E-bayshop med pay...

Svara & Kommentera
3 1

Betala för tjänst utomlands.

Jag driver en enskild firma där jag konsulterar inom spelprogrammering men jag skall nu släppa första egenutvecklade spelet till mobil, som hjälp har jag bland annat en individ från Colombia som sitter där och ...

Svara & Kommentera
3 3

Likviditetsbudget, glappet mellan utbetalning och inbetalning. Hur gör man?

Är påväg att starta företag, upptäckte idag att jag helt har missat (förträngt) en viktig del i min likviditetsbudget. Jag tänker satsa på att i första hand sälja in mina produkter till återförsäljare te.x Smyc...

Svara & Kommentera
3 1

Köpa in kläder

Jag är på gång att starta eget men jag måste finna något ställe där jag kan beställa tröjor (omärkta) med min egen design. Jag vill hålla det inom Europa. Alla förslag är välkomna.

Svara & Kommentera
3 0

Avveckla aktiebolag

vi har sålt vår matvagn och vill nu avveckla vårt aktiebolag. Är det någon som vet vem som kan hjälpa utan att det kostar 10 000kr? Kan man göra det själv? Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar!

Svara & Kommentera
2 1

Kunnig inom hudvård

Hej! Jag är en tjej på snart 25 år... Funderar på att starta upp ett företag där jag producerar tvål, hudkräm, duschkräm etc. med så naturliga råvaror som det är möjligt. Det finns redan en del sådana företa...

Svara & Kommentera
2 1

Starta eget och vara anställd?

Hej, Jag är snart certifierad Makeup Artist och tänker att jag måste ha ett eget företag för de frilansjobb jag kommer ha, så som bröllopsmakeuper och liknande. Grejen är den att jag inte alls vet hur många jo...

Svara & Kommentera
2 0

Marknadsföring på nätet

Hej! Vi ska köpa wellnessprodukter (livsmedelsklassat kosttillskott) från Filippinerna och undrar om någon känner till om det är lagligt att länka till leverantörens videos som finns på u-tube i samband med pre...

Svara & Kommentera
2 1

Småbarnsförälder konsultar mot Luxemburg

Hej, står inför en situation där jag emellan två jobb (än så länge på obestämd tid men troligen ca 6 mån under 2015) behöver starta eget för att konsulta mot ett företag som administrativt sitter i Luxemburg. J...

Svara & Kommentera
2 1

AB eller inte

Någon som har erfarenhet av SUF bolag?

Svara & Kommentera
2 1

Att starta up - vad behövs för att lagligt introducera nya livsmedel?

Hej allesammans!  Jag arbetar med att ta fram ett nytt koncept av en snack produkt som är gjort av ett s k superkorn som inte är introducerat i Sverige ännu.  Just nu har jag beställt påsar från Kina, skapat ...

Svara & Kommentera
2 0

Starta aktiebolag med apportegendom

Hej, jag tänkte ombilda min enskilda firma till aktiebolag och undrar om det är en bra idé att starta upp med hjälp av apportegendom...

Svara & Kommentera
2 15

Vill någon dela med sig av idéer?

Jag är sugen på att starta eget men har ingen riktigt bra idé som jag vill genomföra. Är det någon som har tips på en bra affärsidé? Eller kanske förslag på var jag kan hitta idéer som ingen annan har tagit...

Svara & Kommentera
2 3

Juridisk hjälp?

Har nu snart varit aktiv företagare i 1 år och jag kan meddela att detta året har varit min livs största resa, allt började med en urusel start då jag "blåögd" som man är tog mig an ett arbete (70.000:- ex moms...

Svara & Kommentera
2 2

Nystartad tjänst som behöver marknadsföras

Hej,  jag har precis startat en tjänst för att hjälpa folk med att få vad som helst utfört. den heter http://utfor.se   Nu är frågan hur jag enklast markndadsför den då vi inte har några intäkter ännu a...

Svara & Kommentera
2 0

Extrapersonal

Hej, Jag genomför en marknadsundersökning för att se hur stort intresset för att kunna få tag i extrapersonal snabbt och enkelt är. Jag skulle verkligen uppskatta om ni har lust att svara på den. Det skul...

Svara & Kommentera
0 0

Faktuiramottagare

Vi är en bostadsrättsföreningsstyrelse som efter noggrann granskning godkänner om föreningen ska betala en faktura, ÄVEN om fakturan inte är utställd formellt på föreningen. Fakturan kan t ex vara skickad till ...

Svara & Kommentera
0 0

Hjälp från mamma

Vi har precis startat en butik.  Får man ta hjälp av sina föräldrar "gratis". Båda våra föräldrar är pensionärer och vill gärna hjälpa till i en uppstart samt då det behövs.  Är man tvungen att anställa de på...

Svara & Kommentera
0 0

egenavgifter

Hej ! Jag blir lite förvirrad av hur stora egenavgifter och skatt man betalar. Kollar man på skatteverkets filmer så säger dom att ungefär 40% går bort av vinsten. pratar man med andra säger dom att ungefär häl...

Svara & Kommentera
1 0

Avsluta ett räkenskapsår

Hej! Mitt första år för mitt företag (aktiebolag) är snart slut. Räkenskapsåret slutar 31 maj. Jag är nu lite osäker på allt som behövs göras inför detta. Vet att det är saker som årsredovisning, bokslut osv m...

Svara & Kommentera
0 0

k 10

Hej Jag har ett AB och skall nu deklarera  privat . Jag har tagit ut lön från bolaget men ingen vinst   Ska jag ändå  lämna K 10 blankett.  Det blir ju inga belopp att ta upp Mvh Marie

Svara & Kommentera
0 0

Skapa kunder och rädda foretag

hur ska jag skapa nya kunder till hantverkare foretag ?

Svara & Kommentera
0 0

Jag är så glad att jag fick mitt lån

Hej alla jag heter Martha Maine, jag vill använda denna möjlighet för att berätta hur glad jag är idag, efter månader med att söka efter ekonomisk hjälp, fick jag äntligen allt tack vare Unity Banca Investment ...

Svara & Kommentera
0 0

Kvitta inköp mot inkomst?

Hej! Här kommer en eventuellt mycket dum fråga, men är helt grön på området.    Jag har precis ansökt om FA-skatt och momsreg för enskild firma där jag ska bedriva musikproduktionsverksamhet. Nu under up...

Svara & Kommentera
0 0

Ta ut pengar från aktiebolagets företagskonto till privat.

Hej jag har en fråga. Om jag har ett aktiebolag där vi exempel säger att företaget går med vinst 10 000:-. På företagets skattekonto så finns det exempel 200 000:- Min fråga är då som detta: Mellanskillnaden p...

Svara & Kommentera
0 0

Hur hittar jag en mentor som själv varit entreprenör?

Hej! Jag är ganska ny som företagare och har deltagit i ett par mentor-program, där jag fått en mentor som antingen har jobbat som anställd eller jobbar som anställd med egen karriär. Men jag saknar affärstänk...

Svara & Kommentera
0 0

Betalar ink.moms på inköp.

Hej, håller på att starta upp en enskild firma med inriktning på att sälja produkter mot privatpersoner som en underleverantör.Frågan som gäller är då, jag betalar för produkterna med moms inräknat ...

Svara & Kommentera
0 0

Underprisöverlåtelse av en kapitaltillgång

2008 ”sålde” vi en detaljpalnerad bit mark till vårt handelsbolag. Pris: 5 000 kr. Detaljplanen innefattar byggrätt för 123 hus över ca 1 000 000 m² med kommunalt VA. Nu ska handelsbolaget avyttras för ca 2 00...

Svara & Kommentera
0 0

Kan enskild firma vara delägare i aktiebolag?

Hej!   Som titeln lyder: Kan en enskild firma vara delägare i ett aktiebolag? Om ja, är det skattemässigt och/eller juridiskt fördelaktigt eller ogynnsamt jämfört med andra alternativ?   Hälsninga...

Svara & Kommentera
0 0

Offerta

Hejsan,  undrar vad ni har för åsikter om offerta? 

Svara & Kommentera
1 0

Trading utanför EU - Deklarera intäkter och skatter

Skatter är ett tidsslukande fenomen hos många företagare. Jag har själv problem med skatter, mestadels för att jag inte begriper mig på dem. Därför har jag en ganska dynamisk fråga som jag hoppas på att någon k...

Svara & Kommentera
2 0

Starta aktiebolag med apportegendom

Hej, jag tänkte ombilda min enskilda firma till aktiebolag och undrar om det är en bra idé att starta upp med hjälp av apportegendom...

Svara & Kommentera
0 0

Starta handelsbolag?

Jag och en vän har planer på att starta ett handelsbolag. Det kommer vara ett litet företag på hobbynivå.  Så båda kommer alltså att vara 100% anställda och driva det här vid sidan av.  Så nu till min frågor....

Svara & Kommentera
0 0

Söka samarbete med mindre redovisningsbyråer

Hej!"Jag vill hitta samarbetspartner inom redovisning som är intresserade av samarbete för att hitta mer lönsamma kunder och kunna hjälpa varandra vid t ex hög arbetsbelastningFinns det ...

Svara & Kommentera
1 0

Konsumtionsunderlag

Hej vad betyder konsumtionsunderlag?  

Svara & Kommentera
0 0

Alternativa användningar av en slant

Om mitt företag t.ex köper en kamera som kostar 10k+moms. Så blir kostnaden för företaget 10K. Men när aktieägaren, företagaren och löntagaren är samma person. Vad blir aktieägarens minskade nettoutdelning vi...

Svara & Kommentera
709 Frågor ställda hittills 1400 Svar från våra medlemmar STÄLL EN FRÅGA

Filtrera frågor

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6