7 tips som ger dig fler följare på Instagram

2 juli, 2018

Så får du fler följare på Instagram

Instagram är en av de största sociala medierna i världen. Men det krävs betydligt mer än enbart ett konto och att publicera bilder för att lyckas på Instagram. Här har vi sammanställt 7 viktiga knep som hjälper dig att skapa ett konto med en stor skara följare.

1. Håll dig till din nisch

De Instagram-konton som blir framgångsrika håller sig oftast till en eller två specifika nischer och postar enbart innehåll som är relaterat till det. Det vill säga; hitta det område du är expert och har en passion för, och inrikta dig på det.

2. Publicera ofta

Att enbart publicera slumpmässigt en gång i veckan fungerar inte på Instagram. Om du vill få en stor skara följare måste du publicera minst 1-2 gånger per dag (varje dag). Men det är ingen idé att spamma ut inlägg, varje inlägg måste givetvis var relevant och av hög kvalitet.

3. Glöm inte bort bildtexten

Med rätt bildtext kan ditt inlägg gå långt, därför är det viktigt att inse att texten är minst lika viktig som bilden. Din bildtext ska bidra till fyra saker; fängsla, motivera, inspirera och ge följare en upplevelse genom ditt foto eller video. Vissa skriver långa bildtexter andra kortare – hitta det som fungerar för dig och var konsekvens.

Missa inte: Youtube-stjärnan avslöjar hemligheterna bakom framgången

4. Använd emojis

För dig som inte vet vad emojis är så är det de små figurerna eller bilderna som vissa använder för att förstärka sin text i sociala medier. Vissa älskar emojis andra hatar dem, men de är en god idé att använda dem eftersom de har blivit en populär uttrycksform. Nyckel till att använda emojis är att ersätta ord i texten, framkalla reaktioner och beskriva känslor på ett mer visuellt sätt. Men du, se till att inte överdriva användandet.

5. Öka antalet inlägg

Det vanligaste misstaget på Instagram är att inte publicera tillräckligt ofta. Men det är en hårfin gräns mellan att inte publicera tillräckligt ofta till att publicera alltför ofta och skrämma i väg följare. Det viktiga är att hitta din frekvens och sedan hålla det konsekvent. Som vi nämnde i tipset ovan är 1-2 inlägg per dag en bra rekommendation att börja med, till exempel ett inlägg på morgonen och ett på kvällen. Men när ditt konto börjar växa kan du successiv testa att öka antalet inlägg. Här är en formel som kan vara en bra riktlinje:

1-1000 följare: 1-2 inlägg per dag
1 000-10 000 följare: 2-3 inlägg per dag
10 000-50 000 följare: 3-4 inlägg per dag
100 000-500 000: 5-6 inlägg per dag
500 000 till 1 000.000: 8-10 inlägg per dag

6. Använd hashtags (#)

Undersökningar och statistik visar att tre till fem hashtags per inlägg är optimalt på Instagram. Det viktiga är att dina hashtags är beskrivande och faktiskt representerar bilden eller videon du publicerar. Det vill säga, undvik att lägga irrelevanta hashtags bara för att nå fler människor. I motsats till vad många tror kommer hashtags som redan har miljontals inlägg minska dina chanser att få fler följare. En rekommendation är att använda tvåords-hashtags. Till exempel #inredningsprojekt och inte enbart #inredning som används av alldeles för många, för att hitta följare som faktiskt söker efter specifika hashtags.

Läs också: Så lyckas du på LinkedIn – 8 avgörande råd

Lyssna här: Frida Boisens bästa råd för att sälja mer på LinkedIn

7. Engagera dina följare

Försök att skapa personliga relationer med dina följare genom att engagera dem. Ställ frågor i dina bildtexter och se till att gå in och svara på alla kommentarer du får. Ett annat tips är att gå in på andras konton vars följare du vill locka till din sida och lämna positiva kommentarer på deras inlägg för att få dem att uppmärksamma ditt konto och förhoppningsvis även börja följa dig.

Finns du eller ditt företag på Instagram? Vad gör ni för att få fler följare? Följ Mitt Företag på Facebook, och få framgångstips för ditt företag varje dag.

Källa: www.entreprenuer.com