Albin Sandell på SweJoy blev Stjärnföretagaren 2018 i Ystad/Österlen

21 mars, 2018

Stjärnföretagaren 2018 är tävlingen som avgörs i 14 städer i Sverige, och nu har årets vinnare i Ystad/Österlen korats. Vinnare blev Albin Sandell på SweJoy – som fick motta priset när Sveriges största företagarturné och evenemanget Så bygger du ditt drömföretag besökte Ystad.

En stjärnföretagare är en person som bygger företaget och livet på sina egna villkor, och i tävlingen Stjärnföretagaren 2018 hyllades de företagare i Ystad/Österlen som har lyckats bygga företaget på sitt eget sätt. Företagare med annorlunda affärsmodeller, spännande sätt att jobba eller unika sätt att bemöta sina kunder. Ja, människor som helt enkelt vågar gå sin egen företagarväg.

Årets vinnare blev e-handelsentreprenören Albin Sandell som har tagit två heta trender (e-handel och vegansk kost) och snabbt lyckats etablera sig på marknaden med SweJoy.

– Allt började med att min mamma bad mig laga mat. Jag valde istället att hitta framtidens mat, och nu växer vi så att det knakar, berättade Albin från scenen.

Tävlingen avgörs i 14 städer varje år, och vinnaren i varje stad går till Sverigefinal i Stockholm, där Albin nu får göra upp om titeln ”Sveriges Stjärnföretagare 2018” med 13 andra lokala vinnare från hela Sverige.

– Stjärnföretagaren 2018 är tävlingen där vi hyllar företagare som vågar gå sin egen väg, och skapa företag och liv på sina egna villkor. De är Stjärnföretagare, helt enkelt, säger tävlingens grundare Gustaf Oscarson.

Topp 3 prisades

19 företagare var nominerade, och topp tre prisades på evenemanget. Topplistan såg ut enligt följande:

1. Albin Sandell, SweJoy

2. Anders Cederberg, Brösarps Gästgifveri & Spa

3. Freja och Julia Lindskog, Systrarna Lindskogs Trädgård & Design

Finalen i Stockholm avgörs i november. Tävlingen arrangeras av företagarsajten MittFöretag.com, som också arrangerade evenemanget och Sveriges största företagarturné.

 

Vill du nominera och rösta på Stjärnföretagare i din stad? Klicka här.

 
Ledarskap & Styrelse
Här är Stjärnföretagaren i Sverige 2018 – Johara Khattab är vinnaren!
Nyheter
Johara Khattab på Teach4Life blev Stjärnföretagaren 2018 i norra Stockholm
Nyheter
Hanna Westberg Åhlfeldt och Mattias Åhlfeldt på HaMa Adventures blev Stjärnföretagarna 2018 i Östergötland