BETA

Så får du alla att snacka om ditt företag

13 augusti, 2015

Försäljning & Lönsamhet

Dina kunder är dina bästa säljare. Genom word of mouth kan du få varje kund att rekommendera dig till minst en ny kund. Dessutom är det helt gratis. Vi avslöjar hur du lyckas!

Överträffa förväntningarna

Att ge kunderna det lilla extra är ett idiotsäkert sätt att få folk att prata om dig. Ge kunderna något de inte förväntar sig; om leveranstiden är bestämd till sju dagar – leverera efter tre dagar eller skicka med en gåva i paketet. Vad skulle kunna ge wow-faktor till dina kunder?

Gör skillnad

Hur löser du dina kunders problem? Viktminskningsföretag är ofta en fena på att visa hur deras produkter ger synliga resultat via ”före och efter”-bilder. Hur kan du visa att ditt företag gör skillnad i dina kunders liv?

Fler framgångstips: Så säljer du bäst till olika personlighetstyper

Visa att du bryr dig

Julkort, påskhälsningar och sommarpresenter i alla ära. Trixet är att få din kund att känna sig sedd. Fyller din kund år? Varför inte skicka ett grattis-erbjudande? Att visa att du bryr dig och att få din kund att känna sig speciell är ett enkelt sätt att skapa en snackis.

Älska referenser

Dina nöjda kunder är din bästa säljkår. Be dem att kort berätta varför de är återkommande kunder till dig (i video eller i text), och visa det på din hemsida, i sociala medier och i ditt tryckta material. Se även till att det finns ett enkelt sätt att lämna rekommendationer på din hemsida.

Vänd klagomålen

Ett klagomål betyder inte att kunden kommer att lämna dig, men det betyder att du fått möjlighet att skapa en lojal kund. Se till att lösa problemet direkt och gör något extra för att visa hur viktig kunden är. Om du lyckas överträffa kundens förväntningar har du garanterat fått en ambassadör.

Våga bjuda

Det är ingen slump att många företag använder sig av gratisprover. Om du tror på din produkt, låt kunderna testa den innan de köper.

Ännu fler framgångstips: Så hittar du lönsamma kunder

Var supernice!

Det kan verka enkelt, men det är långt ifrån alla som lyckas att hålla energin uppe i alla lägen. Ett leende och rätt attityd gör stor skillnad. Vi vill hänga med människor vi gillar, och det gäller även företag. Se till att alltid vara positiv och gör dina kunder glada –då kommer fler att vilja hänga med dig och bli kund.

 

Hur gjorde du för att skapa en snackis om ditt företag? Kommentera och dela med dig här nedan. 

 
Ledarskap & Styrelse
9 smarta sätt att få företaget att växa
Försäljning & Lönsamhet
8 enkla sätt att öka försäljningen
Ledarskap & Styrelse
Företagets platåer – och vägen därifrån