Tankarna som får dig att ta tag i ditt liv – nu!

23 september, 2019

VARNING – den här artikeln kan få dina drömmar att bli verklighet. Har du något i ditt liv som du vill förändra? Vill du något som inte blivit av? Här är tankarna som väcker dig ur din ur dvalan och får livet att hända nu.

Vems drömmar uppfyller du varje dag?

Undrar du hur sjutton du hamnade där du är idag? Som liten hade du massor med drömmar. Kanske ville du bli astronaut eller rockstjärna? Oavsett dröm, släpper många av oss den när vi blir äldre och ser istället alla hinder till varför det inte är möjligt.

Ta en stund och fundera över om det är dina drömmar du uppfyller varje dag när du går till jobbet – eller om det är någon annans?

Hur många dagar har du kvar att leva?

Har du någon gång räknat på hur många dagar du faktiskt har kvar i livet? Vi antar att du kommer att leva till du är 100 år ­– hur många dagar har du då kvar? Om du är 30 år har du ungefär 25 000 dagar kvar, är du 40 år har du ungefär 22 000, är du 50 år har du ungefär 18 000 dagar kvar att leva och så vidare. Är det mycket eller lite? Hur får det dig att känna? Vad vill du göra med de dagar du har kvar?

Du kommer att dö

Okej, att anta att vi lever tills vi är 100 år kan ses som en vild chansning. Vi har ju faktiskt ingen aning om när vi kommer att dö. Men en sak är säker, vi kommer att dö (om inte evigt liv blir verklighet förstås). Vetskapen att vi är här på lånad tid, ger i all fall mig – det ger i alla fall mig en rejäl spark i rumpan.

Mer inspiration: 5 saker att göra innan du dör

Föreställ dig på din dödsbädd

Någon timme innan hon somnade in, sa min farmor till mig: ”Du ska veta att jag är så nöjd med mitt liv”. Tack vare farmors ord är jag inte längre rädd för att dö – jag är rädd för att inte leva den tid jag har.

Orden har fått mig att reflektera över hur jag vill designa mitt liv för att jag ska känna precis som farmor gjorde när jag ligger på min dödsbädd. Vilka förändringar behöver du göra i ditt liv för att du ska känna dig nöjd när du lämnar jorden?

Get shit done

Alla beslut du har tagit i ditt liv har tagit dig till den plats du är på idag. Du kanske hade en tuff barndom, du blev mobbad, du blev lämnad av den som du såg hela din framtid tillsammans med eller ditt företag har gick i konkurs. Shit happens. Men det är bara du som kan bestämma hur det ska påverka ditt liv.

Ibland behöver vi rycka på axlarna, vända blad och inse att vi har kontrollen i våra liv och att det är vi som bestämmer hur vår framtid ska bli. Vilka beslut kan du ta i dag som du kommer att tacka dig själv för i framtiden?

Jag är avundsjuk på mitt eget liv

Vi matas av till synes perfekta liv på sociala medier och ibland kan det kännas oerhört frustrerande. Även om vi är realistiska och inser att det endast är en utvald del av någons liv som visas, kan det påverka oss negativt. Men om vi vänder på det istället och leker med tanken att ditt liv vore perfekt enligt dina egna mått. Hur kan du skapa ett liv du själv skulle vara avundsjuk på? Vad skulle det livet innehålla?

Läs mer: Frågorna som skapar din framtid – har du ställt dem?

Jag vill dö med minnen, inte drömmar

Det spelar ingen roll om du är 82 år. Det är aldrig försent att uppfylla dina drömmar. Åldern är bara en siffra, och vad är egentligen positivt med att ha en ålder? Släpp din åldersnoja och inse att ålder är påhittat – det är upp till dig själv att välja hur ung eller gammal du vill vara.

I dag är första dagen på resten av mitt liv

Många av oss börjar ifrågasätta våra liv först när det händer något avgörande. När vi mister någon närstående, när vi är med om en olycka, när vi får barn eller när vi har en nära döden-upplevelse. Men om vi ska gå och vänta på ett livsavgörande ögonblick innan vi tar tag i våra liv, kan vi få vänta för alltid. Har vi otur händer det aldrig.

Eller som Steve Jobs sa: “I have looked in the mirror every morning and asked myself: “If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?” And whenever the answer has been “No” for too many days in a row, I know I need to change something.”
Ledarskap & Styrelse
7 framgångsrika vanor alla stjärnföretagare har
Digitalisering
Vi testar TextExpander – verktyget som skriver dina texter
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson