7 bästa verktygen för att automatisera sociala medier

17 november, 2020

Automatisera sociala medier
Foto av: AdobeStock

Vilka är de bästa verktygen och digitala tjänsterna för att automatisera sociala medier? Vi har gått igenom sju favoriter och hjälper dig att välja rätt plattform för att automatisera sociala medier både för dig själv och företaget.

Du har förstått jobbat med sociala medier länge och vet att det är ett effektivt och prisvärt ätt att marknadsföra dig själv och företaget. Den enda stora nackdelen är att det är väldigt tidskrävande.

Många av oss spenderar timmar varje dag med att uppdatera Facebook, Instagram och LinkedIn – för att inte tala om alla nya plattformar som dyker upp, som exempelvis TikTok. Men här kan du spara massor med tid – genom at automatisera sociala medier.

Automatisera sociala medier – spara massor med tid

Automationsverktyg för sociala medier kan göra allt från att rekommendera innehåll till att publicera inlägg för din räkning (numera även på Instagram). Det gör ditt jobb med sociala medier gör mycket effektivare.

Så om du vill spendera mindre tid på att genomföra din sociala medie-strategi och få bättre resultat – är det hög tid att spana in de bästa verktygen för att automatisera sociala medier.

Här är sju av de bästa verktygen för att automatisera sociala medier

  1. HootSuite
  2. Agorapulse
  3. Buffer
  4. Kicksta
  5. CoSchedule
  6. SproutSocial
  7. SocialPilot

Låt oss ta en närmare titt på var och ett av dessa verktyg för att automatisera sociala medier.

HootSuite

Automatisera sociala medier med HootSuite

HootSuite är ett av de verktyg för att automatisera sociala medier som funnits med längst. I en tydlig instrumentpanel kan du övervaka omnämnanden av dina varumärken, schemalägga inlägg för flera plattformar (numera även Instagram) och få analyser så att du kan hitta de bästa tiderna för att publicera innehåll.

Det som är bra med HootSuite är att du enkelt kan integrera med de flesta andra digitala verktyg för sociala medier. Bland dessa inkluderas Twitter, Facebook, LinkedIn och Instagram. HootSuite stöder dessutom koppling till Google Analytics.

Vad kostar HootSuite?

HootSuite är inte bland de billigaste men definitivt en av de bästa plattformarna. Efter en 30-dagars gratis testperiod finns paket som börjar på 29 dollar per månad.

Agorapulse

AgoraPulse

Vill du ta nästa steg med att automatisera sociala medier kan Agorapulse vara värt en titt. Med Agorapulse kan du planera och schemalägga inlägg, analysera svar, anordna tävlingar och samarbeta med din medarbetare.

Även Agorapulse kan integreras med Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram och YouTube. Du kan schemalägga enskilda inlägg eller publicera dina inlägg på alla plattformar samtidigt.

Vad kostar Agorapulse?

Agorapulse är lite dyrare än HootSuite. Du får en gratis 28 dagars provperiod, men efter det börjar paket på 79 dollar per månad.

Buffer

Buffer

Buffer är ganska likt HootSuite och du kan publicera på flera plattformar och schemalägga inlägg för var och ett av dina sociala nätverk. Buffer använder en kalendervy så att du kan se vilka inlägg som planeras när, med förslag på automatisk schemaläggning av inläggstider. Ett smart sätt att automatisera sociala medier.

Buffer har också smarta samarbetsfunktioner så att ditt sociala medier-team kan skriva inlägg som du kan godkänna. Det är ett väldigt smart sätt att automatisera sociala medier utan att förlora kontrollen.

Du kan också schemalägga ”första kommentarer” för dina Instagram-inlägg.

Vad kostar Buffer?

Buffer erbjuder en sju dagars gratis testperiod för sin Pro-plan och 14 dagars gratis testversioner för sina Premium- och affärsplaner. Pro-planen kostar sedan från 15 dollar per månad.

Kicksta

Kicksta

Kicksta är ett bra verktyg om Instagram är det sociala medie du primärt använder. Kicksta hjälper dig att bygga engagemang och att öka antalet följare.

Detta automatiseringsverktyg gillar och kommenterar inlägg baserat på regler som du har angett för de profiltyper du riktar dig till. Du kan dock inte schemalägga inlägg på Instagram Stories med Kicksta.

Vad kostar Kicksta?

Priserna börjar på 49 dollar per månad.

CoSchedule

coSchedule

CoSchedule erbjuder många användbara funktioner för innehåll och sociala medier, vilket gör den idealisk för företag som bedriver en omfattande marknadsföring av sitt innehåll.

Automatiseringsplattformen har ett kalendergränssnitt så att du tydligt kan se när inlägg publiceras. Du kan schemalägga upp till 60 inlägg samtidigt. CoSchedule har också ett analysverktyg så att du kan analysera vilket innehåll som har fungerat bra.

Vad kostar CoSchedule?

CoSchedule kostar från 150 dollar per månad efter en 14 dagars gratis provperiod.

Läs också: Frida Boisens bästa tips för att lyckas på LinkedIn

SproutSocial

SproutSocial

SproutSocial stöder inte lika många sociala medie-plattformar som Buffer eller HootSuite, men det här verktyget är istället riktigt bra när det gäller automatisering av innehåll, interaktion med följarna och support av kunder.

SproutSocial har smarta funktioner för att övervaka sociala medier och att göra konkurrentanalys. Automatiseringsverktyget spårar också nyckelord och identifierar influencers, vilket är särskilt viktigt om ditt företag vill satsa på influencer-marknadsföring. Tjänsten har också en analysfunktion för att beräkna räckvidden för dina inlägg.

Vad kostar SproutSocial?

SproutSocial har en 30 dagars gratis provperiod och därefter börjar paketen på 99 dollar per månad.

SocialPilot

Automatisera sociala medier med SocialPilot

SocialPilot låter dig, precis som HootSuite och Buffer, samla alla dina sociala medie-plattformar på en instrumentpanel. Detta automatiseringsverktyg stöder upp till 200 sociala medie-konton och låter dig schemalägga innehåll i ”bulk”.

För att hjälpa dig att schemalägga innehåll som du hittar på webben har SocialPilot ett webbläsar-tillägg för Chrome, Firefox och Safari och en mobilapp för Android och iOS. Det är smart och hjälper dig att snabbt bli bättre på att automatisera sociala medier.

Vad kostar SocialPilot?

SocialPilot ger en 14 dagars gratis testperiod. Planerna börjar sedan på 25 dollar per månad.

Bli bättre på att automatisera sociala medier – här är 3 magiska poddavsnitt

Hitta kunder via dark social, micro influencers och sociala medier

Så lyckas du med annonsering på Facebook och i sociala medier

Frida Boisens bästa sociala medier-tips
Försäljning & Lönsamhet
Foto av: AdobeStock
Så ökar du företagets försäljning under corona
Försäljning & Lönsamhet
Foto av: AdobeStock
Vinna nya kunder – här är 9 smarta sätt