Så minskar du klimatpåverkan och spara pengar – del 1

3 mars, 2016

Klimatsmart Tips

Vi på Mittföretag.com tycker att miljöfokus är oerhört viktigt för oss företagare. Därför har vi satt ihop ett gäng konkreta tips som du kan göra redan idag för att skapa en hållbar framtid. Här kommer del 1 av våra miljötips - som dessutom ger dig mer pengar kvar i plånboken.

Ta på dig en tröja

Genom att sänka inomhustemperaturen på ditt kontor med en grad kan du spara många sköna kronor på elräkningen. Dessutom gör ett svalare klimat oss piggare än att sitta i bastuvärme. Sätt på dig tofflor, en mysig tröja eller svep om dig en filt när du sitter still.

Skippa stand-by läget

Datorer, skärmar och annat som står i stand-by läge när de inte använda är en riktig energitjuv och ökar elkostnaden anmärkningsvärt. Ta för vana att stänga av alla apparater ordentligt när du inte använder dem.

Inför vegetariska tisdagar

Det sägs att maten står för ungefär en fjärdedel av hushållens klimatpåverkan. Här finns det mycket att göra med andra ord. Genom att äta närproducerat och säsongsanpassat hjälper du till mycket. Men varför inte införa en vegetarisk dag i veckan på kontoret? En dag då alla äter vegetarisk mat för att bidra till minskade utsläpp.

Släng ut mikron

Värmer du också dina matlådor i mikron på kontoret? Vet du, det går att värma maten i en kastrull på spisen eller att tina fryst mat i kylen om du plockar fram den lite tidigare. Att ha lock på kastrullen och att använda vattenkokare för att värma vatten är ytterligare tips som sparar energi.

Minska bilåkandet

Det finns flera olika sätt att ersätta bilen; promenera om du inte har alltför långt, ta cykeln, samåk med grannen eller anslut dig till en bilpool. Måste du ändå köra bil – se till att välja en miljöbil och kör mjukt för att minska bränsleförbrukningen.

 

Missa inte del 2 av klimatsmarta tips för företagare – klicka här.
Hållbarhet
5 klimatsmarta tips för företagare – del 2
Digitalisering
Så skapar du också ett digitalt företag
Digitalisering
Digitalt företagande blev lyckträffen