BETA

Skapa din Master Mind-grupp med fantastiska människor

14 januari, 2016

Ledarskap och styrelse, Försäljning och Lönsamhet

Så här kan du använda styrelsearbetet, Advisory Board eller en Master Mind-grupp som en extern hjärna, som hjälper ditt företag att bli fantastiskt.

Varför är människorna omkring mig avgörande för mina resultat?

Låt oss fördjupa oss i hävstången att använda andra människors kunskap. Och låt oss vara så ödmjuka att vi inser att vi inte vet allting själva. Med det i bagaget, förstår vi varför framgångsrika företagare genom alla tider har tagit hjälp av experter och människor som vet mer än de själva.

Detta kan uttrycka sig på olika sätt. Det kan handla om ett klassiskt styrelsearbete. Eller kanske en Advisory Board. Eller en så kallad Master Mind-grupp eller ett mentorskap. Vilket sätt du än väljer, kan det ge dig två utfall.

För det första, kan andra människor fylla luckorna där du saknar kunskap eller kontakter. För det andra, lär du dig av människor som är mer framgångsrika än du. Och vi blir väl som vi umgås?

Hur skapar vi då ett umgänge som lyfter oss till framgång?

Nu ska vi göra en av de viktigaste övningarna jag har stött på under min tid som företagare. Börja med att skriva ned de 5 personer som påverkar ditt företag mest idag (Det kan vara du, revisorn, en säljare eller vem som helst som påverkar ditt företag). Gör också en notering om det är en person som tar eller ger energi.

När du har gjort klart det, skriver du en önskelista med de 5 personer du känner till som du skulle vilja påverkade ditt företag mer (till exempel en grym säljare du hört talas om, eller en mentor som kan hjälpa dig att få ordning på dina anställda). Varsågod, du får 2 minuter på dig.

Låt din 10-i-topplista bli levande, och låt den som står högst på din önskelista ersätta den som står längst den på din nuvarande topplista. Då får du garanterar fart på ditt företag.

Hur kommer det här att påverka mitt företag?

– Om du omger dig med människor som ger energi, får du också mer energi. Och vi lärde ju oss tidigare att säljare som är nöjda och har energi säljer för 37 % procent mer. Nog sagt.

Citatet

Och visst håller vi med Oprah Winfrey när hon säger ”Surround yourself only with people who are going to lift you higher.”
Försäljning & Lönsamhet
5 avgörande säljtips – från bokning till avslutad affär
Digitalisering
Foto av: iStock
5 trender ditt företag måste ha koll på 2020
Sociala Medier
Foto av: Herman Caroan
Så förbereder du ditt företag för den sociala generationen Z