BETA

Skaffa stjärnföretagarnas framgångsvanor

4 augusti, 2018

Motivation & Inspiration

Vad gör framgångsrika människor annorlunda? Jo, de har insett vikten av vanor som tar dem ett steg närmare sina mål varje dag. Här bjuder vi dig på härliga vanor som de flesta framgångsrika människor kan skriva under på. Hur många använder du?

Schemalägg dina prioriteringar

Skriv ner vad du vill åstadkomma för nästa dag, vecka, månad, år och avsätt tid i kalendern för uppgifterna. Låt inget annat komma i mellan förrän du har avklarat din att-göra-lista. Ta kontroll över de saker i ditt liv som du kan påverka.

Kontrollera dina tankar

Utplåna negativa tankar och ersätt dem med positiva – det är faktiskt så enkelt. Så fort en negativ tanke kryper in hitta en positiv tanke som ska hända eller har hänt att fokusera på. En negativ attityd minskar framgång och en positiv attityd skapar framgång. Här får du gurun Napoleon Hills viktigaste råd för att tänka rätt och bli framgångsrik.

Säg nej

Ju svårare du har att säga nej, ju större risk är det att du upplever stress. Att säga nej till saker som inte går i linje med dina mål gör att du tar kontroll över ditt liv och styr det åt det håll du vill. Gör de val och ta de beslut du måste göra för att leva det liv du vill leva.

Ta hand om dig själv

Fysisk aktivitet, kost och sömn är grundstenarna för välmående. För att bli framgångsrik krävs självkontroll och för att uppehålla produktiviteten kan du inte rucka på någon av stenarna.

Välj ditt umgänge

Du blir som du umgås. Se till att umgås med människor som inspirerar och motiverar dig. Skriv ner de 10 personer som påverkar dig mest i vardagen och fundera över om de hjälper eller stjälper dig.

Var tacksam för tre saker

Påminn dig själv varje dag om minst tre saker som du är tacksam över. Gör det själv, tillsammans med din partner eller med en vän. När du fått det till en vana slutar du att påverkas av små problem. Klicka här för 5 tips som gör dig mer positiv.

Nätverka dig till framgång

Framgångsrika människor har inte lyckats på egen hand. Se till att samarbeta, hjälpa andra, delta i nätverk, mingla och knyta kontakter med nya människor så mycket du bara kan.

Förlåt dig själv

Framgångsrika människor har insett att misslyckanden är en del av resan. Älta inte misstag eller val du tidigare gjort, fokusera istället på hur du kan bli ännu bättre. Förlåt dig själv och gå vidare.

Skaffa en mentor

En vän, partner, kollega eller någon du ser upp till – oavsett vem du väljer bör det vara en person som strävar åt liknande håll som du. På så sätt får du någon att stå till svars till och följa upp dina mål och prestationer med.

 

Vilka är dina framgångsvanor? Kommentera och dela med dig här nedanför.

 

 

 
Digitalisering
Vi testar TextExpander – verktyget som skriver dina texter
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson
Inspiration
De sju stegen till maxad motivation