Du blir som du umgås – hur ser din umgängeskrets ut?

22 juni, 2019

Rekrytering & Medarbetare

Det sägs att vi blir som de fem personer vi umgås mest med. Med det i åtanke har det aldrig varit viktigare att hänga med människor du inspireras av. Här är sex snabba tips på hur du hittar rätt personer.

Du bli som dina fem närmaste vänner

Börja med att fundera över vilka fem personer i din närhet som du spenderar mest tid med är. Hur är de som människor? Är de positiva eller negativa? Är de lata eller fulla av energi? Är de inspirerande eller oinspirerande?

Vilka människor umgås du med? Troligtvis är du ett genomsnitt av de fem personer i din närhet som du hänger mest med. Så vilka är de?

Skriv ned vilka som påverkar dig

Gör en lista på de fem personer som påverkar ditt liv mest idag. Det kan vara din partner, en kompis, din familj, en kollega eller vem som helst som påverkar din vardag. Gör också en notering om det är en person som tar eller ger energi.

Umgås med människor som lyfter dig

Nu har du ditt utgångsläge. Hur känns det när du tittar på listan? Blir du superpepp eller känner du att du saknar något? Vid det här laget har du förstått vikten av att hänga med människor som lyfter dig och inspirerar dig att leva det liv som drömmer om – gör människorna på din lista det? Funderar över vilka av dem som har en livsstil som du motiveras av.

Skapa en önskelista

Fortsätt med att skriv en önskelista på de fem personer du känner till, som du skulle vilja påverkade ditt liv mer. Till exempel en person i företaget som du vill hänga mer med, eller en mentor som kan hjälpa dig. Om du omger dig med människor som ger energi, får du också mer energi.

Fler tips: Så avgör din påverkansgrupp hur snabbt du når dina mål

Glöm inte bort dina idoler

Vissa människor kan vara mer ouppnåeliga än andra, men det betyder inte att du inte kan ha dem på din önskelista. Du behöver faktiskt inte vara polare med dina största idoler för att påverkas av dem. Vi säger att du attraheras av Oprah Winfreys livsstil – se till att följa henne i sociala medier. På så sätt får du en daglig påminnelse om hennes positiva energi utan att vara hennes närmaste vän. Och det ger ju ett mycket bättre energiflöde än den där gamla polaren från högstadiet som du fortfarande följer på Instagram, eller hur?

Bygg ditt nätverk av inspirerande människor

Se till att din önskelista förblir levande, fyll på med människor som ger energi och som du kan lära dig av. Låt den som står högst på din önskelista ersätta den som står längst ned på din nuvarande umgängeslista. Då kommer du garanterat att få mer energi och inspiration i ditt liv.

Var stenhård

Det är din tid och ditt liv det handlar om. När du har fått insikten att du blir som du umgås – se till att verkställa din önskelista. Du behöver inte klippa helt med människor, för det kan faktiskt vara så att de största energitjuvarna finns i din familj. Men du kan välja vem du vill ska påverka dig och hur mycket. Genom att fylla ditt liv med fler personer som ger dig energi kommer du successivt att fasa ut människor som inte är värda din tid, och bygga ett större inlopp av positiva vibbar.

Många upplever det svårt att hitta nya vänner i vuxen ålder. Hur gör du för att hitta inspirerande människor att hänga med?
Ledarskap & Styrelse
7 framgångsrika vanor alla stjärnföretagare har
Digitalisering
Vi testar TextExpander – verktyget som skriver dina texter
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson