Experternas bästa försäljningstips

1 september, 2019

Försäljningstips

Varför inte fråga dem som redan har lyckats om råd? Här har vi samlat försäljningstips från många av världens främsta experter och säljgurus. Vad sägs om de viktigaste råden från Bill Gates, Laila Bagge och Simon Sinek. Måsteläsning!

Experttips 1: Få kunden att köpa mer

Försäljningsgurun Brian Tracy rekommenderar dig att ständigt leta efter sätt att merförsälja och att få kunden att köpa oftare. En ökning av kundens återköpandetakt med 10 procent ökar lönsamheten ordentligt. Hur kan du få kunden att köpa mer och oftare från dig?

Fler tips från Brian Tracy: 9 snabba sätt att förbättra lönsamheten.

Experttips 2: Börja med “varför”

Enligt bästsäljande författaren Simon Sinek köper kunden inte VAD du gör utan VARFÖR. Utgå från ditt syfte och fundera över om du marknadsför dina produkter i linje med detta.

Missa inte Simon Sineks insikter: Hitta ditt ”varför” i försäljningen.

Experttips 3: Lyssna på klagomålen

Bill Gates (Microsoft) menar att de missnöjda kunderna har varit hans viktigaste källa till kunskap. Microsoft fortsätter att reagera på feedback från kunder och förbättrar ständigt sina produkter, och den strategin har varit ovärderlig genom åren.

Lär av Bill Gates: Bygg företag som mästaren.

Experttips 4: Ge två alternativ

Författaren Thomas Lundqvist ger alltid två offerter; en påkostad offert och en enklare och mer avskalad. Genom att beskriva en mycket dyr sak först skapar du en känsla av att nästkommande sak är betydligt billigare. Detta gör att du tydliggör kontraster och undviker prutning på priset.

Läs också Thomas Lundqvists: 8 enkla sätt att öka försäljningen.

Experttips 5: Visa risken att förlora

För att påskynda kundens beslut kan skrämselmetoden fungera, enligt Rolf Laurelli. Till exempel; ”Om du väntar längre med att komma med din beställning så finns risk att vi inte kan leverera i år. Vi har många kunder som behöver vår hjälp. Men om du beställer nu, kan vi garantera dig leverans.” Använd strategin försiktigt och vid rätt tillfälle.

Här hittar du Rolf Laurellis säljskola.

Experttips 6: Storytelling är allt

Carina Nunstedt rekommenderar att berätta en historia om ditt varumärke. Hitta kända ambassadörer som förknippas med din produkt och som kan hjälpa dig att öppna dörrar och sprida storyn.

Fler råd från Carina Nunstedt: Så får ditt företag oförtjänt mycket media och pr.

Experttips 7: Styr konsumtionen

Om du går in i en Ur & Penn-butik kommer du troligen mötas av två upphöjda klockor till ett bra pris, längst fram på hyllan. Det är dessa Ayad Al Saffar vill sälja, berättar han i boken Mind Your Own Business. Och det fungerar. Klockorna runt omkring är mest till för att kunden ska uppleva ett stort utbud.

Lär av Ayad Al Saffar: Så växer ditt företag.

Experttips 8: Tänk annorlunda

Hitta nya vägar för att lyckas med din försäljning. Du kommer att stöta på lite motstånd, men våga ifrågasätta de vanliga strukturerna – det är Laila Bagges bästa tips.

Läs också: Laila Bagges framgångstips.
Försäljning & Lönsamhet
Foto av: AdobeStock
5 säljknep som snabbt ökar företagets försäljning
Försäljning & Lönsamhet
Foto av: AdobeStock
Så ökar du företagets försäljning under corona