Youtube-stjärnan Therese Lindgren avslöjar sina YouTube-strategier

21 maj, 2019

Therese Lindgren

Hon är en av Sveriges största influencers och YouTube-stjärnor, och en av de första att verkligen bygga ett företagande på sin karriär i sociala medier. Här delar Therese Lindgren med sig av sina bästa tips för att lyckas på Youtube. Och med företaget.

Therese Lindgren

För oss som inte känner dig så väl, berätta kort om din resa till YouTube-stjärna!

– Jag började ladda upp skönhetsrelaterade videos på Youtube i samband med en längre sjukskrivning till följd av att ha blivit utbränd. Min trafik växte organiskt och stringent sedan första dagen och idag är min kanal Sveriges största svensktalande Youtube-kanal med cirka 12 miljoner visningar i månaden.

– Jag gör inte längre uteslutande videos om skönhet utan blandar upp mitt innehåll med matlagning och mode, men mest videos om mitt liv. Jag filmar vad jag gör på dagarna i så kallade ”Follow me around”-videos, filmar när jag äter middag och berättar roliga anekdoter eller när jag sminkar mig och berättar om mina kärleksproblem.

Varför valde du just YouTube och inget annat av alla sociala medier som finns?

– Jag försökte mig på att starta en blogg innan Youtube-kanalen, men bloggar består ju till stor del av bilder och jag var aldrig riktigt duktig på att fotografera så det passade inte mig. Idag har jag ett Instagramkonto med en halv miljon följare, men där publicerar jag mest selfies.

– Innan jag startade min Youtube-kanal jobbade jag dessutom som mediesäljare och sålde annonser i rörlig media och var väl tillsammans med branschen ganska övertygad om att rörlig media väldigt snart skulle växa sig större än de dåvarande största kanalerna i sociala medier.

Vilka är dina bästa tips för att lyckas på YouTube?

– Mina bästa tips är att alltid lägga tid på metadata i samband med att du publicerar din video, alltså använda dig av taggarna och beskriva din video utförligt i informationsboxen under videon. Det gör att din video prioriteras av Youtubes sökmotor vilket leder till att fler hittar ditt content. Du kan göra videos i världsklass, men i slutändan måste ju folk i första hand kunna hitta din video för att uppskatta innehållet.

– Andra tips är att publicera videos konsekvent, lägga tid på att göra en tilltalande thumbnail och lägga tycket tid på redigeringen av videon.

Vad ska en video på YouTube innehålla för att du ska vilja titta på den?

– Videon får absolut inte vara för lång, på Youtube konsumerar majoriteten korta klipp. Min genomsnittliga visningstid ligger på 5 minuter ungefär. Det är skönt för öronen och ögonen om videon är filmad i bra ljus och har bra ljud, men framförallt vill man se någon som är engagerad oavsett om det är en sminkvideo man tittar på, ett prank eller en sketch.

Hur gör du för att få tittare på dina filmer?

– Jag hade av ren slump bra timing när jag började publicera videos på Youtube, det var liksom i samma veva som den yngre generationen precis börjat konsumera mediet regelbundet. I början behövde jag därför inte göra mycket mer än att vara glad och energisk i mina videos samt konsekvent i min publicering för att folk skulle prenumerera på mig.

– Idag försöker jag vara så personlig jag kan i mina videos, utan att för den sakens skull vara för privat. Mina tittare följer inte mig för att jag är världsbäst på att sminka mig, för att jag gör roliga sketcher eller gör genomarbetade pranks. De följer mig för att de antingen redan betraktar mig som en person de känner, eller för att de vill lära känna mig.

Avslutningsvis, vad är din vision med din YouTube-kanal?

– Jag vet att många som publicerar videos på Youtube har som mål att få jobba med TV eller med film, men jag har inga sådana ambitioner. Mitt mål med min Youtube-kanal är dels att ge djurrättsfrågor uppmärksamhet, vilket jag gör genom att dela med mig av veganska recept och ta ställning mot djurtestad kosmetika.

– Ett annat mål är att sprida kunskap kring psykisk ohälsa. Jag lider själv sedan flera år av ångest och panikattacker som begränsar mig i sociala situationer. Genom mina videos hoppas jag att tittaren ska känna sig mindre ensam när personen själv inte mår så bra.

Titta och inspireras mer av coola Therese Lindgren på hennes Youtube-kanal – klicka här!

 

(Intervjun med Therese är sedan 2016.)

 

 
E-handel
Foto av: AdobeStock
Vad är liveshopping och hur fungerar det?
Sociala Medier
Foto av: Herman Caroan
Så förbereder du ditt företag för den sociala generationen Z
Sociala Medier
Så kommer du igång med LinkedIn – Frida Boisens expertråd