8 digitala verktyg som spar dig 5 timmar i veckan

4 maj, 2019

digitala-verktyg

100 % fokus och allt på rätt plats? Är det möjligt att arbeta mindre och få mer gjort? Vi har valt ut åtta digitala verktyg och appar som sparar massor med tid åt oss och andra smarta företagare. Hur mycket tid sparar du?

1. Gör en sak i taget

Om du har svårt att stänga av alla distraktioner när du behöver arbeta fokuserat är ”Focus Booster” din räddning. I ”Focus Booster” ställer du enkelt in hur långa tidsintervaller som du vill arbeta fokuserat och programmet säger till när det är dags för paus. Fungerar ungefär som en digital äggklocka.

2. Sluta skriva samma texter om och om igen

”TextExpander” är en textbank där du kan samla alla dina texter som du skriver om och om igen, till exempel säljmail eller svar på frågor från kunder. Du döper varje text med en enkel kod och sedan är det bara att knappa in koden i vilket program du än använder och hela texten uppenbarar sig.

Missa inte: Gör en sak i taget och få superfokus

3. Kommunicera effektivt med ditt team

”Slack” är ett kommunikationsverktyg där du enkelt kan skapa konversationer med dina medarbetare eller din projektgrupp. Verktyget tillåter dig att göra olika kanaler för ett projekt, ett ämne eller en grupp människor. På så sätt kan du chatta med samtliga berörda personer och alla får tillgång till informationen som delges.

4. Spara intressanta artiklar till senare tillfälle

Dyker det ofta upp intressanta artiklar som du gärna vill läsa men inte riktigt har tid med just nu? I ”Pocket” kan du spara artiklar direkt från din Smartphone, iPad eller dator. Du kan även lägga in taggar för att lätt kategorisera och hitta bland dina artiklar.

Läs också: 4 snabba tips som ökar din produktivitet

5. Få överblick över samtliga projekt

”Trello” är räddaren för alla som jobbar i projekt. Här får du hjälp att prioritera och organisera projekt och uppgifter, sätta deadlines, ladda upp filer, skapa checklistor med mera. Och det bästa av allt, det är enkelt att dela med andra om ni är fler involverade i projekten. Den passar alla företagare oavsett om du driver ett miljonföretag eller ett enmansbolag. Andra exempel på projektverktyg är ”Projify” och ”Basecamp”.

6. Hantera alla dina sociala medier-kanaler på ett ställe

Det finns flertalet verktyg som underlättar din närvaro i sociala medier, ett exempel är ”Hootsuite”. Med hjälp av ”Hootsuite” kan du tidsinställa dina publiceringar av inlägg i alla dina sociala medier samtidigt – på ett och samma ställe. ”Buffer” är ett annat verktyg för schemaläggning av inlägg i sociala medier.

Fler tips: Bli 40 % mer effektiv med enkla verktyg

7. Ha endast en to-do-list

Vi rekommenderar varmt ett program som heter ”Things” för din to-do-lista. I ”Things” kan du enkelt lägga upp alla dina viktiga uppgifter, sätta deadlines och kategorisera dem i projekt. Dessutom tillåter ”Things” dig att göra ”taggar” vilket innebär att du kan tagga upp uppgifterna på var du kan göra dem och hur lång tid det tar. På så sätt kan du enkelt se vad du kan göra när du har 15 minuter över på bussen.

8. Samla alla dina anteckningar enkelt

”Evernote” är ett populärt anteckningsprogram för alla dina jobb, idéer och att göra-listor. Här kan du anteckna, ta foton, skapa kom-ihåg-listor och mycket annat. Det är ett multiverktyg som finns på webben, i mobilen och som nedladdningsbar applikation – så att du kommer åt dina anteckningar var du än är.

Vilka är dina bästa digitala verktyg för att förenkla din vardag? Kommentera och tipsa gärna här nedan
Personlig utveckling
Foto av: AdobeStock
9 rutiner hos supereffektiva företagare – vilka har du?
Personlig utveckling
Så blir du supereffektiv under Corona-krisen – 6 steg
Personlig utveckling
Så blir du extremt effektiv – våra 5 viktigaste guider