Nästa Evenemang

1 3

Företagsstart inom e-handel

Hej! Det är så att sidohobbyn börjar växa sig för stor och jag har beslutat att satsa mer seriöst på hobbyn och starta en enskild firma. Detta har skapat ett antal frågor som jag skulle vilja få input på. ...

Svara & Kommentera
0 0

Redovisa moms

Kan jag  redovisa momsen till  skatteverket       trots att fakturorna        inte  är betalda?

Svara & Kommentera
0 1

Specialkoden fungerar inte...

Hej jag skulle anmäla mig till evenemanget i Falun den 28/9 men när jag fyllde i specialkoden står det att den inte existerar... Jag kopierade och klistrade in två gånger på datorn så jag har inte skrivit fel. ...

Svara & Kommentera
0 0

Starta eget

Hej!Jag är en ung man med stort intresse av att starta min egna grej. Jag har en ide som jag funderat på ett tag och har då några frågor angående det. Jag är intresserad av att sälja en ...

Svara & Kommentera
1 1

Starta boende för patienter med psykisk ohälsa med särskilda vårdbehov? Finansiering..

ej på er,vi är några kollegor som planerat under 4 års tid att starta upp ett boende för personer med allvarlig psykisk ohälsa med särskilda vårdbehov. Vi vet att vi har ett gott underlag och varend...

Svara & Kommentera
2 1

Holdingbolagsstruktur

Hej,Jag planerar att starta ett bolag med några vänner och köpa en hyres fastighet för uthyrning av bostäder. Vi tänker oss att skapa ett aktiebolag som holdingbolag och ett dotterbolag som äger fastighet...

Svara & Kommentera
1 1

Hur kan jag lösa detta?

Jag håller på att avsluta min mammaledighet med min yngsta dotter och har konkret inget jobb att gå tillbaka till. Samtidigt så är jag inte nöjd med den plats av barnomsorg vi fått. Den var inte som jag tänkt m...

Svara & Kommentera
0 0

ekonomi

Hej !   Kan man lägga in ett startkapital på handelsbolaget och sedan plocka ut dessa pengar när man vill ?  Thomas

Svara & Kommentera
1 0

Momsfrågor

Hej! Jag är en 18-årig tjej som nu har bestämt mig att utveckla min fritidshobby till en verksamhet och starta företag. Jag tillverkar miljövänliga doftljus och kommer starta försäljningen i en webbshop. Kommer...

Svara & Kommentera
0 0

Hur brett får mitt verksamhetsområde vara?

Jag tänker starta ett företag som skall importera varor från bla Sydkorea och Polen. MEN jag vill också sälja tjänster som konsult för byråverksamhet och foto. Vill också öppna upp för att kunna exportera i fra...

Svara & Kommentera
1 1

Företagsregistret

Jag har lagt in min logga och mitt foto på min profil, men de kommer inte med i företagsregistret. Varför?

Svara & Kommentera
1 1

Rabattkod

Hej! Jag har precis blivit medlem på Mitt företag. Jag såg en annons på facebook att om man blev medlem så skulle man få en kod till eventet i Karlstad den 19/11 och det skulle då bli gratis. Men jag kan endas...

Svara & Kommentera
1 0

Bidrag eler lån

Hej! Jag har haft en tanke i många år om att starta upp en verksamhet på min gård som riktar sig till barn och ungdomar. De skall ha möjlighet att via kommun eller annan instans, kunna komma till min gård och ...

Svara & Kommentera
1 1

Typ av bolagsform

Jag säljer sponsring åt en idrottsförening där jag tar ut en viss % av intecknat värde. Det är väldigt låg omsättning idag ca 50`kr per år. Klubben vill inte betala arbetsgivare avgifter samt sociala på det uta...

Svara & Kommentera
0 0

Hur bokföra köp av jordbruksfastighet?

Hej vi har köpt en jordbruksfastighet, hur skall denna bokföras? 51% tillhör privat del och 49% näringsdel enligt uträkning av taxeringsvärdena.  Enskild firma. Tack för svar!

Svara & Kommentera
0 1

Sälja fakturor? Ja eller nej?

Hej, jag undrar om ni har några erfarenheter från att sälja fakturor? Jag skulle behöva öka likviditeten i firman och hittade denna sida http://www.fa...

Svara & Kommentera
2 1

Hur boka biljett för evenemanget i Uppsala den 22 Oktober?

Har via deltagande på Vakna Uppsala fått en Värdecheck där det står att man ska boka biljetter via er men hur går man tillväga i slutet av bokningen då man ej ska välja betalningssätt då man fått denna värdeche...

Svara & Kommentera
1 0

Starta egen verkstad

Hej, jag har planer på att starta en egen tung fordons verkstad i Stockholms län. Hur ska jag gå tillväga? jag har varit i kontakt med nyföretagarcentrum i Stockholm, men då handläggaren hade lite kunskap om ju...

Svara & Kommentera
1 1

Starta eget aktiebolag och bli anställd

Jag är i tankarna att starta ett eget AB nu till början av nästa år och har några funderingar som jag hoppas nån skulle kunna hjälpa mig med. Jag har drivit en enskild firma vid sidan av mitt "vanliga" jobb i c...

Svara & Kommentera
6 47

Var ni lurade av Service Finder?

Hej! Har någon samarbetat med Service Finder? Jag tänker gå till domstolen med dem. Jag kan berätta mycket hur dem lurar nya , oerfarna småföretagare. Undrar om det finns här någon som är lika förbannad på ...

Svara & Kommentera
1 21

Gerillamarknadsföring

Många av som som är inne här driver ju mindre företag utan stora budgetar. Kan vi inte dela med oss av våra gerillamarknadsföringstips, dvs. marknadsföring som är billig och effektiv!?

Svara & Kommentera
1 16

SEO-företag

Hej! Okej, jag har fattat att sökmotoroptimering är the shit. Nån som kan ge mig ett tips på ett SEO-företag jag kan anlita utan att det blir svindyrt. De måste vara bra också, såklart Josef

Svara & Kommentera
2 15

Vill någon dela med sig av idéer?

Jag är sugen på att starta eget men har ingen riktigt bra idé som jag vill genomföra. Är det någon som har tips på en bra affärsidé? Eller kanske förslag på var jag kan hitta idéer som ingen annan har tagit...

Svara & Kommentera
1 14

Marknadsföring utan pengar

Hej! Jag har precis startat ett företag som importerar kläder från Taiwan. Tyvärr har jag inga stora pengar att lägga på marknadsföring (banken har inte nappat än) och jag behöver tips på hur jag kan nå ut till...

Svara & Kommentera
1 13

Bästa bank?

Slänger ut en fråga som jag vet att jag kommer att få många olika svar på, så svara gärna konkret. Vilken bank är bäst för småföretagare?

Svara & Kommentera
0 13

Sökmotortips

Hej nyföretagare. Kan vi inte tillsammans dela med oss av alla våra tips för att hamna högt hos Google och andra sökmotorer. I dag är ju det väldigt viktigt att synas där, och jag delar gärna med mig av mina...

Svara & Kommentera
1 12

Hur säljer man?

Hej hej Jag är urkass på att sälja och får alltid sänka priset innan det blir affär. Kan någon ge några tips?

Svara & Kommentera
1 12

Webbhotell

Vilket webbhotell är bäst, snabbast och mest tillförlitligt?

Svara & Kommentera
1 11

Webbutik?

Någon soom har ett tips på en billig eller helst gratis bra webbshop? Amanda

Svara & Kommentera
0 10

Adresser till företag

Jag letar adresser till potentiella kundgrupper, men det verkar dyrt och krångligt. Det enda jag hittar är par.se som skall ha mellan 5 och 10 kronor adressen. Ingen som vet något företag ...

Svara & Kommentera
0 10

Räkna ut dröjmålsränta?

Hej, Jag har en fundering. Om jag skickar ut en faktura till en kund som inte har betalt med sista betalnings datum 10 aug. och skriver att det är ex. en dröjmålsränta på...

Svara & Kommentera
0 9

Frukost/Lunchträff

Har precis hittat hit och tycker det verkar vara en bra nivå på nyttforetag.coms medlemmar. Vad tror ni alla om att arrangera någon form av Frukost/lunch-träff nå...

Svara & Kommentera
0 8

Är SPCS bäst?

Hej! Jag ska inom kort köpa in ett bokföringsprogram till mitt nystartade företag (AB) och går i funderingar på vilket jag ska köpa. det som poppar upp i huvudet &au...

Svara & Kommentera
0 9

Moms o Skatt när ?

Jag ska driva en liten verksamhet där jag har tjänster och ger privatlektioner inom ett visst område. Jag har ett företagskonto, dit kommer jag få inbetalningar på ...

Svara & Kommentera
0 9

Visitkortsutformning?

Jag ska trycka upp nya visitkort till företaget, men har väl egentligen ingen idé om hur de ska se ut. Finns det någon normal size? Tjocka/tunna? Båda sidor?

Svara & Kommentera
0 8

Jag behöver tips på E-handelslösningar för mitt företag

Hej alla glada företagare!Nu behöver jag er hjälp. Jag driver webshopen www.PartyCollection.se - maskeradkläder med stil. I dagsläget är shopen byggd i Wordpress men jag har nu funderingar på att lä...

Svara & Kommentera
0 8

presskontakter

Hej! Ska gå ut med pressreleaser för mitt nystartade företag, en underklädesbutik. Vad ska man tänka på när man kontaktar press? Är det bra att göra m...

Svara & Kommentera
0 8

Billigt porto?

Hej! En typisk nybörjarfråga: Jag skickar en del brev och är trött på att betala 5,50 per styck i porto. Hur kan jag skicka billigare?

Svara & Kommentera
0 8

Factoring / Sälja fakturor

Någon som känner till något trevligt factoringföretag som köper även små fakturor... jag tror jag har ringt till de flesta men alla hälsar att dom har en minimigrä...

Svara & Kommentera
6 47

Var ni lurade av Service Finder?

Hej! Har någon samarbetat med Service Finder? Jag tänker gå till domstolen med dem. Jag kan berätta mycket hur dem lurar nya , oerfarna småföretagare. Undrar om det finns här någon som är lika förbannad på ...

Svara & Kommentera
5 5

Starta eget

Hej, Jag har planer på att starta eget företag. Jag har dock inte haft möjlighet att göra det då jag tidigare pluggat ekonomi i Lund. Jag undrar om ni har några bra tips på viktiga länkar, bra dokument, tips o...

Svara & Kommentera
5 2

Få bidrag till sin startup?

Jag har en idé till en app som jag har börjat skissa på och få klar hur den ska vara. Nu ska den troligtvis börja byggas efter sommaren och sen lanseras sommaren 2015. Det är en turistapp som jag tror många tur...

Svara & Kommentera
3 1

Boktips för företagare - vilka är dina favoriter?

Hej företagarvänner!Idag delade jag med mig av mina fem favoritböcker för oss företagare, när jag stod på scen på Driva Eget-dagen i Stockholm. Jag rekommenderade varmt läsning av följande:...

Svara & Kommentera
3 0

Har du en shop på E-bay?

Kollade upp vad det skulle kosta om jag utvidgar min webshop här i Sverige och exporterar till Norge. Skulle bli minst 40 000 med allt. Så jag kom på att det skulle bli billigare att starta en E-bayshop med pay...

Svara & Kommentera
3 1

Betala för tjänst utomlands.

Jag driver en enskild firma där jag konsulterar inom spelprogrammering men jag skall nu släppa första egenutvecklade spelet till mobil, som hjälp har jag bland annat en individ från Colombia som sitter där och ...

Svara & Kommentera
3 2

Likviditetsbudget, glappet mellan utbetalning och inbetalning. Hur gör man?

Är påväg att starta företag, upptäckte idag att jag helt har missat (förträngt) en viktig del i min likviditetsbudget. Jag tänker satsa på att i första hand sälja in mina produkter till återförsäljare te.x Smyc...

Svara & Kommentera
3 1

Köpa in kläder

Jag är på gång att starta eget men jag måste finna något ställe där jag kan beställa tröjor (omärkta) med min egen design. Jag vill hålla det inom Europa. Alla förslag är välkomna.

Svara & Kommentera
3 0

Avveckla aktiebolag

vi har sålt vår matvagn och vill nu avveckla vårt aktiebolag. Är det någon som vet vem som kan hjälpa utan att det kostar 10 000kr? Kan man göra det själv? Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar!

Svara & Kommentera
2 2

Tips på redovisningsbyråer/konsulter för för Grafisk verksamhet?

Hej! Jag driver egen Näringsverksamhet och detta är första året jag måste göra årsbokslut. Därav behöver jag någon som kan hjälpa mig för jag klarar inte av det själv. Inte så mycket som hänt det första å...

Svara & Kommentera
2 1

Kunnig inom hudvård

Hej! Jag är en tjej på snart 25 år... Funderar på att starta upp ett företag där jag producerar tvål, hudkräm, duschkräm etc. med så naturliga råvaror som det är möjligt. Det finns redan en del sådana företa...

Svara & Kommentera
2 1

Starta eget och vara anställd?

Hej, Jag är snart certifierad Makeup Artist och tänker att jag måste ha ett eget företag för de frilansjobb jag kommer ha, så som bröllopsmakeuper och liknande. Grejen är den att jag inte alls vet hur många jo...

Svara & Kommentera
2 0

Marknadsföring på nätet

Hej! Vi ska köpa wellnessprodukter (livsmedelsklassat kosttillskott) från Filippinerna och undrar om någon känner till om det är lagligt att länka till leverantörens videos som finns på u-tube i samband med pre...

Svara & Kommentera
2 1

Småbarnsförälder konsultar mot Luxemburg

Hej, står inför en situation där jag emellan två jobb (än så länge på obestämd tid men troligen ca 6 mån under 2015) behöver starta eget för att konsulta mot ett företag som administrativt sitter i Luxemburg. J...

Svara & Kommentera
2 1

AB eller inte

Någon som har erfarenhet av SUF bolag?

Svara & Kommentera
2 1

Att starta up - vad behövs för att lagligt introducera nya livsmedel?

Hej allesammans!  Jag arbetar med att ta fram ett nytt koncept av en snack produkt som är gjort av ett s k superkorn som inte är introducerat i Sverige ännu.  Just nu har jag beställt påsar från Kina, skapat ...

Svara & Kommentera
2 15

Vill någon dela med sig av idéer?

Jag är sugen på att starta eget men har ingen riktigt bra idé som jag vill genomföra. Är det någon som har tips på en bra affärsidé? Eller kanske förslag på var jag kan hitta idéer som ingen annan har tagit...

Svara & Kommentera
2 3

Juridisk hjälp?

Har nu snart varit aktiv företagare i 1 år och jag kan meddela att detta året har varit min livs största resa, allt började med en urusel start då jag "blåögd" som man är tog mig an ett arbete (70.000:- ex moms...

Svara & Kommentera
2 2

Nystartad tjänst som behöver marknadsföras

Hej,  jag har precis startat en tjänst för att hjälpa folk med att få vad som helst utfört. den heter http://utfor.se   Nu är frågan hur jag enklast markndadsför den då vi inte har några intäkter ännu a...

Svara & Kommentera
2 0

Extrapersonal

Hej, Jag genomför en marknadsundersökning för att se hur stort intresset för att kunna få tag i extrapersonal snabbt och enkelt är. Jag skulle verkligen uppskatta om ni har lust att svara på den. Det skul...

Svara & Kommentera
0 0

Redovisa moms

Kan jag  redovisa momsen till  skatteverket       trots att fakturorna        inte  är betalda?

Svara & Kommentera
0 0

Starta eget

Hej!Jag är en ung man med stort intresse av att starta min egna grej. Jag har en ide som jag funderat på ett tag och har då några frågor angående det. Jag är intresserad av att sälja en ...

Svara & Kommentera
0 0

ekonomi

Hej !   Kan man lägga in ett startkapital på handelsbolaget och sedan plocka ut dessa pengar när man vill ?  Thomas

Svara & Kommentera
1 0

Momsfrågor

Hej! Jag är en 18-årig tjej som nu har bestämt mig att utveckla min fritidshobby till en verksamhet och starta företag. Jag tillverkar miljövänliga doftljus och kommer starta försäljningen i en webbshop. Kommer...

Svara & Kommentera
0 0

Hur brett får mitt verksamhetsområde vara?

Jag tänker starta ett företag som skall importera varor från bla Sydkorea och Polen. MEN jag vill också sälja tjänster som konsult för byråverksamhet och foto. Vill också öppna upp för att kunna exportera i fra...

Svara & Kommentera
1 0

Bidrag eler lån

Hej! Jag har haft en tanke i många år om att starta upp en verksamhet på min gård som riktar sig till barn och ungdomar. De skall ha möjlighet att via kommun eller annan instans, kunna komma till min gård och ...

Svara & Kommentera
0 0

Hur bokföra köp av jordbruksfastighet?

Hej vi har köpt en jordbruksfastighet, hur skall denna bokföras? 51% tillhör privat del och 49% näringsdel enligt uträkning av taxeringsvärdena.  Enskild firma. Tack för svar!

Svara & Kommentera
1 0

Starta egen verkstad

Hej, jag har planer på att starta en egen tung fordons verkstad i Stockholms län. Hur ska jag gå tillväga? jag har varit i kontakt med nyföretagarcentrum i Stockholm, men då handläggaren hade lite kunskap om ju...

Svara & Kommentera
0 0

Utbilda/certifiera i utlandet via svenskt företag

Jag skulle vilja bedriva utbildning och certifiering inom ett visst teknikområde i utlandet, främst Kina och Filippinerna, eventuellt även Taiwan.Jag har behörighet att certifiera inom detta området...

Svara & Kommentera
0 0

Skapa en app med partner

Hej, första inlägget här! Jag har en app-idé som jag beskrev för min målgrupp kan man säga (den har med ett visst sällskapsspel att göra och jag började fundera och samtala kring en app som hade gjort spelet m...

Svara & Kommentera
0 0

Vi hjälper dig att få betalt - gratis första året

Hej! Vi är en dansk/svensk inkassobyrå som erbjuder ditt företag ett kostnadsfritt år med inkasso. Vi förstår att en faktura kan göra stor skillnad för mindre företag och därför erbjuder vi ett gratis första år...

Svara & Kommentera
0 0

Import av produkter.

HEJ JA FUNDERAR PÅ ATT STARTA UPP ETT FÖRETAGANDE. TANKEN ÄR ATT IMPORTERA PRODUKTER BILLIGT FRÅN TEX. KINA SOM JA SEN SÄLJER PÅ NÄTET/TRADERA.. HUR KOMMER JA I KONTAKT MED BILLIGA OCHSERIÖSA EXPORTÖRER ELLER ...

Svara & Kommentera
0 0

Kan man lita på factoringlistan?

Hej! Jag funderar på att sälja fakturor och har letat runt på nätet - hittade en jämförelsesite som heter factoringlistan.se - kan jag lite på den?

Svara & Kommentera
3 0

Avveckla aktiebolag

vi har sålt vår matvagn och vill nu avveckla vårt aktiebolag. Är det någon som vet vem som kan hjälpa utan att det kostar 10 000kr? Kan man göra det själv? Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar!

Svara & Kommentera
2 0

Extrapersonal

Hej, Jag genomför en marknadsundersökning för att se hur stort intresset för att kunna få tag i extrapersonal snabbt och enkelt är. Jag skulle verkligen uppskatta om ni har lust att svara på den. Det skul...

Svara & Kommentera
2 0

Hur bokföra extra skatt förutom moms i mobilabonnemang

Hej! Jag märkte när jag skulle bokföra mitt nya mobilabonnemang hos 3 att det i momsspecifikationen under rubriken "Skattesats" förutom moms även ingår något som kallas för "Ej moms 3". Finns det någon bokföri...

Svara & Kommentera
1 0

städa datorn

På inrådan av har glömt vem, laddade jag ner Win Thruster för att städa datorn på onödigt skräp som samlats från olika webbplatser och program. Som det alltid är med sådana städare så hittar de hundratals, kans...

Svara & Kommentera
1 0

Handelsbolag, lägga ut pengar innan uppstart.

Hej Jag och 2 vänner har startat ett bolag och väntar på att det skall godkännas. Vi kommer att importera varor som skall distubieras över Europa men det har dragit ut på tiden med uppstartet. Leverantöre...

Svara & Kommentera
2 0

Marknadsföring på nätet

Hej! Vi ska köpa wellnessprodukter (livsmedelsklassat kosttillskott) från Filippinerna och undrar om någon känner till om det är lagligt att länka till leverantörens videos som finns på u-tube i samband med pre...

Svara & Kommentera
659 Frågor ställda hittills 1370 Svar från våra medlemmar STÄLL EN FRÅGA

Filtrera frågor

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6