Jessica Hillerström på Retrolyckan blev Stjärnföretagaren 2018 i Uppsala

25 oktober, 2018

Stjärnföretagaren 2018 är tävlingen som avgörs i 11 städer i Sverige, och nu har årets vinnare i Uppsala korats. Vinnare blev Jessica Hillerström på Retrolyckan – när Sveriges största företagarturné och evenemanget Världens bästa företag 2023 besökte Uppsala.

En stjärnföretagare är en person som bygger företaget och livet på sina egna villkor, och i tävlingen Stjärnföretagaren 2018 hyllades de företagare i Uppsala som har lyckats bygga företaget på sitt eget sätt. Företagare med annorlunda affärsmodeller, spännande sätt att jobba eller unika sätt att bemöta sina kunder. Ja, människor som helt enkelt vågar gå sin egen företagarväg.

Årets vinnare i Uppsala

Årets vinnare blev Jessica Hillerström på Retrolyckan.

– Jag älskar att sälja via Instagram men för att få den härligaste upplevelsen behöver man komma till min butik i Uppsala. Häromdagen var det till och med en italienare som ville handla och fick skicka bud från Stockholm, berättade Jessica vars butik Retrolyckan säljer inredning från 50, 60 och 70-talet. Jessicas Instagramflöde har idag över 15 000 följare.

Tävlingen avgörs i 11 städer varje år, och vinnaren i varje stad går till Sverigefinal i Stockholm, där Jessica nu får göra upp om titeln ”Sveriges Stjärnföretagare 2018” med 10 andra lokala vinnare från hela Sverige.

– Stjärnföretagaren 2018 är tävlingen där vi hyllar företagare som vågar gå sin egen väg, och skapa företag och liv på sina egna villkor. De är Stjärnföretagare, helt enkelt, säger tävlingens grundare Gustaf Oscarson.

Topp 3 prisades

16 företagare var nominerade, och topp tre prisades på evenemanget. Topplistan såg ut enligt följande:

  1. Jessica Hillerström, Retrolyckan
  2. Vera Isaksson, Bunker 62
  3. Linda Lövqvist, I’m a runner

 

Finalen i Stockholm avgörs i november. Tävlingen arrangeras av företagarsajten MittFöretag.com, som också arrangerade evenemanget och Sveriges största företagarturné.

Vill du nominera och rösta på Stjärnföretagare i din stad? Klicka här.

 
Ledarskap & Styrelse
Här är Stjärnföretagaren i Sverige 2018 – Johara Khattab är vinnaren!
Nyheter
Johara Khattab på Teach4Life blev Stjärnföretagaren 2018 i norra Stockholm
Nyheter
Hanna Westberg Åhlfeldt och Mattias Åhlfeldt på HaMa Adventures blev Stjärnföretagarna 2018 i Östergötland