BETA

Inka Gurung på Far Away Adventures blev Stjärnföretagaren 2017 i Dalarna

27 september, 2017

Stjärnföretagare Dalarna

Stjärnföretagaren 2017 är tävlingen som avgörs i 13 städer i Sverige, och nu har årets vinnare i Dalarna korats. Vinnaren blev Inka Gurung på Far Away Adventures som fick motta priset när Sveriges största företagarturné och evenemanget Så bygger du ditt drömföretag besökte Borlänge.

En stjärnföretagare är en person som bygger företaget och livet på sina egna villkor, och i tävlingen Stjärnföretagaren 2017 hyllades de företagare i Dalarna som har lyckats bygga företaget på sitt eget sätt. Företagare med annorlunda affärsmodeller, spännande sätt att jobba eller unika sätt att bemöta sina kunder. Ja, människor som helt enkelt vågar gå sin egen företagarväg.

Årets vinnare i Dalarna blev Inka Gurung.

– Det är fantastiskt att driva ett företag som är både business och välgörenhet. Vi utbildar nepalesiska kvinnor som blir äventyrsguider, och jag känner verkligen att vi gör skillnad, berättade Inka Gurung från scen.

Tävlingen avgörs i 13 städer varje år, och vinnaren i varje stad går till Sverigefinal i Stockholm, där Inka nu får göra upp om titeln ”Sveriges Stjärnföretagare 2017” med 12 andra lokala vinnare från hela Sverige.

– Stjärnföretagaren 2017 är tävlingen där vi hyllar företagare som vågar gå sin egen väg, och skapa företag och liv på sina egna villkor. De är stjärnföretagare, helt enkelt, säger tävlingens grundare Gustaf Oscarson.

Topp 3 prisades

24 företagare var nominerade, och topp tre prisades på evenemanget. Topplistan såg ut enligt följande:

  1. Inka Gurung, Far Away Adventures
  2. Gunnar & Kerstin Sahlin, Sahlin Struts
  3. Carina Sundberg, Serendipity by C

Vill du nominera och rösta på Stjärnföretagare i din stad? Klicka här.

 
Bloggar
Mingelbilder från Världens bästa företag 2023 i Dalarna
Nyheter
Sonia Bush på Wålstedts Textilverkstad blev Stjärnföretagaren 2018 i Dalarna
Bloggar
Mingelbilder från Så bygger du ditt drömföretag i Ystad