BETA

Gör detta – och få fart på ditt företag direkt!

13 maj, 2019

Växa Företag

Vill du också att ditt företag ska växa? Oftast är resurserna begränsade och det är lätt att köra fast i samma hjulspår. Här får du 5 tips som ger ditt företag en kickstart utan att du behöver putta in ett extra öre. Självklart har vi testat alla tips själva, och vi gillar dem!

Lista dina 50 viktigaste “actions”

Ofta vet vi företagare exakt vad vi behöver göra för att få vårt företag att växa, men vi har inte riktigt tagit tag i det. Det är dags att göra det nu. Sätt dig ner själv eller tillsammans med dina medarbetare och skriv ner 50 åtgärder som ni vet skulle kunna få företaget att nå nya höjder. Det kan vara alltifrån att ta kontakt med den där potentiella samarbetspartnern till att hitta nya leverantörer, utöka sortimentet eller starta en webbshop.

Ägna 80 % åt sälj

Vad är viktigare i ditt företag än att sälja? Konstigt nog är det just sälj som många företagare ägnar minst tid åt. Skriv ned hur mycket tid du och dina medarbetare ägnar åt försäljning varje vecka. Sätt sedan ett mål att dubbla det redan nästa vecka. Inga ursäkter. Ett nystartat företag bör ägna minst 80 % av dagen åt sälj. Det är bara ökade intäkter som kan få ditt företag att spurta om konkurrenterna.

Bli mästare på Instagram

Människor vill göra affärer med andra människor och inte med företag. Sociala medier har gjort det möjligt för företagare att bygga personliga varumärken på ett smidigt sätt. Är du inte aktiv redan är det hög tid att sätta fart. Tänk så här när du postar inlägg; ”Hur kan jag tillföra värde eller hjälpa mina kontakter?” snarare än ”Hur kan jag sälja på dem något?”.

Läs mer: Nya strategier för sociala medier.

Höj dina priser

Ja, du läste helt rätt – testa att öka dina priser med 10 %. Så länge produkterna håller samma goda kvalitet och dina medarbetare levererar samma service kommer inte kunderna att skrämmas bort av marginellt högre priser. Det är det absolut snabbaste sättet att generera mer intäkter utan ytterligare ansträngning.

Frigör din tid

För att kunna skapa mer försäljning och lönsamhet (nu när ditt företag ska ta över världen) behöver du frigöra din egen tid och ägna dig åt rätt saker. Det gör du lättast genom att automatisera och delegera. Allt som inte genererar pengar är sådant som du kan lägga bort på någon annan eller låta tekniken sköta. Inga men, för att växa måste du inse att din tid är värdefull. Gör du som du alltid har gjort kommer du att få samma resultat som du alltid har fått.
Ledarskap & Styrelse
11 avgörande steg – så får du företaget att växa
Ledarskap & Styrelse
7 sätt att få företaget att växa
Ledarskap & Styrelse
9 smarta sätt att få företaget att växa