BETA

Kjell Enhagers recept för att låna Gundes framgångsfaktorer

8 januari, 2018

Vet du inte hur du ska göra för att lyckas? Vi lyssnar gärna till vår favorit Kjell Enhager, som i den här videon berättar hur du kan sno mästerliga recept på framgång från exempelvis Gunde Svan.

En av våra absoluta favoriter bland svenska föreläsare är Kjell Enhager. På YouTube finns en riktig skatt med hans föreläsningar och råd, och det är speciellt en video vi har fastnat lite extra för.

Vi brukar ju alltid säga att du inte kan vara bäst på allt. Välj istället ut två eller tre saker i ditt företag (och i ditt liv) som du ska vara 100 % på. Där mindre än så inte är acceptabelt. Detta är företags hjärta och dina kärnvärden.

Men med allt annat, behöver du kompromissa. Och det gör du enklast genom att använda 80/20-regeln. Hur kan du få 80 % av resultatet med bara 20 % av insatsen. Huvudregeln är: härma andra som redan har lyckats. Du behöver inte skapa en ekonomiprocess själv, gör som andra har gjort. Du behöver inte komma på hur du ska synas på Facebook, sno andras framgångsrecept. Om du lyckas med det, kan ditt företag växa mycket snabbare på kort tid.

Kjell Enhager tipsar: Gör som Gunde Svan

I dagens videotips berättar Kjell Enhager hur Gunde Svan gjorde för att skapa kontroll och därmed maximerade chansen att lyckas. Det här är riktigt vassa råd, så se till att se hela videon här nedanför.

Kjell Enhagers råd om Gunde Svans framgångsfaktorer
Personlig utveckling
Levla ditt liv i sex steg med Kjell Enhager (del 1)
Ledarskap & Styrelse
7 framgångsrika vanor alla stjärnföretagare har
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson