Vi testar TextExpander – verktyget som skriver dina texter

29 oktober, 2019

textexpander

Sluta skriva samma texter om och om igen. Vi har testat verktyget TextExpander (som samlar alla dina bästa texter), och som smidigt sparar dig flera timmar i veckan. Här visar vi hur!

Skriver du ofta samma texter om och om igen, till exempel samma säljmail eller veckobrev till medarbetarna? Då kan du använda verktyget Text Expander, som är en digital textbank där du sparar dina bästa texter och ger varje text en speciell kod, till exempel A1.

I vilket program du än använder, trycker du sedan bara in koden och hela texten uppenbarar sig. Otroligt smidigt. Du kan dela textbanken med dina medarbetare också. Det bästa är att programmet hela tiden räknar ut hur många timmar du har sparat på att slippa skriva samma texter om och om igen.

Steg 1: Vad kan jag använda TextExpander till?

Här är några exempel på texter du kan spara i TextExpander, och ge en speciell kod. När du sedan är inne i ett annat program på datorn, så skriver du bara koden (och vips uppenbarar sig hela texten).

– Presentationstext om ditt företag
– Presentationstext om olika medarbetare
– Presentationstext om era produkter

– Veckomail
– Mötesbokarmail
– Offertsvar
– Orderbekräftelse
– Informationsmail till kunder
– Avtalstexter

– Hälsningar vid högtider
– Bloggmallar
– Formulär
– Kodsträngar (HTML etc)

Steg 2: Hur använder jag TextExpander på bästa sätt?

Bäst av allt: När du väl har skrivit ihop en text som du verkligen gillar, kan du återanvända den gång på gång. Och förbättra den över tid. Om du känner att du inte är duktig på slagkraftiga texter, anlita någon som skapar ”din ultimata textbank” med alla textmallar du behöver i din vardag.

Professionella användare delar också sina texter med varandra. Dels för att spara tid, dels för att företaget ska ha ett gemensamt språk och tonalitet. Vi har testat programmet under en längre period och sparar några timmar i veckan på att slippa skriva nya texter. Och många bäckar små….

Steg 3: Se videon som förklarar hur du använder TextExpander

Här kan du se en bra video som visar hur du använder TextExpander

Artikel uppdaterad 2019-10-29
Personlig utveckling
Foto av: AdobeStock
9 rutiner hos supereffektiva företagare – vilka har du?
Personlig utveckling
Så blir du supereffektiv under Corona-krisen – 6 steg
Personlig utveckling
Så blir du extremt effektiv – våra 5 viktigaste guider