6 saker framgångsrika människor gör på morgonen

2 augusti, 2019

Framgångsrika människors morgonrutin

Det sägs att din morgon definierar hur hela din dag kommer att bli. Att ta kontroll över din morgonrutin och investera i dig själv gör dig gladare, mindre stressad och mer produktiv - det har framgångsrika människor sedan länge insett. Men vad gör framgångsrika människor på morgonen? Här är sex tips.

De vaknar före alla andra

Framgångsrika människor har insett att tiden är ovärderlig. Genom att gå upp klockan 06.00, 05.30 eller redan 05.00 har du köpt dig själv massor med extra tid. Utnyttja tiden till att göra sådant som är viktigt för dig och njut av känslan att få ett försprång gentemot sjusovarna.

Fler tips: Morgontrött? Så kommer du upp kl 05.00 och gillar det

De tar hand om kroppen

Börja alltid dagen med att investera i dig själv. Det är ingen nyhet att fysisk aktivitet minskar stress och ökar lyckoendorfinerna. Det behöver inte vara högintensivt – yoga, en promenad eller ett lätt styrkepass fungerar utmärkt. Vi lovar, 10 minuters motion går att klämma in i din morgonrutin.

De äter inspiration

Motivation kommer inte automatiskt, precis som med mat behöver du äta inspiration regelbundet för att orka. Människor som har lyckats vet att innan du springer till bussen, lagar frukost till skrikande barn eller stressar iväg till dagens första möte behöver du ge dig själv energi. Titta på ett inspirerande YouTube-klipp, läs en intressant artikel eller meditera.

Missa inte: Bli ditt bästa jag med Hour of Power och meditation

De sätter mål för dagen

Ta för vana att börja dagen med att visualisera dina livsmål, granska dina uppgifter för dagen och gör ett dagsschema. Organisera, prioritera och gör de aktiviteter som går i linje med de mål du har satt upp. Lägg tid på det som är relevant och välj bort det som inte är det. Visualisera att dagen är slut och att du ställer dig frågan ”Hur var din dag?” – vad vill du svara? Varje dag kommer inte att vara perfekt men detta kommer att hjälpa dig att hålla rätt fokus.

De gör det viktigaste först

Innan de öppnar mailen och kanske till och med innan de åker in till kontoret och riskerar att bli avbruten av frågor från medarbetare har gör framgångsrika människor dagens viktigaste uppgift. Morgonen är den tiden på dagen då vi har mest energi och är som mest benägna att ta tag i surdegar – för gör vi det inte direkt kommer det med sannolikhet inte bli av den här dagen heller.

Läs också: 4 snabba tips som ökar din produktivitet

De umgås med sina nära och kära

Nu när du har mer tid på morgonen är det en god idé att lägga fokus på dina relationer. Varför inte duka upp en härlig frukost till din familj? Prata om dina barns drömmar medan du hjälper dem att klä på sig eller bjud ut din partner på frukost på ett mysigt café. Framgångsrika människor vet att morgonen är tiden på dygnet då vi har minst stress och andra distraktioner i sinnet och därmed också mest energi för våra relationer.

Vad gör du på morgonen för att få en bra start på dagen? Kommentera och dela gärna med dig här eller på Facebook!
Ledarskap & Styrelse
7 framgångsrika vanor alla stjärnföretagare har
Digitalisering
Vi testar TextExpander – verktyget som skriver dina texter
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson