Frågan Zuckerberg ställer innan han anställer till Facebook

10 mars, 2015

Ingen har undgått Mark Zuckerbergs framgång som grundare och VD för Facebook. När det gäller rekrytering och medarbetare har Zuckerberg en viktigt princip som enligt honom aldrig har lett fel. Här avslöjar han hur han sina bästa rekryteringstips och hur du lockar rätt medarbetare till ditt företag.

Kan jag tänka mig att arbeta för den här personen?

På långsikt kommer du bara att bli bättre om du endast anställer de allra bästa, därför är det viktigt att se till att anställa människor som du själv kan tänka dig att arbeta för. Ställ dig frågan; skulle jag vara lycklig om jag arbetade för den här personen? Ett exempel är Sherly Sandberg som enligt Zuckerberg är orsaken till att 2 miljoner företag annonserar på Facebook idag – en lyckad rekrytering helt enkelt. Istället för att ha en mentor ser Zuckerberg till att lära och inspireras av de kollegor han träffar varje dag.

Var ärlig med vad ditt företag står för

Att själv välja rätt kandidater är en sak, men att locka rätt kandidater till ditt företag är en annan. Nyckeln till att locka de bästa talangerna är enligt Zuckerberg att vara ärlig med vad ditt företag står för. Facebooks mission är till exempel att sammankoppla världen vilket långt ifrån alla kan stå bakom.

Var en flexibel ledare

Dina medarbetare behöver ha möjligheten att fullt utöva sin kreativitet och kapacitet – annars kommer de att vilja göra något annat menar Zuckerberg. Att vara en flexibel ledare är Zuckerbergs tips för lyckad delegering. Här hittar du fler råd som förbättrar ditt ledarskap direkt.

Vad tror du är nyckeln till Mark Zuckerberg och Facebooks framgång? Kommentera här nedan.

Källa: Sammanställt av entrepreneur.com utifrån en Fråga & Svar med Mark Zuckerberg
E-handel
Foto av: Facebook
Hur fungerar Facebook Shops? Här är allt du behöver veta
Sociala Medier
Så får du fler följare på Facebook – 5 enkla steg
Ledarskap & Styrelse
Företagets platåer – och vägen därifrån