Oprah Winfreys 4 avgörande framgångstips

20 maj, 2019

Oprah Winfreys framgångstips

Oprah har inspirerat och förändrat livet för miljontals människor i hela världen genom sina tv-shower, tidningar och böcker. Det finns en uppsjö av hennes visdom om livet att ta till sig i olika medier. Här hittar du fyra utvalda framgångsråd för dig som vill bli framgångsrik.

Ta kontroll över ditt liv

Att lägga ditt liv i någon annans händer och att vänta på att någon ska hjälpa dig är enligt Oprah slöseri med din tid. Bara du kan forma ditt liv precis som du vill ha det. Det spelar ingen roll vad du har för bakgrund, vad som hände i din barndom eller vart du kommer ifrån. Det enda du kan påverka är nuet och din framtid. Acceptera det som har hänt, förlåt ditt förflutna, ta ansvar och gå vidare.

Följ din magkänsla

Det händer saker i vårt liv hela tiden – kärlek tar slut, människor dör. Alla dessa saker är händelser som vi inte kan kontrollera. Men det finns många saker i vårt liv som vi faktiskt kan kontrollera och som kan bli livsavgörande om vi inte lyssnar på vår magkänsla. Din magkänsla är enligt Oprah din inre kompass. Allt du gör från att du stiger upp på morgonen är resultat av val i ditt liv och saker du kan påverka till den riktning du vill ha det om du lyssnar på din magkänsla.

Bli den du vill vara

Ingen säger det lika bra som Oprah Winfrey: Fokusera på vem du vill vara. Vad du vill göra eller vad du vill uppnå är sekundära mål. En bra tankeställare är att funderar på vad du vill att människor ska säga om dig på din begravning. Vill du att de ska rabbla upp allt du åstadkommit, alla företag du startat, alla pengar du tjänat eller vill du att de ska berätta om hur du har berört dem?

Eliminera all negativitet

Om det finns många negativa människor i ditt liv beror det antagligen på att en del av dig accepterar det. Titta inte på dem, titta på dig själv. Fundera över vad du gör för att dra dem till dig och varför du låter dem vara kvar. Ibland måste du skilja dig från dina vänner och familjemedlemmar för att ta bort negativiteten. Om du gör det med kärlek, kommer de att komma tillbaka.

 
Ledarskap & Styrelse
7 framgångsrika vanor alla stjärnföretagare har
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson
Personlig utveckling
Morgontrött? Så kommer du upp klockan fem och gillar det