11 avgörande steg – så får du företaget att växa

13 november, 2019

Växa Företag

Vill du att företaget ska växa snabbare? Då är det...

Vill du att företaget ska växa snabbare? Då är det här elva råd för dig!

Steg 1: Gör en tillväxtplan

Har du en plan för hur ditt företag ska se ut om fem år? Om inte, skapa en i dag.

Steg 2: Skaffa en styrelse

Alla växande företag har någon form av styrelse eller advisory board som på allvar jobbar med bolagets strategiska frågor. Skaffa detta du också!

Steg 3: Hitta rätt medarbetare

Utan rätt medarbetare kan ditt företag aldrig växa. Ha en tydlig plan för vilken kompetens som behövs, och vilka värderingar dina medarbetare ska ha. Jobba alltid med ert ”employer brand”!

Läs också: Därför borde nöjd personal göra dig sömnlös

Steg 4: Utmana komfortzonen

Och gör det varje dag. Alla framgångsrika människor har detta som standard, även om de tycker att det är lika jobbigt som du

Steg 5: Bygg på rätt sätt

Bygg inte företag som du vill sälja, men bygg företag som är säljbara. Låt inte företaget bli beroende av din egen insats.

Steg 6: Identifiera din framgång

Varje företag har något som gör dem framgångsrika och skapar affärer. Identifiera varför kunderna handlar av dig (fråga!) och duplicera den insikten.

Steg 7: Hitta din Master Mind-grupp

Bilda en grupp av människor som har den kompetens och det nätverk du saknar. Det är din viktigaste investering. Vilka vill du ha i din ”Master Mind-grupp”?

Läs också: Så skapar du en magisk Master Mind-grupp

Steg 8: Utbilda dig i tillväxt

Läkare pluggar i sex år. Hur många år har du utbildat dig till framgångsrik företagsledare? Eller som en god vän brukar säga: Leaders are readers, snoozers are losers.

Steg 9: En timme om dagen

Avsätt en timme om dagen åt utvärdering, reflektion och förändring. Om du kan bli lite bättre varje dag (om så bara i små detaljer) är du en vinnare!

Steg 10: Lär dig av mästarna

Om du ska bygga ett företag i mästarklass, rekommenderar jag att du lär dig av mästarna. Läs böckerna som skrivits av världens skarpaste hjärnor, möt dem på Ted.com eller på på något av våra Business Hacks-evenemang.

Steg 11: Åk berg-och-dal-bana

Varje gång jag tagit ett stort steg i min utveckling har det känts som en berg-och-dal-bana. Ställ alltid frågan: ”Vad är det absolut värsta som kan hända om jag vågar ta det här steget?” Oftast är det inte så farligt.

Läs också: Så blir du mer som Richard Branson

Guiden är uppdaterad 2019-11-13
Ledarskap & Styrelse
7 sätt att få företaget att växa
Ledarskap & Styrelse
9 smarta sätt att få företaget att växa
Ledarskap & Styrelse
Företagets platåer – och vägen därifrån