Så skapar du också ett digitalt företag

7 januari, 2015

Digitalt företag

Är du också trött på papper och ineffektiva processer som blir ohållbara i längden? Så här skapar du ett effektivt, hållbart och digitalt företag enligt Carl-Johan Forsberg på Applied Engineering.

Så här skapa du ett digitalt företag

1. Se över om du behöver en fast telefon eller om din verksamhet fungerar lika bra med enbart mobil telefoni. Fasta nummer kan ge ett proffsigare intryck och kan enkelt kopplas till företagsmobiler.

2. I dag finns det gott om molnlösningar på marknaden som kan förenkla för verksamheten. Fundera på vilka som matchar era behov genom att exempelvis erbjuda back-up för viktig data eller göra det enklare att komma åt dokument utanför kontoret.

3. Om ni är flera medarbetare, fundera på att skaffa en mobil växel som kan hantera hänvisningar mellan mobiltelefonerna.

LÄS MER: Så blev digitalt företagande en framgångsfaktor för Applied Engineering

 

Varning! 

– Snåla inte på internetuppkopplingen till varken kontoret eller mobilen – har du hela din verksamhet i molnet är det viktigt att uppkopplingen är snabb, säker, strulfri och har rätt mängd surf.

 

”När våra kunder ringer kan vi inte säga ’Vi tittar på det när vi kommer in till kontoret’ – vi måste ge svar direkt.”

Carl-Johan Lundberg, Applied Engineering

 

Vill du veta mer om digitalt företagande?

I boken Anytime, Anywhere – Entrepreneurship and the Creation of a Wireless World beskriver Louis Galambos och Eric John Abrahamson hur trådlösa entreprenörer har ändrat spelreglerna för hur vi lever och gör affärer världen över.

Tech World testar tjänsterna som låter dig ha kontoret på fickan:

Här kan du läsa hur reseföretaget Thomas Cook arbetar mobilt

LÄS MER: Så blev digitalt företagande en framgångsfaktor för Applied Engineering