BETA

Så gjorde hon för att öka försäljningen i sin e-handel

13 januari, 2018

Hanna Sjöstrands webbshop NoElDo, där du designar dina egna barnkläder växer varje dag. Här berättar Hanna om hur hon gjorde för att sälja mer, vilka misstag hon har gjort när hon valde plattform för sin butik och vad du behöver tänka på för att lyckas med din e-handel.

Berätta om Noeldo – hur kom du på idén att starta e-handel?

– Det var ingen idé i grunden att jag skulle starta en e-handel, det var det stora intresset för vad jag gjorde som drev mig till att det var den absolut bästa lösningen. Jag ville ge mina kunder den bästa servicen och en enkelhet i att beställa från oss och då var det bara att satsa på en e-butik som erbjuder just detta. Grundtanken var att kunden på ett enkelt sätt skulle kunna genomföra ett köp på ett egendesignat barnplagg direkt i e-butiken utan att behöva ta beställningen via mail som tidigare, det tycker jag att vi hittade en riktigt bra lösning på.

Vad i er affär har gjort er så framgångsrika?

– Vi har vågat att satsa. Att sitta på en riktigt bra idé och ta den snabbaste vägen för att genomföra den var inte min grej. Jag ville satsa allt eller ingenting. Att välja de bästa alternativen för kunden är oftast inte de lättaste och billigaste för företaget, men min tanke var att det skulle resultera i ett högre antal nöjda kunder vilket också ger företaget en bra grund att stå på.

Vad tror du är den gemensamma nämnaren för alla framgångsrika e-handlare?

– En tro på dig själv i det du gör och att du bygger en stabil grund redan från början. Att du ibland sätter ribban högre för att driva dig själv framåt.

Vilka är dina bästa knep för att sälja mer i din e-handel?

– Produkterna måste tilltala den utvalda målgruppen, hålla en hög kvalitet och erbjuda kunden en e-handel som är lätt att navigera sig genom. Att marknadsföra sig och göra det lätt för kunden att köpa produkten du visar med bara några knapptyck ökar absolut chansen till att sälja mer. Att tydligt visa kunden som besöker vår sida för första gången vilka val dom kan göra och hur dom handlar har gjort stor skillnad för oss.

Hur viktigt är valet av e-handelsplattform för framgången?

– Jätteviktigt. Det är en av de absolut viktigaste punkterna för att få vårt företag att gå framåt.Vårt första val av plattform visade sig snabbt att den inte var rätt för oss eftersom den inte kunde erbjuda oss utveckling i den takt som vi önskade. Den höll oss i stället tillbaka och tillät oss inte att växa. Plattformen ansiktet utåt och visar du dig inte från din bästa sida så väljer kunderna att handla hos någon annan. Det ska vara tilltalande för kunden att besöka oss, dom ska vilja handla och undersöka e-handeln, vilja gå vidare och genomföra sitt köp – helt webbshoppen ska helt enkelt erbjuda en trevlig upplevelse för dina kunder.

Vilken plattform jobbar ni med?

– Vi har valt att samarbeta med ett företag som kunde erbjuda oss att bygga vår e-handel helt från grunden med hjälp av WooCommerce. På så sätt kunde jag berätta precis hur jag önskade att mina kunder skulle uppleva ett besök hos oss. Vi kan på så sätt hela tiden utveckla vår e-handel och erbjuda kunderna det absolut bästa.

Vilka är dina bästa tips för att välja rätt e-handelsplattform?

– Ställ dig själv frågan “vad vill jag att min e-butik ska kunna erbjuda kunden?”. Gör en lista på saker som du vill att butiken ska innehålla till exempel; nyhetsbrev, rabattkoder, poängsystem, automatisk prisjustering vid kampanjer och så vidare. Ta reda på vilka alternativ som finns för dig. Många plattformer är väldigt begränsade med vad du kan och inte kan göra, därför är research är mycket viktigt. Sök igenom nätet på e-butiker som du gillar och som du kan plocka inspiration från.

Kolla in Hannas butik NoElDO här.
Bloggar
8 digitala verktyg som spar dig 5 timmar i veckan
E-handel
Så driver du mer trafik till din e-handel
E-handel
Så bygger du en riktigt vass logistik i din e-handel