BETA

7 avgörande framgångsvanor för att lyckas

1 augusti, 2019

Personlig utveckling framgångsvanor

Att framgångsrika människor har andra vanor än gemene man är ingen nyhet. Men vad gör de varje dag som vi andra vanliga dödliga inte gör? Här hittar du sju framgångsvanor som du kan kopiera direkt för att komma dit du vill.

Investera i dig själv först

Börja dagen med ett träningspass, meditation, reflektion, planering och/eller mental förberedelse för dagen som kommer. Du får en kick-start som fyller dig med energi som räcker hela dagen. Dessutom ger du dig själv chansen att ta kontroll och planera din dag.

Fler tips: 5 saker att göra innan du dör

Lev efter din drömkalender

Gör en kalender utifrån hur du vill att ditt liv ska se ut. Låt sedan denna drömkalender vara riktlinje för dina prioriteringar. Organisera, prioritera och lägg in de aktiviteter som går i linje med de mål du har satt upp, och välj bort uppgifter som inte leder dig närmare målen.

Undvik mailen på morgonen

Morgonen är oftast det kritiska ögonblicket för att tappa motivationen. Ett surt mail det första du ser på morgonen kan vara förödande för hela dagen. Sluta öppna mailen det första du gör på morgonen, utan ägna den första timmen åt dagens viktigaste (och roligaste) uppgift.

Läs också: 10 sätt att bli miljonär

Förkorta alla möten med 25 %

Genom att förkorta mötestiden tvingar du dig själv och dina medarbetare att bli mer effektiva. Tiden kan du lägga på annat än småprat, att starta konferenssamtal eller strulet med projektorn, som den där kvarten oftast handlar om.

Arbeta där du gör det bäst

Ett kafé, en sandstrand, ett bibliotek, en trädgård, en balkong eller hemma i soffan är alla platser som kan hjälpa dig att göra ett bättre jobb och arbeta mer fokuserat. Du får tid att koncentrera dig helt på dina arbetsuppgifter och får massor med nya intryck på samma gång.

Missa inte: Så blir du mindre stressad

Ät inspiration

För att hela tiden utvecklas, tänka nya tankar och skapa nya tjänster och produkter måste du mata dig själv med inspiration varje dag. Titta på inspirerande filmer, läs böcker som ger dig idéer och träffa människor som ger dig energi.

Ta kontroll över ditt liv

Framgångsrika människor har insett vikten av att ta makten över sina egna liv och inte låta omgivningen bestämma. Ta kontroll över de saker i ditt liv som du kan påverka, och gör de val och ta de beslut du måste göra för att leva det liv du vill leva.

Vilka är dina framgångsvanor? Kommentera och dela gärna med dig här nedan eller på Facebook!
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson
Inspiration
De sju stegen till maxad motivation
Personlig utveckling
Tankarna som får dig att ta tag i ditt liv – nu!