Svaren på 10 vanliga starta eget-frågor

21 oktober, 2020

Starta eget-frågor och Deklarationen och avdrag

Dags att starta eget? Eller har du just startat? Då har du garanterat massor med frågor. Därför har vi gjort ett specialavsnitt i Starta Eget-podden med 10 vanliga starta eget-frågor.

Svaren på dessa starta eget-frågor får du från Visma Spcs företagarexpert Boo Gunnarsson Du får hjälp att komma igång med företag, hjälp att sälja mer på nätet och att motivera dig själv till stordåd.

Här är några av de starta eget-frågor som avsnittet går igenom

  • – Är det svårt att starta företag?
  • – Hur hittar jag de första kunderna och får dem nöjda?
  • – Är det svårt att sköta företagets ekonomi, och hur gör jag?
  • – Pengar. Hur skaffar jag finansiering till mitt företag?
  • – När jag vill sälja mer i digitala kanaler. hur gör jag då?
  • – Hur skyddar jag företagets tillgångar?
  • och många fler starta eget-frågor.

Lyssna på avsnittet med starta eget-frågor direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Starta Eget-podden för att inte missa något avsnitt!

Vem är Boo Gunnarson och varför är han expert på starta eget-frågor?

Boo Gunnarson har företagargenerna i blodet och började själv sin företagarkarriär redan som 14-åring. Idag brinner han för att hjälpa andra att lyckas som entreprenörer och delar gärna med sig av sin expertis och råd kring starta eget-frågor. Boo är föreläsare och utbildar inom företagande, försäljning och marknadsföring.

Mer om Boo Gunnarson

Så här står det att läsa om Boo Gunnarson på Visma Spcs hemsida.

– Jag inledde min företagarkarriär när jag var 14 år gammal och började sälja bilder till Smålandsposten. Sedan blev det extrajobb i en fotoaffär och fotokurser. Då var det dags att skaffa FA-skattsedel och redovisa moms, det gör jag fortfarande i mån av tid. Mina företagargener kommer från farmor som hade ICA-butik i Växjö och min morfar som var en av IKEA:s första leverantörer av stoppade möbler.

1990 kom Bosse, som han kallas, till dåvarande Scandinavian PC Systems, som senare blev Visma Spcs. Då var han utbildad sig marknadsförare. Sedan dess har han varit marknadsansvarig, arbetat med mässor, utbildat nya företagare och hållit i samarbetena med NyföretagarCentrum och Ung Företagsamhet (UF). Här har han hjälpt 1 000-tals företagare med deras starta eget-frågor.

Numera är han Vismas företagarexpert och både föreläser och utbildar i företagande, försäljning och marknadsföring. Få shar bättre koll på starta eget-frågor, småföretagens vardag, utmaningar och viktiga framgångsfaktorer än Boo Gunnarson.

Avsnittet presenteras som en del av ett betalt samarbete med Visma Spcs. Boo Gunnarson är företagarexpert på Visma Spcs.

Läs mer: Starta eget som konsult – så här får du fler kunder