Så gjorde hon det omöjliga möjligt

25 januari, 2016

Caroline Larsson

Caroline Larsson är den professionella golfaren som vann över cancern men förlorade sitt högra ben. Det här hade kunnat vara en berättelse om sorg med för Caroline är det precis tvärtom. Idag är hon en framgångsrik entreprenör och mycket uppskattad föreläsare. För MittFöretag.com berättar hon vad som har varit avgörande i hennes företagarresa.

Caroline Larsson

Till att börja med, varför tror du att vi valt dig som ”Veckans Entreprenör”?

– Haha, det är en intressant fråga. Jag hoppas att ni valde mig för att jag genom min produkt (föreläsningar) lyckats belysa andra människors inre styrka/tron på sig själva samt att jag är modig och vågar utmana mig själv för att utvecklas.

Om du fick beskriva tre saker som varit avgörande i din företagarresa, vad skulle det vara?

– Tre saker som har varit avgörande för mig i min företagarresa och som har gjort att jag lyckades med min dröm är att jag haft fokus på rätt saker i min process och sållat bort sådant som inte utvecklar företaget.

– Delmål och större mål som triggat mig och utmanat mig att utvecklas är nästa grej. Det är det som fått mig att även börjat föreläsa utanför Sverige.

– Det sista men för mig det viktigaste är passion och glädje/engagemang för det jag gör. Jag älskar att inspirera och få andra människors ögon att glittra av entusiasm, det ger mig en varm och go känsla i magen och det känns meningsfullt.

Vad gör du för att hantera motgångar?

– När jag drabbas av en motgång brukar jag byta perspektiv för att kunna se en lösning eller dra lärdom av det som just inträffat. För mig är det väldigt effektivt att byta perspektiv för att också kunna gå vidare om något inte går att lösa.

Vilket är det vanligaste misstaget småföretagare gör, enligt dig?

– Det är viktigt att ha fokus på det man som småföretagare vill göra och inte göra misstaget att göra allt möjligt på en och samma gång. Då tar det enligt mig längre tid att få ut sin/sina produkter på marknaden.

Till sist, vilken är din största dröm som företagare?

– Jag har massor med drömmar inom mitt företagande. Min största dröm är att jag vill jobba/etablera mig på den internationella marknaden med mina föreläsningar, coacha företag främst inom förändring, skriva flera böcker och även att  producera en spelfilm.

 

Är du mer nyfiken på Caroline Larsson? Klicka här.




Ledarskap & Styrelse
Så byggde Filip Tysander upp Daniel Wellington
Inspiration
Arkadias magiska resa från lärare till trollkarl
Ledarskap & Styrelse
Så växte hans företag rekordsnabbt