Nästa Evenemang

0 0

Avveckla aktiebolag

vi har sålt vår matvagn och vill nu avveckla vårt aktiebolag. Är det någon som vet vem som kan hjälpa utan att det kostar 10 000kr? Kan man göra det själv? Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar!

Svara & Kommentera
0 0

Snabbavveckling av aktiebolag

vi har sålt vår matvagn och vill nu avveckla vårt aktiebolag. Är det någon som vet vem som kan hjälpa utan att det kostar 10 000kr? Kan man göra det själv? Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar!

Svara & Kommentera
0 1

Nystartad tjänst som behöver marknadsföras

Hej,  jag har precis startat en tjänst för att hjälpa folk med att få vad som helst utfört. den heter http://utfor.se   Nu är frågan hur jag enklast markndadsför den då vi inte har några intäkter ännu a...

Svara & Kommentera
1 0

behöver ni konsult inom e handel

Hej allihopa jag är glad att det finns såna hemsidor med mycket hjälp och aktivitet som gör dagens e handel blir mer smidig o roligt än innan kort sagt jag undrar om någon är intresserad av att starta eget el...

Svara & Kommentera
3 2

Likviditetsbudget, glappet mellan utbetalning och inbetalning. Hur gör man?

Är påväg att starta företag, upptäckte idag att jag helt har missat (förträngt) en viktig del i min likviditetsbudget. Jag tänker satsa på att i första hand sälja in mina produkter till återförsäljare te.x Smyc...

Svara & Kommentera
2 1

Att starta up - vad behövs för att lagligt introducera nya livsmedel?

Hej allesammans!  Jag arbetar med att ta fram ett nytt koncept av en snack produkt som är gjort av ett s k superkorn som inte är introducerat i Sverige ännu.  Just nu har jag beställt påsar från Kina, skapat ...

Svara & Kommentera
1 1

Momsredovisning/Bokföring i samband med datorköp via Apples onlinestore

Jag driver en enskild firma och är verksam fotograf/journalist. Under 2014 köpte jag en stationär dator och diverse tillbehör till min verksamhet. Varorna beställdes och betalades online via Apple Store och jag...

Svara & Kommentera
1 1

Småbarnsförälder konsultar mot Luxemburg

Hej, står inför en situation där jag emellan två jobb (än så länge på obestämd tid men troligen ca 6 mån under 2015) behöver starta eget för att konsulta mot ett företag som administrativt sitter i Luxemburg. J...

Svara & Kommentera
1 1

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa rollups?

Hej! Jag tänkte köpa en rollup för användning i min marknadsföring. Jag har blivit tipsad om rollups från Skyltmakaren. Men skulle gärna vilj...

Svara & Kommentera
3 1

Boktips för företagare - vilka är dina favoriter?

Hej företagarvänner!Idag delade jag med mig av mina fem favoritböcker för oss företagare, när jag stod på scen på Driva Eget-dagen i Stockholm. Jag rekommenderade varmt läsning av följande:...

Svara & Kommentera
4 3

Starta eget

Hej, Jag har planer på att starta eget företag. Jag har dock inte haft möjlighet att göra det då jag tidigare pluggat ekonomi i Lund. Jag undrar om ni har några bra tips på viktiga länkar, bra dokument, tips o...

Svara & Kommentera
2 0

Extrapersonal

Hej, Jag genomför en marknadsundersökning för att se hur stort intresset för att kunna få tag i extrapersonal snabbt och enkelt är. Jag skulle verkligen uppskatta om ni har lust att svara på den. Det skul...

Svara & Kommentera
1 1

Dokumentera prisjusteringar

Hej! Vi är ett företag som säljer produkter på Amazon i England, Japan och USA och vi justera dagligen våra priser. Vad jag skulle behöva är ett system att dokumentera dessa prisjusteringar och jämföra dom i...

Svara & Kommentera
0 1

Skönbeskattning och preliminärskatt.

Hej, jag undrar ifall en vänlig själ vill ge mig lite riktlinjer för att komma igång med att i efterhand nu rätta till skönbeskattning jag åkt på pga att jag inte lämnat in blanketter för preliminärskatt. Hu...

Svara & Kommentera
2 1

Kunnig inom hudvård

Hej! Jag är en tjej på snart 25 år... Funderar på att starta upp ett företag där jag producerar tvål, hudkräm, duschkräm etc. med så naturliga råvaror som det är möjligt. Det finns redan en del sådana företa...

Svara & Kommentera
5 2

Få bidrag till sin startup?

Jag har en idé till en app som jag har börjat skissa på och få klar hur den ska vara. Nu ska den troligtvis börja byggas efter sommaren och sen lanseras sommaren 2015. Det är en turistapp som jag tror många tur...

Svara & Kommentera
2 1

AB eller inte

Någon som har erfarenhet av SUF bolag?

Svara & Kommentera
3 1

Betala för tjänst utomlands.

Jag driver en enskild firma där jag konsulterar inom spelprogrammering men jag skall nu släppa första egenutvecklade spelet till mobil, som hjälp har jag bland annat en individ från Colombia som sitter där och ...

Svara & Kommentera
3 1

Köpa in kläder

Jag är på gång att starta eget men jag måste finna något ställe där jag kan beställa tröjor (omärkta) med min egen design. Jag vill hålla det inom Europa. Alla förslag är välkomna.

Svara & Kommentera
2 0

Hur bokföra extra skatt förutom moms i mobilabonnemang

Hej! Jag märkte när jag skulle bokföra mitt nya mobilabonnemang hos 3 att det i momsspecifikationen under rubriken "Skattesats" förutom moms även ingår något som kallas för "Ej moms 3". Finns det någon bokföri...

Svara & Kommentera
3 37

Var ni lurade av Service Finder?

Hej! Har någon samarbetat med Service Finder? Jag tänker gå till domstolen med dem. Jag kan berätta mycket hur dem lurar nya , oerfarna småföretagare. Undrar om det finns här någon som är lika förbannad på ...

Svara & Kommentera
1 20

Gerillamarknadsföring

Många av som som är inne här driver ju mindre företag utan stora budgetar. Kan vi inte dela med oss av våra gerillamarknadsföringstips, dvs. marknadsföring som är billig och effektiv!?

Svara & Kommentera
1 16

SEO-företag

Hej! Okej, jag har fattat att sökmotoroptimering är the shit. Nån som kan ge mig ett tips på ett SEO-företag jag kan anlita utan att det blir svindyrt. De måste vara bra också, såklart Josef

Svara & Kommentera
2 14

Vill någon dela med sig av idéer?

Jag är sugen på att starta eget men har ingen riktigt bra idé som jag vill genomföra. Är det någon som har tips på en bra affärsidé? Eller kanske förslag på var jag kan hitta idéer som ingen annan har tagit...

Svara & Kommentera
1 14

Marknadsföring utan pengar

Hej! Jag har precis startat ett företag som importerar kläder från Taiwan. Tyvärr har jag inga stora pengar att lägga på marknadsföring (banken har inte nappat än) och jag behöver tips på hur jag kan nå ut till...

Svara & Kommentera
0 13

Sökmotortips

Hej nyföretagare. Kan vi inte tillsammans dela med oss av alla våra tips för att hamna högt hos Google och andra sökmotorer. I dag är ju det väldigt viktigt att synas där, och jag delar gärna med mig av mina...

Svara & Kommentera
1 13

Bästa bank?

Slänger ut en fråga som jag vet att jag kommer att få många olika svar på, så svara gärna konkret. Vilken bank är bäst för småföretagare?

Svara & Kommentera
1 12

Hur säljer man?

Hej hej Jag är urkass på att sälja och får alltid sänka priset innan det blir affär. Kan någon ge några tips?

Svara & Kommentera
1 12

Webbhotell

Vilket webbhotell är bäst, snabbast och mest tillförlitligt?

Svara & Kommentera
1 11

Webbutik?

Någon soom har ett tips på en billig eller helst gratis bra webbshop? Amanda

Svara & Kommentera
0 10

Adresser till företag

Jag letar adresser till potentiella kundgrupper, men det verkar dyrt och krångligt. Det enda jag hittar är par.se som skall ha mellan 5 och 10 kronor adressen. Ingen som vet något företag ...

Svara & Kommentera
0 10

Räkna ut dröjmålsränta?

Hej, Jag har en fundering. Om jag skickar ut en faktura till en kund som inte har betalt med sista betalnings datum 10 aug. och skriver att det är ex. en dröjmålsränta på...

Svara & Kommentera
0 8

Är SPCS bäst?

Hej! Jag ska inom kort köpa in ett bokföringsprogram till mitt nystartade företag (AB) och går i funderingar på vilket jag ska köpa. det som poppar upp i huvudet &au...

Svara & Kommentera
0 9

Moms o Skatt när ?

Jag ska driva en liten verksamhet där jag har tjänster och ger privatlektioner inom ett visst område. Jag har ett företagskonto, dit kommer jag få inbetalningar på ...

Svara & Kommentera
0 9

Visitkortsutformning?

Jag ska trycka upp nya visitkort till företaget, men har väl egentligen ingen idé om hur de ska se ut. Finns det någon normal size? Tjocka/tunna? Båda sidor?

Svara & Kommentera
0 9

Frukost/Lunchträff

Har precis hittat hit och tycker det verkar vara en bra nivå på nyttforetag.coms medlemmar. Vad tror ni alla om att arrangera någon form av Frukost/lunch-träff nå...

Svara & Kommentera
0 8

Billigt porto?

Hej! En typisk nybörjarfråga: Jag skickar en del brev och är trött på att betala 5,50 per styck i porto. Hur kan jag skicka billigare?

Svara & Kommentera
0 8

Factoring / Sälja fakturor

Någon som känner till något trevligt factoringföretag som köper även små fakturor... jag tror jag har ringt till de flesta men alla hälsar att dom har en minimigrä...

Svara & Kommentera
0 8

Mässtips!

Hej Jag ska vara med på Formexmässan nästa vecka. jag jobbar som grossist inom hantverk. Det blir min första mässa. Vad ska jag tänka på? ...

Svara & Kommentera
0 8

Avveckla AB och förtsätta som enskild?

Hallå! Hittade precis till detta forum och det verkar kanon! :) Tänkte kolla om någon har erfarenhet av att avveckla aktiebolag och fortsätta som enskild firma? Min st&o...

Svara & Kommentera
5 2

Få bidrag till sin startup?

Jag har en idé till en app som jag har börjat skissa på och få klar hur den ska vara. Nu ska den troligtvis börja byggas efter sommaren och sen lanseras sommaren 2015. Det är en turistapp som jag tror många tur...

Svara & Kommentera
4 3

Starta eget

Hej, Jag har planer på att starta eget företag. Jag har dock inte haft möjlighet att göra det då jag tidigare pluggat ekonomi i Lund. Jag undrar om ni har några bra tips på viktiga länkar, bra dokument, tips o...

Svara & Kommentera
3 0

Har du en shop på E-bay?

Kollade upp vad det skulle kosta om jag utvidgar min webshop här i Sverige och exporterar till Norge. Skulle bli minst 40 000 med allt. Så jag kom på att det skulle bli billigare att starta en E-bayshop med pay...

Svara & Kommentera
3 1

Betala för tjänst utomlands.

Jag driver en enskild firma där jag konsulterar inom spelprogrammering men jag skall nu släppa första egenutvecklade spelet till mobil, som hjälp har jag bland annat en individ från Colombia som sitter där och ...

Svara & Kommentera
3 2

Likviditetsbudget, glappet mellan utbetalning och inbetalning. Hur gör man?

Är påväg att starta företag, upptäckte idag att jag helt har missat (förträngt) en viktig del i min likviditetsbudget. Jag tänker satsa på att i första hand sälja in mina produkter till återförsäljare te.x Smyc...

Svara & Kommentera
3 1

Köpa in kläder

Jag är på gång att starta eget men jag måste finna något ställe där jag kan beställa tröjor (omärkta) med min egen design. Jag vill hålla det inom Europa. Alla förslag är välkomna.

Svara & Kommentera
3 1

Boktips för företagare - vilka är dina favoriter?

Hej företagarvänner!Idag delade jag med mig av mina fem favoritböcker för oss företagare, när jag stod på scen på Driva Eget-dagen i Stockholm. Jag rekommenderade varmt läsning av följande:...

Svara & Kommentera
3 37

Var ni lurade av Service Finder?

Hej! Har någon samarbetat med Service Finder? Jag tänker gå till domstolen med dem. Jag kan berätta mycket hur dem lurar nya , oerfarna småföretagare. Undrar om det finns här någon som är lika förbannad på ...

Svara & Kommentera
2 1

AB eller inte

Någon som har erfarenhet av SUF bolag?

Svara & Kommentera
2 1

Att starta up - vad behövs för att lagligt introducera nya livsmedel?

Hej allesammans!  Jag arbetar med att ta fram ett nytt koncept av en snack produkt som är gjort av ett s k superkorn som inte är introducerat i Sverige ännu.  Just nu har jag beställt påsar från Kina, skapat ...

Svara & Kommentera
2 14

Vill någon dela med sig av idéer?

Jag är sugen på att starta eget men har ingen riktigt bra idé som jag vill genomföra. Är det någon som har tips på en bra affärsidé? Eller kanske förslag på var jag kan hitta idéer som ingen annan har tagit...

Svara & Kommentera
2 2

Juridisk hjälp?

Har nu snart varit aktiv företagare i 1 år och jag kan meddela att detta året har varit min livs största resa, allt började med en urusel start då jag "blåögd" som man är tog mig an ett arbete (70.000:- ex moms...

Svara & Kommentera
2 0

Extrapersonal

Hej, Jag genomför en marknadsundersökning för att se hur stort intresset för att kunna få tag i extrapersonal snabbt och enkelt är. Jag skulle verkligen uppskatta om ni har lust att svara på den. Det skul...

Svara & Kommentera
2 0

Hur bokföra extra skatt förutom moms i mobilabonnemang

Hej! Jag märkte när jag skulle bokföra mitt nya mobilabonnemang hos 3 att det i momsspecifikationen under rubriken "Skattesats" förutom moms även ingår något som kallas för "Ej moms 3". Finns det någon bokföri...

Svara & Kommentera
2 1

Tips på redovisningsbyråer/konsulter för för Grafisk verksamhet?

Hej! Jag driver egen Näringsverksamhet och detta är första året jag måste göra årsbokslut. Därav behöver jag någon som kan hjälpa mig för jag klarar inte av det själv. Inte så mycket som hänt det första å...

Svara & Kommentera
2 1

Kunnig inom hudvård

Hej! Jag är en tjej på snart 25 år... Funderar på att starta upp ett företag där jag producerar tvål, hudkräm, duschkräm etc. med så naturliga råvaror som det är möjligt. Det finns redan en del sådana företa...

Svara & Kommentera
2 0

Marknadsföring på nätet

Hej! Vi ska köpa wellnessprodukter (livsmedelsklassat kosttillskott) från Filippinerna och undrar om någon känner till om det är lagligt att länka till leverantörens videos som finns på u-tube i samband med pre...

Svara & Kommentera
1 16

SEO-företag

Hej! Okej, jag har fattat att sökmotoroptimering är the shit. Nån som kan ge mig ett tips på ett SEO-företag jag kan anlita utan att det blir svindyrt. De måste vara bra också, såklart Josef

Svara & Kommentera
1 0

Medicin från Kina

Jag vill starta företag att sälja medicin från Kina.Jag har hittat ett företag i Kina som vill sammarbete med mig.Vad kan jag göra efter?

Svara & Kommentera
1 14

Marknadsföring utan pengar

Hej! Jag har precis startat ett företag som importerar kläder från Taiwan. Tyvärr har jag inga stora pengar att lägga på marknadsföring (banken har inte nappat än) och jag behöver tips på hur jag kan nå ut till...

Svara & Kommentera
0 0

Avveckla aktiebolag

vi har sålt vår matvagn och vill nu avveckla vårt aktiebolag. Är det någon som vet vem som kan hjälpa utan att det kostar 10 000kr? Kan man göra det själv? Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar!

Svara & Kommentera
0 0

Snabbavveckling av aktiebolag

vi har sålt vår matvagn och vill nu avveckla vårt aktiebolag. Är det någon som vet vem som kan hjälpa utan att det kostar 10 000kr? Kan man göra det själv? Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar!

Svara & Kommentera
1 0

behöver ni konsult inom e handel

Hej allihopa jag är glad att det finns såna hemsidor med mycket hjälp och aktivitet som gör dagens e handel blir mer smidig o roligt än innan kort sagt jag undrar om någon är intresserad av att starta eget el...

Svara & Kommentera
2 0

Extrapersonal

Hej, Jag genomför en marknadsundersökning för att se hur stort intresset för att kunna få tag i extrapersonal snabbt och enkelt är. Jag skulle verkligen uppskatta om ni har lust att svara på den. Det skul...

Svara & Kommentera
2 0

Hur bokföra extra skatt förutom moms i mobilabonnemang

Hej! Jag märkte när jag skulle bokföra mitt nya mobilabonnemang hos 3 att det i momsspecifikationen under rubriken "Skattesats" förutom moms även ingår något som kallas för "Ej moms 3". Finns det någon bokföri...

Svara & Kommentera
1 0

städa datorn

På inrådan av har glömt vem, laddade jag ner Win Thruster för att städa datorn på onödigt skräp som samlats från olika webbplatser och program. Som det alltid är med sådana städare så hittar de hundratals, kans...

Svara & Kommentera
1 0

Handelsbolag, lägga ut pengar innan uppstart.

Hej Jag och 2 vänner har startat ett bolag och väntar på att det skall godkännas. Vi kommer att importera varor som skall distubieras över Europa men det har dragit ut på tiden med uppstartet. Leverantöre...

Svara & Kommentera
2 0

Marknadsföring på nätet

Hej! Vi ska köpa wellnessprodukter (livsmedelsklassat kosttillskott) från Filippinerna och undrar om någon känner till om det är lagligt att länka till leverantörens videos som finns på u-tube i samband med pre...

Svara & Kommentera
1 0

Hjälp!! Problem med delägare!

Hej. Vi är ett litet golv service företag som startades för 3 månader sedan Handelsbolag och vi har redan problem. Vi är tre killar som hyr ut oss till andra företag när dom behöver hjälp. Vi har inga kontrakt ...

Svara & Kommentera
1 0

Avdrag för Office 365 Home Premium?

Hej! Ã?r det någon som vet om jag kan dra av utgifterna för inskaffande av ovanstående Office-program för hemmabruk. Funktionerna räcker gott och väl till min verksamhet och det känns onödigt att behöva köpa...

Svara & Kommentera
1 0

Medicin från Kina

Jag vill starta företag att sälja medicin från Kina.Jag har hittat ett företag i Kina som vill sammarbete med mig.Vad kan jag göra efter?

Svara & Kommentera
3 0

Har du en shop på E-bay?

Kollade upp vad det skulle kosta om jag utvidgar min webshop här i Sverige och exporterar till Norge. Skulle bli minst 40 000 med allt. Så jag kom på att det skulle bli billigare att starta en E-bayshop med pay...

Svara & Kommentera
0 0

Nytt! SHP Pro design Ny Hemsides Leverantör

Har ni hittat den absolut bästa och billigaste leverantören av hemsidor. De kallar sig SHP Pro Design och har extratjänster som jag inte hittat någon annanstans. De gör också allt för sina kunder, vilket inte d...

Svara & Kommentera
0 0

Hemsida

Hej Jag har skaffat mig en hemsida till mitt byggföretag: www.erikjanssonbygg.se Vad tycker ni? med vänliga hälsningar Erik

Svara & Kommentera
0 0

Betalade $ 80 miljon och räkna!

Betalade $ 80 miljon och räkna! Sedan 2008. Kungen av PTC Med över 22 miljoner användare. Tjäna $ 30 - $ 50 per dag med Hänvisningar hyra! Läs mer Tips: Fortsätt att klicka annonser vardagliga timmarna nå $ 2. ...

Svara & Kommentera
0 0

Var ska jag sälja?

Jag ska sälja min firma och undrar var det är bäst att annonsera det. Det finns ju många webbsidor som samlar såna erbjudande, men jag är osäker på vilken är bäst. Jag har faktiskt lagt upp en anons på http://f...

Svara & Kommentera
0 0

1 kr per dag på infot.se

Registrera företag, butik eller varumärke på infot.se kostar (1 kr/dag) 365 kr exkl. moms 12 månader per bransch och region.

Svara & Kommentera
0 0

Skribent söker nya skrivaruppdrag.

Mitt namn är James Kristiansson och frilansar som skribent. Har även en hemsida www.kssonskribent.n.nu samt en facebooksida med samma namn. Har skrivit över 100 st artiklar på både svenska och engelska. Har oc...

Svara & Kommentera
0 0

b2b säljare/Key account manager sökes

Hej, Jag önskar komma i kontakt med erfarna b2b säljare alternativt key account managers för att suga kunskap samt diskutera lösningar för att sälja in min produkt till företag.

Svara & Kommentera
0 0

Intressant försäljning/mötesbokningstjänst?

Hej! Jag tänkte lansera en ny försäljning/mötesbokningstjänst och vill ha lite feedback på intresset. Tjänsten går ut på att hjälpa företag att samordna och koordinera en extern säljkanal till varierande ring...

Svara & Kommentera
634 Frågor ställda hittills 1332 Svar från våra medlemmar STÄLL EN FRÅGA

Filtrera frågor

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6

×

Mitt Foretag 2015