Så växte hans företag rekordsnabbt

11 oktober, 2016

Fredrik Starke är en av grundarna till Tryggsam som erbjuder brandvarnare med SMS och samtalstjänst. Idén har blivit en succé och idag har de närmare 10 000 kunder. För MittFöretag.com delar Fredrik med sig av sina bästa tips för att bli en bra ledare och dessutom avslöjar han hur de gjorde för att dubblera sin omsättning.

Fredrik-Starke-TryggsamNu är vi nyfikna, berätta om dig och hur allt började.

– I grund och botten är jag en it-nörd med sinne för matematik och programmering, men direkt efter gymnasiet började jag jobba som säljare. Resultatet blev en kombination, där jag har en stor passion både för försäljning och smarta system för att kunna växa effektivt och leverera bra tjänster.

Tryggsam har ökat sin omsättning otroligt snabbt, vilka är dina bästa tips för att få företaget att växa?

– Mitt bästa tips är att hitta och fokusera på vad den största flaskhalsen är som begränsar tillväxten. Min filosofi är att du blir bättre på det du tänker på när du ”står i duschen”, då vill du tänka på de saker som gör störst skillnad.

Vilka har varit de största utmaningarna hittills, och hur har du löst dem?

– Största utmaningen har varit att bygga ett starkt team med hungriga medarbetare. Som tur har jag haft med mig min kompanjon och närmaste vän Per Erlandsson på resan ända från mitt första arbete som säljare efter gymnasiet.

– Vi kompletterar varandra extremt bra och att vi har varit ett bra team från starten tror jag är den viktigaste nyckeln på vår väg till framgång. Tillsammans lägger vi väldigt mycket energi på att se till så alla trivs.

– På Tryggsam jobbar vi alla hårt samtidigt som vi har väldigt roligt, varje månad händer nya saker så det finns alltid något spännande att se fram emot.

Hur gör du för att vara en bra ledare?

– Tydliga riktlinjer och mycket frihet. Du behöver veta vad som förväntas av dig och om du gör ett bra eller dåligt jobb.

– Sedan är det viktigt att känna att du har frihet att själv hitta lösningar som tar ens arbetsområde framåt. Konsekvens i uppföljningen behövs, men jag andas inte i nacken på min personal.

Slutligen, vilka är dina viktigaste råd till företagare som vill utvecklas?

– Våga testa nya saker och var inte rädd för att misslyckas, det är just då du utvecklas.

– Systematisera det som fungerar och skrota det som inte blev bra. Många små förbättringar skapar stora skillnader på lång sikt, både för entreprenören och företaget.

Om du vill veta mer om Fredrik och Tryggsam, klicka här!
Ledarskap & Styrelse
Så byggde Filip Tysander upp Daniel Wellington
Inspiration
Arkadias magiska resa från lärare till trollkarl
Marknadsföring & PR
PR-stjärnan avslöjar: Så syns du i media