Så blev hon hela Sveriges bröllopsexpert

23 april, 2015

Med kunder som Bonnier AB och ofantligt många brudpar har bröllopskoordinatorn Johanna Kajson blivit Sveriges bröllopsexpert. Hon syns flitigt i Tv4 Nyhetssmorgon och hörs i Sveriges största bröllopspodd. Vi vill veta hur hon har lyckats öka omsättningen varje år och att göra business av sin hobby.

johannakajsonnFör oss som inte känner dig så väl, berätta kort om din entreprenörsresa!

– Jag startade mitt bolag 2010 som enskild firma och det är ett eventbolag som idag växt till aktiebolaget Kajson Event AB. Där arbetar jag mycket med säljdrivande marknadsevent för företag samt har varumärket ”Great Weddings” där jag arbetar som bröllopskoordinator.

– Great Weddings är det jag är mest känd för eftersom jag verkar en del i press och media som expertkommentator för bröllop, men jag gör en hel del event bakom kulisserna med såklart! Sedan driver jag podden ”Vardagsfesten” tillsammans med Mia & Emilia som vi lanserade i slutet av förra året – ett nytt spännande projekt som ligger under Acast-familjen vilket vi är jätteglada för!

Vilka råd är de viktigaste du fått, och som verkligen hjälpt dig att bygga företaget?

– Att man ska testa, testa, testa. Vad är det värsta som kan hända? Att du får ett nej, ja då vet du att du provat din dröm i alla fall. Förra veckan var jag och lunchade med två riktiga superentreprenörer som peppade mig att våga höfta lite och slänga iväg något utan att förfina och förbättra det i 100 gånger till och det är också ett riktigt supertips – bättre att GÖRA än att sitta och finurla på något i en evighet som aldrig blir av. Så: testa, testa, testa!

Var hittar du inspiration?

– Överallt! I tidningar, bloggar, filmer, hos vänner, i böcker med mera. Inspiration går ju upp och ner och så måste det få vara – man kan inte skjuta ut 1000 idéer per dag och driva på utan det gäller att passa på när det väl glöder till. Oftast är det på semester och resor som jag får bäst kick att dra igång ett nytt projekt eller tar tag i att vidareutveckla något annat.

Vilken är din vision med företagandet?

– Jag driver företag för att jag vill jobba med något jag brinner för och älskar varje dag – det finns de entreprenörer som driver bolag för att se bolaget växa och tjäna mer och mer pengar men det var inte därför jag startade och jag försöker hålla mig på banan och bara göra sånt som jag verkligen vill göra fortsatt och inte trilla dit i stora ”hur mycket kan jag växa” tankar. Jag är nog inte en typisk entreprenör av den anledningen men för mig funkar det bäst när jag verkligen brinner för det jag gör – och det är därför jag driver mitt bolag.

Avslutningsvis, vilket företag önskar du att du var grundare till (du får inte välja ditt eget)?

– Apple!

 

Om du vill veta mer om Johanna och hennes företag, kolla in Kajson Event och hennes blogg här.




Ledarskap & Styrelse
Så byggde Filip Tysander upp Daniel Wellington
Inspiration
Arkadias magiska resa från lärare till trollkarl
Ledarskap & Styrelse
Så växte hans företag rekordsnabbt