BETA

Så knäcker du den digitala koden

3 maj, 2019

Internet & Sociala Medier

Nästan alla köpbeslut börjar numera med en sökning på nätet. Och kunderna kan inte falla för dig, om du inte finns där och tar emot dem. Därför ska du få tre beprövade, digitala strategier som nästan alla vet om, men som stjärnföretagare förfinar till perfektion.

Hur vinner jag på nätet?

Verktyg 1: Mät allt
Du kan se vilka som har varit inne på din hemsida. Du kan mäta exakt vilka av dina budskap som leder till köp, och vilka som inte gör det. Du kan se vilka tider dina kunder är som mest aktiva, och du kan lära dig att förstå om en blå eller svart knapp ger flest köp.

Om du inte vet hur man gör, ta hjälp. Och gör det nu. Dina konkurrenter kommer garanterat att göra det.

Bli expert
Det räcker tyvärr inte med en hemsida. Att lyckas på nätet handlar om att bli ”experten” inom ett visst ämne. Om du är stans bästa snickare, visa det genom att lägga upp videos (på din hemsida och YouTube) med dina bästa altantips eller artiklar om olika skruvars hållbarhet. Dina framtida kunder kommer att se det, och vem tror du att de vänder sig till när de inser att det är svårt att bygga en altan?

Välj inte allt, välj rätt
Google börjar de flesta få hygglig koll på (typ), men hur ska jag tänka med sociala medier? Det finns inget rätt svar, du måste undersöka var just din målgrupp finns. Välj den kanal de finns i just nu, eller den kanal som är målgruppens nästa steg.

I alla åldersgrupper över 16 år är Facebook det mest populära sociala nätverket följt av Instagram. I gruppen 16-25 år kommer Snapchat på tredje plats medan LinkedIn intar den tredje platsen i alla övriga åldersgrupper. Twitter kommer sedan på fjärde plats i popularitet. Och glöm inte att de flesta yngre har slutat läsa på nätet, YouTube har blivit kungen av ny kunskap.

Se mer statistik på internetstatistik.se.

Vilken skillnad gör detta för mitt företag?

– Den stora skillnaden kommer du att märka om du inte gör något. Syns du inte på nätet så finns du verkligen inte idag. Välj dina kanaler. Bli experten. Mät allt, skippa allt som inte fungerar och sluta aldrig förfina dina budskap. Du blir aldrig färdig.
Sociala Medier
Youtube-stjärnan Therese Lindgren avslöjar sina YouTube-strategier
Bloggar
Så får du fler följare på Instagram
Bloggar
Så säljer du mer i sociala medier – 12 enkla råd