Sonia Bush på Wålstedts Textilverkstad blev Stjärnföretagaren 2018 i Dalarna

27 september, 2018

Stjärnföretagaren 2018 är tävlingen som avgörs i 11 städer i Sverige, och nu har årets vinnare i Dalarna korats. Vinnare blev Sonia Bush på Wålstedths Textilverkstad – när Sveriges största företagarturné och evenemanget Världens bästa företag 2023 besökte Falun.

En stjärnföretagare är en person som bygger företaget och livet på sina egna villkor, och i tävlingen Stjärnföretagaren 2018 hyllades de företagare i Dalarna som har lyckats bygga företaget på sitt eget sätt. Företagare med annorlunda affärsmodeller, spännande sätt att jobba eller unika sätt att bemöta sina kunder. Ja, människor som helt enkelt vågar gå sin egen företagarväg.

Årets vinnare i Dalarna

Årets vinnare blev Sonia Bush på Wålstedts Textilverkstad.

– Vårt mål är att rädda svensk ull. Vi flyttade från Tasmanien för 5 år sedan för att ta över familjeföretaget som funnits i 100 år, berättade Sonia från scenen iklädd folkdräkt.

Tävlingen avgörs i 11 städer varje år, och vinnaren i varje stad går till Sverigefinal i Stockholm, där Sonia nu får göra upp om titeln ”Sveriges Stjärnföretagare 2018” med 10 andra lokala vinnare från hela Sverige.

– Stjärnföretagaren 2018 är tävlingen där vi hyllar företagare som vågar gå sin egen väg, och skapa företag och liv på sina egna villkor. De är Stjärnföretagare, helt enkelt, säger tävlingens grundare Gustaf Oscarson.

Topp 3 prisades

25 företagare var nominerade, och topp tre prisades på evenemanget. Topplistan såg ut enligt följande:

  1. Sonia Bush, Wålstedts Textilverkstad
  2. Petra och Markus Ekenstierna, Sweden Runners
  3. Anna-Lena Staaf och Catarina Lagerström, Gott & Reco

Finalen i Stockholm avgörs i november. Tävlingen arrangeras av företagarsajten MittFöretag.com, som också arrangerade evenemanget och Sveriges största företagarturné.

 

Vill du nominera och rösta på Stjärnföretagare i din stad? Klicka här.

 
Bloggar
Mingelbilder från Världens bästa företag 2023 i Stockholm
Ledarskap & Styrelse
Här är Stjärnföretagaren i Sverige 2018 – Johara Khattab är vinnaren!
Bloggar
Mingelbilder från Världens bästa företag 2023 i norra Stockholm