Så blir du supermotiverad – 7 enkla steg

5 januari, 2019

Personlig Utveckling

Har du problem att få saker gjorda? Alla kämpar med sin motivation – men vissa har knep för att ta sig förbi platåerna. Vi har samlat sju enkla råd som gör dig mer motiverad och som eliminerar faktorerna som äter din energi.

Sluta vänta

Det här är steg ett och kanske det viktigaste steget av alla för att bli supermotiverad – sluta vänta på motivation. Motivationen kommer inte på automatik, du måste aktivt agera för att hitta motivation och för att hålla dig motiverad hela dagen. Många skyller ifrån sig och säger att de känner sig omotiverade och väntar på rätta läget när motivationen infinner sig. Men det kommer aldrig att hända om inte du går ut och tar saken i egna händer.

Belöna dig själv

Sätt upp delmål och långsiktiga mål och glöm inte bort att fira framgångarna. Belöna dig själv när du klarar av delmål. Det är oerhört viktigt för motivationen att du ger dig själv beröm när du gjort någonting bra. Många av oss glömmer bort det i vardagen och stressen.

Prioritera din to-do-list

Att göra-listor fungerar bra om du använder dom på rätt sätt. Om du endast lägger till saker på din lista men inte ser till att få tid till att slutföra dem, kommer din lista att kännas överväldigad och du blir mindre produktiv. Det här är kanske vårt favoritcitat genom alla tider: ”Prioritera inte i ditt schema – schemalägg dina prioriteringar.” Stephen Covey. Briljant!  Se till att din att göra-lista är relevant, enkel och använd den frekvent för att nå dina mål och hålla motivationen uppe.

Läs också: Så blir du mindre stressad

Planera dagen innan

Morgonen är oftast det kritiska ögonblicket för att tappa motivationen. Ett surt mail det första du ser på morgonen kan vara förödande för hela dagen. Men du kan även tappa motivation genom att behöva ta tag och skriva ner all du ska göra under dagen. Gör detta på kvällen istället. Undvik mailen det första du gör, ta det senare på dagen och avsluta varje dag med att planera vad du ska göra nästkommande dag. När du vet vad ska göra kommer du att vakna upp mer motiverad.

Håll ordning

Många gillar ett kreativt kaos på skrivbordet. Men genom att ta bort onödig skräp från din arbetsplats och skapa en mer inbjudande och trivsam miljö kommer du lättare att kunna hålla dig fokuserad på det du ska göra. Ordning och reda ger dig positiv energi och ökar din motivation.

Missa inte: 6 vanor som ger dig full kontroll

Ät motivation

Motivation är som mat, om du inte äter kommer du inte heller att orka. Det vill säga, du måste hela tiden fylla på med motivation för att hålla den vid liv. Titta på inspirerande filmer, läs böcker som ger dig idéer och träffa människor som ger dig energi. Vi rekommenderar varmt att kolla utbudet på Youtube – här finns det fullt med inspirerande klipp att titta på till frukosten.

Fyll på med energi

Apropå mat, om du kämpar för att hitta den energi du behöver för att få saker gjorda kan det vara klokt att se över dina kostvanor. Hälsosam mat gör inte bara bra för figuren utan även för hjärna vilket leder till mer energi och mer motivation. Detsamma gäller fysisk aktivitet, att röra på dig och att vara ute i naturen ger oss ork och kraft att klara av vardagen.

Vilka är dina knep för att bli motiverad de där dagarna när ingenting fungerar?
Ledarskap & Styrelse
7 framgångsrika vanor alla stjärnföretagare har
Digitalisering
Vi testar TextExpander – verktyget som skriver dina texter
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson