5 saker att undvika på Instagram

7 november, 2019

Så får du fler följare på Instagram

Oavsett om du har ett Instagramkonto för ditt företag eller ditt eget varumärke tycker vi att det är intressant att se vad proffsen gjort för att lyckas. Rachel Brathen, alias Yoga Girl har över två miljoner följare på Instagram. Här är Rachels tips på vad du ska undvika om du vill få fler följare.

Rachel Brathen är bästsäljande författare, inspirationstalare och internationella yogalärare. Med över två miljoner följare (2019) har hennes Instagramkonto ”Yoga Girl” blivit det största yoga-kontot i världen (kolla in det direkt). Vi rekommenderar även hennes YouTube-kanal där hon utöver yogafilmer delar med sig av inspiration och tips. Här är hennes råd för att lyckas på Instagram.

Posta INTE lågupplösta bilder

Instagram är en fotoapp och baseras på bilder. Därför är det viktigt att alla bilder du publicerar håller hög kvalitet. Lär dig att göra enkla bildredigeringar, justera ljus se till att färgerna ser snygga ut. Undvik bilder som inte håller måttet.

Överge INTE din nisch

Om du har ett tema och ett syfte med ditt Instagramkonto posta alltid bilder som går i samma linje. Genom att hålla dig till din nisch vet dina följare vad de kan förvänta sig av dig, de kommer att bli mer trogna och stanna kvar hos dig.

Läs också: Youtube-stjärnan avslöjar hemligheterna bakom framgången

Ljug INTE för dina följare

Var dig själv och se till att alltid vara ärlig mot dina följare. Lova inte saker som du inte kan hålla, skapa gärna cliffhangers men se till att leverera dem också.

Dränk INTE ditt flöde i marknadsföring och sälj

Människor vill ha äkthet och inte bara matas med reklambudskap. Försöka att undvika rena säljinlägg – det kommer att hjälpa dig bygga ett förtroende hos dina följare och på så sätt även locka fler följare.

Fler råd: 7 tips som ger dig fler följare på Instagram

Posta INTE flera bilder på samma gång

Det kan vara frestande när det sker något speciellt att posta flera bilder i följd från ett event eller liknande. Men det kan skrämma i väg följare när du spammar flödet med flera bilder. Försök istället att fördela och sprida ut inläggen vid olika tidpunkter på dagen.

Artikeln är uppdaterad 2019-11-07
Försäljning & Lönsamhet
Foto av: AdobeStock
Så ökar du företagets försäljning under corona
Sociala Medier
Foto av: AdobeStock
7 bästa verktygen för att automatisera sociala medier