7 sätt att få dina medarbetare att stanna kvar på ditt företag

17 mars, 2015

Medarbetare & Rekrytering

Att få dina medarbetare att prestera på topp och vara motiverade varje dag är inte alltid lätt. En av de största utmaningarna många av de företagare vi möter nämner som tuffas är att behålla personal över tid. Därför har vi rotat fram 7 enkla sätt som bidrar till att dina medarbetare vill stanna kvar på ditt företag.

1. Inred kontoret på rätt sätt

En perfekt arbetsmiljö är både funktionell och balanserad. Ett öppet kontorslandskap är bra för samverkan – men se till att de anställda har en plats att gå till när de behöver fokusera. Om ni hellre föredrar enskilda arbetsplatser, skapa ett utrymme där de anställa kan sitta tillsammans, brainstorma och samarbeta. Eller varför inte bara slänga upp en glad färg på de vita väggarna – det blir ju så mycket roligare med färg.

2. Skapa ett öppen arbetsmiljö

Det viktigaste av allt du som arbetsgivare kan göra för att öka trivseln hos dina medarbetare är att skapa en öppenhet. Dela aktivt företagets mål, låt dina medarbetare sätta och dela med sig av sina mål, förmedla förväntningar och föregå med gott exempel.

3. Låt experterna inspirera

Ett bra sätt att inspirera medarbetare är genom att ta in förebilder och personer som är branschledande i deras roll. Deras berättelser kan påverka medarbetarna att vilja gå i deras fotspår eller ännu bättre – att hitta sin egen väg till framgång.

4. Visa pengarna

Var ärlig med medarbetarna om hur företaget faktiskt går. Visa även de enskilda prestationernas påverkan på hela företagets resultat. På så sätt får medarbetarna en klar uppfattning om hur deras arbete bidrar till företagstes totala framgång. Detta inspirerar och kan vara ett verktyg för ökad motivation.

5. Fira framgångar

Att fira framgångar och bra prestationer kan vara alltifrån att korka upp champagne till en enkel “tack”-lapp. Oavsett vilket är det uppmärksamheten som är nyckeln. Inspirera medarbetarna genom att ge dem belöning för deras insatser. Om du vill ta det ytterligare en nivå kan du utse “månadens medarbetare”. Det är en bekräftelse och får medarbetarna att känna sig uppskattade samtidigt som det ger en tydlighet i vad som förväntas av dem.

6. Kommunicera med medarbetarna

En anledning till att medarbetare känner sig oinspirerade kan helt enkelt vara att det är uttråkade. Genom att ha en dialog, lyssna på synpunkter och ett nära samarbete med dina medarbetare kan du motivera dem och hitta vägar för att göra arbetet mer spännande. Här får du tipsen du behöver för att ge konstruktiv feedback. 

7. Hjälp till att sätta realistiska mål

Ouppnåeliga mål kan ha en negativ inverkan på medarbetarnas prestation. Hjälp dina medarbetare att ställa mål som är SMART – specifika, mätbara, uppnåeliga, realistiska och i rätt tid.

 

Hur håller du dina medarbetare inspirerade på jobbet? Kommentera här nedan.

 

Källa: Entrepreneur.com
Rekrytering & Personal
Foto av: AdobeStock
Räkna ut karensavdrag – så här fungerar det
Rekrytering & Personal
Om en anställd säger upp sig – vad gäller?
Rekrytering & Personal
Så får du människor att älska att jobba med dig