5 affärsidéer som gör att du kan jobba hemifrån

3 mars, 2017

Personlig Utveckling - Framgångsrika vanor

Du vill styra din egen tid, slippa restid och älskar att jobba hemifrån. Toppen, här får du 5 affärsidéer som fungerar utmärkt för att driva företag från ditt hem.

Det finns uppenbara fördelar med att driva ett företag med anställda, där ni tillsammans utgår från en gemensam arbetsplats. Gemenskapen. Drivet. Kreativiteten.

Men, det passar inte för alla, och många av oss går igång på tanken att jobba var vi vill, när vi vill och hur vi vill. Du kanske vill slippa restiden, och har hittat ett sätt att jobba hemifrån som passar dig. Det är toppen – det gäller bara att din affärsidé håller för din livsstil. Därför har vi tittat närmare på fem affärsidéer som fungerar utmärkt att skapa hemifrån (vi rekommenderar dock inte att jobba från sängen).

Skapa innehåll

I dagens digital värld skriker företag efter innehåll som de kan publicera i sina bloggar, på sina sajter och i sina YouTube-kanaler. Artiklar, videos, sammanställningar av fakta, nyhetsuppdateringar. Du kan bli innehållsmästaren, och skapa ett företag som blir expert på att ta fram innehåll till såväl företag som kanaler med redaktionellt innehåll. Och bäst av allt, du kan göra det precis var du vill.

Förslag på företagsnamn: Content Queen eller Content Club

Analysera innehåll

Idag är inte utmaningen att hitta data, det är snarare att analysera den. Hur kan du hjälpa företagen att analysera deras data och komma med smarta råd om hur de kan använda den? En annan idé, om du är en person med åsikter, är att bli recensent. Tänk att få göra det du gillar hela dagarna (titta på film, lyssna på musik, surfa på nätet) och betygsätta allt. Allt du behöver är en dator.

Förslag på företagsslogan: Bringing data to life

Paketera digital marknadsföring

Här finns en guldgruva om du är duktig. Väldigt många mindre företag skriker efter hjälp med den digitala marknadsföringen, allt i från sökmotoroptimering till sociala medier till Ad Words. Skapa ett företag med en ”best practice” för små företags digitala marknadsföring, och paketera det som ”Digitala marknadsföringspaket för småföretagare”. Detta är ju en målgrupp som inte har råd med dyra konsulter på timme, och som istället kan köpa färdiga paket med ”best practice” till ett lägre pris. Och om du skapar smarta paket, behöver du inte skapa hjulet på nytt varje gång.

Designa

Om du har en ådra av designkunnande – grattis! Här finns en guldgruva och du kan designa allt från digitala annonser till affischer till hemsidor till Instagrambilder. Alla vill vara snygga, få är duktiga. Kunskaper i exempelvis Adobe-programmen (InDesign, Photoshop etc) är en riktig konkurrensfördel idag. Och detta är initialt ett perfekt gig att ha vid sidan om ett annat företag eller anställning, innan du har tillräckligt många beställningar. Och du kan såklart jobba var du vill!

Förslag på företagsnamn: Design My Company

Bli en virtuell assistent

Här tror vi verkligen att det finns en guldgruva framåt. Många företag anlitar idag assistenter i låglöneländer som Indien, men utmaningen är: De kan inte svenska! Tänk alla företag som behöver hjälp med att ta fram material, sorter, publicera, beställa, boka och sammanställa. Du kan enkelt skapa ett paket där de köper 10 timmar (eller 20, eller 30) i veckan av dig, till ett fast pris. De vet exakt vad de får, och du kan jobba var du vill. Och när du vill. Och hur mycket du vill.

Förslag på företagsnamn: Mr Doer

Snart kommer nästa fem affärsidéer du kan skapa hemifrån, håll utkik!
Digitalisering
Så skapade hon Sveriges största blogg om vandring
Ledarskap & Styrelse
Så blev Joyvoice störst i Sverige
Starta Eget
Vanliga myter om att starta företag