Bästa tiden att posta på Instagram och Facebook

5 september, 2018

4-timmars-arbetsvecka

Vilka tider och dagar är absolut bäst att posta på Instagram och Facebook? Ny spännande statistik visar att det inte alltid är som du tror. Trodde du till exempel att torsdagar klockan 05.00 är extra hett på Instagram? Här hittar du all statistik som hjälper dig att posta rätt tider och dagar.

När ska jag och mitt företag posta på Instagram och Facebook för att få mest effekt? Strategin varierar från år till år. Vilken kanal som är bäst är också svårt att säga, det beror på vilken målgrupp ditt företag vill nå.

Visste du att 05.00 på torsdagar är en optimal tid att posta på Instagram? Eller att lördagar går bort när du ska publicera på Facebook? Var noga med statistiken när du vill nå ut i sociala medier. Det gör verkligen skillnad!

Den senaste undersökningen vi hittat visar att följande tider är bäst för publiceringar på våra två största kanaler – Instagram och Facebook.

När ska jag posta på Facebook?

Facebook är fortfarande det största sociala mediet, och också det största digitala mediet för marknadsföring. Det är enkelt att välja just din målgrupp för annonseringen, men sedan Facebooks uppdatering fylls användarnas flöden mer av vänner och familj än av annonser. Det innebär att du måste vara än mer noggrann i din annonsering, och också i ditt organiska innehåll.

– Den bästa tiden att posta på Facebook verkar vara på onsdagar mellan 12.00 och 14.00, samt på torsdagar mellan 13.00 och 14.00. Men, det kanske inte alls stämmer på din målgrupp. Med Facebooks statistikverktyg kan du enkelt se när just dina följare är mest engagerade. Utgå från den statistiken snarare än vad som är bäst för ”massan”.

– Veckans bästa dag för publiceringar på Facebook verkar vara torsdag.

– Den säkraste tiden att posta på Facebook är på vardagar mellan 10.00 och 15.00. Men igen, det kanske inte alls stämmer på din målgrupp av nattugglor?

– Lördag är den dag som engagerar minst på Facebook.

– Kvällar och tidiga morgnar får mindre engagemang på Facebook än mitt på dagen (jobbar ingen längre?)

Ps. Du har väl inte missat Business Hacks – årets kanske viktigaste evenemang för oss företagare. Läs mer här.

När ska jag posta på Instagram?

Instagram växer snabbt. Härliga bilder och engagerande videos är det som fungerar absolut bäst. Undersökningar visar att chansen till köp bland unga är 60 % större om de följer varumärket. Tänk på det!

– Den bästa tiden att posta på Instagram verkar vara på onsdagar klockan 15.00, på torsdagar klockan 05.00, 11.00 och mellan 15.00-1600, samt fredagar klockan 17.00. Torsdagar klockan 05.00 är lite sensationellt, rimligtvis är det tidigt vaknande människor som kollar sociala medier direkt. Just denna siffra kommer också från USA, så det kan skilja mot Sverige.

– Torsdag verkar vara den bästa dagen att posta på Instagram.

– Den säkraste tiden att posta på Instagram verkar vara tisdag till fredag mellan 09.00 och 18.00.

– Söndag är den dag som engagerar minst på Instagram. Och om du ska undvika någon tid, är det söndagar och måndagar på morgonen.

Vilken är din bästa strategi för att nå ut på Facebook och Instagram?

Källa: Sprout Social
Digitalisering
Foto av: AdobeStock
Digitalisering av ditt företag – här är 3 smarta verktyg
Digitalisering
Foto av: AdobeStock
Digitalisera företaget – så här kommer du igång