Hållbarhet som affärsidé? Så här lyckas du

3 mars, 2015

Klimatsmart och miljövänlig företagare

Socialt företagande och CSR-frågor är större än någonsin. I boken ”101 unga entreprenörer – drömmar och drivkrafter hos framtidens företagsledare” medverkar flera entreprenörer som driver företag med hållbarhet som kärna. Vi har rotat fram deras bästa tips och delar givetvis med oss till dig.

Var trogen dina värderingar och stå för dem

Att låtsas brinna för en fråga är aldrig hållbart i längden. Det viktigaste är inte att du försöker utrota världssvälten, utan att du hittar något som du engagerar dig för.

Tänk lokalt

En samhällsentreprenör måste inte ha som främsta syfte att skapa fred på jorden. Fokusera istället på ditt närområde och se vad du med dina befintliga medel kan försöka förändra eller förbättra lokalt.

Trippelkolla dina val

Om du basunerar ut att dina produkter, tjänster, leverantörer eller liknande är 110 % miljövänliga och ekologiska är det viktigt att du vet att det verkligen stämmer. Transparens och ärlighet är viktigt. ”Fake it until you make it” fungerar inte när det kommer till hållbarhetsfrågor.

Se över inkomstmodellen och stå för den

Katarina Brunats (grundare av EcoBride) viktigaste tips för företagets överlevnad är att stå upp för att du måste kunna tjäna pengar för att driva företag med hållbarhet i fokus.

 

 

Artikeln är skriven av Pauline Grindvall som är författare till boken ”101 unga entreprenörer – drömmar och drivkrafter hos framtidens företagsledare”, där du hittar fler tips och viktiga råd. Pauline driver även e-handelsbolaget My Perfect Day AB och arbetar som frilansjournalist, författare och föreläsare.
Digitalisering
Så skapar du också ett digitalt företag