Från kundsupport till årets unga VD

18 januari, 2016

Evelina Lindgren aPak

Hon började sommarjobba som kundsupport på familjeföretaget aPak. Nu axlar hon rollen som VD och är därmed en av de yngsta inom förpackningsindustrin på ledningsnivå. Under 2015 blev hon utsedd till årets unga VD. För MittFöretag.com berättar Evelina Lindgren om vad som motiverar henne att lyckas.

Evelina Lindgren aPak

Evelina Lindgren aPak

Berätta, varför är du en skön entreprenör som är värd att uppmärksammas?

– Oj, svår fråga! Som många entreprenörer så brinner jag verkligen för det jag håller på med och det är såklart en drivkraft hos mig att få vara kreativ och leda företag. Det som kanske är lite mer ovanligt är att jag trots mitt stora engagemang ändå förespråkar ett balanserat företagande; både från min och medarbetarnas sida.

– Jag vill att drivet och kreativiteten skall vara långsiktiga och då måste man ha balans mellan jobb, hälsa, familj, fritid, egentid etc. Ett hållbart entreprenörskap helt enkelt. Det tror jag är en förutsättning för att lyckas.

Vilka har varit dina framgångsfaktorer som företagare?

– Delvis så går detta lite in i svaret på förra frågan, att jag ser entreprenörskapet som något som skall vara hållbart. Jag tror också att min förmåga att se helheten och engagera mina medarbetare i helheten, är en viktig framgångsfaktor.

– Jag är också en väldigt positiv person och jag tror att ett positivt förhållningssätt är oerhört viktigt; både i arbetslivet och privat.

Vem är din största entreprenörsförebild, och varför?

– Det finns ju många ”kända” entreprenörer som gör bra saker och jag hämtar inspiration från olika håll, men min största förebild är ändå min far. Han har byggt upp företaget från scratch och verkligen gjort en häftig resa och skapat ett fantastiskt bolag.

Vilken är den största motgång du råkat ut för som företagare, och vad hände sen?

– Det är svårt att säga en enda motgång eftersom vardagen som företagare är fylld av utmaningar. Jag tror också att man måste se ”motgångar” mer som lärdomar än något annat, det är ju så man hela tiden utvecklas och blir bättre.

Om du fick göra om din företagarresa, vad hade du gjort annorlunda då?

– Min företagsresa har ju egentligen bara börjat så än så länge ser jag faktiskt inget som jag skulle gjort annorlunda.

 

Vill du veta mer om Evelina Lindgren och aPak? Klicka här!




Ledarskap & Styrelse
Så byggde Filip Tysander upp Daniel Wellington
Inspiration
Arkadias magiska resa från lärare till trollkarl
Ledarskap & Styrelse
Så växte hans företag rekordsnabbt