4 saker miljonärer gör – till skillnad från många andra

2 oktober, 2018

Gör framgångsrika människor saker annorlunda? Japp, det verkar så. Idag har vi tittat närmare på fyra strategier som miljonärer använder och som du enkelt kan kopiera till ditt liv.

Miljonärer diskuterar idéer – inte vad som har hänt

Okej, ärlighetens minut: i dina konversationer med människor omkring dig, hur stor del pratar ni om idéer och hur stor del pratar ni om andra människor och händelser?

Ordspråket är lika klassiskt som det är sant: Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

Framgångsrika människor inser att idéer är den mest värdefulla valutan i världen, och att all rikedom är byggd på dem. Därför sätter de av tid varje dag till att bara tänka. Och när de har tänkt klart, presenterar de idéerna för människor som är smartare än dem själva. Då får de rätt feedback och rätt energi tillbaka.

Jämför det med att presentera en idé för någon som saknar energi och visioner: då får du ett klassiskt ”detta där kommer aldrig att gå” tillbaka.

Miljonärer väljer vilka som får påverka dem

Den största skillnaden mellan framgångsrika människor och dem som inte lyckas, är umgänget. Vi rekommenderar alltid övningen Önskelistan – där du får hjälp att hitta ett umgänge som tar dig till dina mål.

All framgång handlar om att skapa positiva spiraler, där det ena leder till det andra. Om människorna omkring dig tar din energi, kommer den spiralen att peka åt fel håll. Om de tvärtom ger dig energi och ny kunskap, har du skapat en automatiserad positiv spiral som kan ta dig till nivåer du inte trodde var möjliga.

Så sätt igång din positiva spiral idag – med människor som har resultat som du drömmer om.

Miljonärer tar kalkylerade risker

Vanliga människor skyr risker. Framgångsrika människor välkomnar dem, om kalkylen är den rätta. Säger kalkylen att uppsidan är större än risken, vågar de ta möjligheten.

Använd 5/1-regeln när det gäller stora beslut och riskfyllda investeringar: om den potentiella uppsidan är fem gånger större än den potentiella nedsidan, tackar du JA!

Med andra ord: om du kan leva med ”worst case-scenariot” och samtidigt ser en stor uppsida, behöver du ta steget.

Miljonärer älskar att ge

Trodde du att miljonärer var snåla? Tänk om! Se bara på Warren Buffett och Bill Gates projekt The Giving Pledge, som innebär att de kommer att ge bort majoriteten av sina förmögenheter till att skapa en bättre värld. Richard Branson, Elon Musk och Mark Zuckerberg har också signat på.

Principen som Warren Buffett, Bill Gates och många av världens rikaste människor använder är enkel: de tror på att ju mer de ger, desto mer får de tillbaka. Kan det vara så att dina resultat idag, bygger på hur mycket du har gett tidigare?
Privatekonomi
Så lever och tänker du som miljonärer