Maria Lifv på Toric Center blev Stjärnföretagaren 2017 i Bohuslän

12 maj, 2017

Stjärnföretagaren 2017 är tävlingen som avgörs i 14 städer i Sverige, och nu har årets vinnare i Bohuslän korats. Vinnaren blev Maria Livf på Toric Center som fick motta priset när Sveriges största företagarturné och evenemanget Så bygger du ditt drömföretag besökte Uddevalla.

En stjärnföretagare är en person som bygger företaget och livet på sina egna villkor, och i tävlingen Stjärnföretagaren 2017 hyllades de företagare i Bohuslän som har lyckats bygga företaget på sitt eget sätt. Företagare med annorlunda affärsmodeller, spännande sätt att jobba eller unika sätt att bemöta sina kunder. Ja, människor som helt enkelt vågar gå sin egen företagarväg.

Årets vinnare blev Maria Lifv. Från scen fick hon berätta hur Toric Center arbetar med personer som är socialt utsatta och hjälper dem att komma på rätt köl. Hon tar emot dem på sin gård och hästarna är en viktig del av verksamheten.

– Oj, jag är alldeles omtumlad. Jag började med Toric Center för det inte fanns när jag behövde det, så nu kan jag ge det till andra i stället. Jag skulle önska att vi hade mer resurser, som en utslussningsstuga så att man kan bo kvar en tid i tryggheten. Och att använda hästar i verksamheten är den bästa terapin, berättade Maria från scen.

Tävlingen avgörs i 14 städer varje år, och vinnaren i varje stad går till Sverigefinal i Stockholm, där Maria nu får göra upp om titeln ”Sveriges Stjärnföretagare 2017” med 13 andra lokala vinnare från hela Sverige.

– Stjärnföretagaren 2017 är tävlingen där vi hyllar företagare som vågar gå sin egen väg, och skapa företag och liv på sina egna villkor. De är stjärnföretagare, helt enkelt, säger tävlingens grundare Gustaf Oscarson.

Topp 3 prisades

9 företagare var nominerade, och topp tre prisades på evenemanget. Topplistan såg ut enligt följande

  1. Maria Lifv, Toric Center
  2. Catarina och Sören Reuter, Kärrstegens Gård
  3. Ingela Grytfors och Kjell Karlsson, Hafsten Resort

 

Vill du nominera och rösta på Stjärnföretagare i din stad? Klicka här.

 
Bloggar
Mingelbilder från Så bygger du ditt drömföretag i Ystad
Nyheter
Albin Sandell på SweJoy blev Stjärnföretagaren 2018 i Ystad/Österlen
Bloggar
Mingelbilder från Så bygger du ditt drömföretag Stockholm