BETA

4 snabba tips som ökar din produktivitet

3 augusti, 2019

Personlig utveckling - Produktivitet och effektivitet

Att få mer gjort på kortare tid är något som många strävar efter. Men vad händer när oförutsedda saker inträffar? När din rutiner bryts? Här har vi samlat fyra snabba tips som hjälper dig att hålla produktiviteten uppe och få mer saker gjorda, oavsett vad som händer under dagen.

1. Låt inte oförutsedda händelser påverka dig

Möten som ställs in, vänner som blir försenade eller personer du inte får tag på – det finns många händelser i din vardag som kan få din energinivå att skifta. Det viktiga är att inte låta saker du inte kan kontrollera påverka dig.

Se det istället som en vinning, du får extra tid till att ta det där samtalet du har skjutit upp eller uppdatera din att-göra-lista. När du kan släppa de negativa känslorna som uppstår av händelser utom din påverkan kommer du lättare att kunna hålla en hög produktionsnivå hela dagen.

2. Glöm inte bort att andas

Stress är en naturlig reaktion när oförutsedda situationer dyker upp. När det sker, se till att fokusera på andningen och att andas djupt. Det hjälper dig att hitta tillbaka till fokuset. En paus hjälper dig även att förbättra din koncentration, och en avslappnad kropp har också visat att det ger större självförtroende. Så ta dig tid att pausa, reflektera och fokusera.

Läs också: Så blir du mindre stressad

3. Var i nuet

En att-göra-lista är bra av många anledningar, men den kan också inverka negativt på vår produktivitet. Genom att alltid påminnas om vad som ska göras i framtiden, eller att hela tiden älta misstag eller beslut du tog i förra veckan, gör det komplicerat att vara här och nu.

Se till att fokusera på nuet, det som händer här och nu. Var närvarande i varje arbetsuppgift, i varje samtal och i varje möte. På så sätt försäkrar du att du alltid gör ditt bästa och levererar med hög kvalitet.

4. Lyssna på din kropp

För att bli superproduktiv måste du vara ditt allra bästa jag – du måste ta hand om dig. Det innebär inte bara att få tillräckligt med sömn varje natt, att springa till gymmet direkt efter arbetsdagens slut eller att äta en hälsosam frukost varje morgon.

Du måste lyssna till din kropp under hela dagen. Vad behöver min kropp just nu? Behöver du frisk luft? Behöver du ställa dig upp och dansa eller göra några benböj? För att hålla energinivån och produktiviteten uppe hela dagen  måste du ta kontroll över dina rutiner och ge din kropp vad den behöver. Först då kommer du att kunna uppnå mer varje dag.

Missa inte: Morgontrött? Så kommer du upp klockan fem och gillar det. 

Källa: Entrepreneur.com
Personlig utveckling
Så blir du supereffektiv under Corona-krisen – 6 steg
Personlig utveckling
Så blir du extremt effektiv – våra 5 viktigaste guider
Driva
Så använder framgångsrika företagare MittFöretag.com!