BETA

Så hittar du människor som peppar dig

1 oktober, 2018

Rätt medarbetare

Att omge sig med människor som ger energi kan vara avgörande för din framgång. Men var hittar vi inspirerande personer? Vi har samlat våra bästa tips på ställen där du kan söka efter sköna människor att hänga med.

Vi spenderar tid på att hitta den rätta partnern, det perfekta boendet och att bygga drömföretaget – men hur mycket tid lägger vi på att hitta en umgängeskrets som ger oss inspiration? Om det är sant att vi blir som vi umgås, borde inte valet av våra vänner vara högsta prioritet i vår framgångsresa?

Att hitta nya vänner i vuxen ålder kan kännas svårt. Troligtvis var det betydligt enklare när du var yngre. Kanske beror det på att vi då utsattes för tillfällen att träffa nya människor i större utsträckning än vi gör i vuxen ålder – genom skolan, fritidsintressen och andra sociala sammanhang. Om du vill utöka din umgängeskrets med fler sköna människor måste du aktivt söka efter dem. Skriv en lista på vad du söker och vilka egenskaper du efterfrågar hos personerna och sätt igång.

Gå med i affärsnätverk

För oss företagare finns en mängd olika nätverk där vi kan knyta businesskontakter. För många stannar det vid affärsmässiga relationer men detta är ett ypperligt sätt att lära känna människor som kan bli dina infulencers. Våga fråga: ska vi ta en lunch eller varför inte en AW?

Lägg ut en annons

För en tid sedan såg jag en annons på Blocket från ett par som sökte vänner att fira nyår med. Jag vet inte hur nyårsfirandet blev, men de fick stor respons i sociala medier. Om det känns skrämmande att söka vänner offentligt – gör det som en kul grej tillsammans med någon.

Börja volontärarbeta

Att rädda världen och samtidigt träffa andra med samma intresse kan vara den ultimata kombinationen. Det är lätt att få kontakt med andra och ni delar redan ett brinnande intresse för att förbättra samhället. Kolla upp vilka lokala välgörenhetsorganisationer som finns i närheten och engagera dig.

Hitta Facebookgrupper

Det finns mängder med grupper på Facebook för olika intressen ofta med lokalt fokus. Sök upp en grupp som passar det du söker och våga göra ett inlägg. Presentera dig själv och fråga om det är någon som vill ta en lunch eller fika. Vad har du att förlora?

Testa en kompis-app

Det finns appar som hjälper dig att hitta människor att hänga med. Meet Up är en aktivitetsapp där du kan kategorisera på ett intresse, till exempel ”Business”, och sedan få tips på lokala träffar. Det finns även en svenskutvecklad app som riktar sig till kvinnor som vill kompisdejta – den heter GoFrendly.

Hitta ett co-working space

Istället för ensamma timmar som egenföretagare, kan du söka dig till ett co-working space. Här kan du ha en fast kontorsplats eller bara sitta då och då. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa fler drivna människor och det är lättare att ta kontakt om det sker vid återkommande tillfällen.

Hitta likasinnade genom ditt intresse

På gymmet, i yogastudion eller på biblioteket? Genom att spendera regelbunden tid på en plats kommer du att hitta personer som också rör sig där. Börja med att säga hej så blir det lättare att öppna upp för ett samtal nästa gång. Och vem vet, tredje gången kanske ni bestämmer er för att gå på det där träningspasset tillsammans?

Gå en utbildning

Ett annat tips är att signa upp dig för den där kursen du funderat på. Det kan vara språk, dans, fotografering eller körsång – oavsett kurs så kommer du garanterat att träffa människor som delar ditt intresse. Du lär dig något nytt och träffar människor som delar ditt intresse – win-win!

Återuppta kontakten med en gammal vän

Kanske har du haft någon i ditt liv som du saknar? Ibland låter vi livet komma emellan och vi tappar kontakten med personer som vi faktiskt vill ha i våra liv. Men det är aldrig försent. Det finns till och med forskning på att djup vänskap kan bildas även om det har gått lång tid utan kontakt.

Det sägs att dem vi omger oss med påverkar vår framgång – att vi blir som vi umgås. Men att hitta nya vänner i vuxen ålder kan kännas läskigt och svårt. Hur gör du för att hitta människor som ger dig energi?
Rekrytering & Personal
Så får du människor att älska att jobba med dig
Personlig utveckling
Vanorna som får människor att älska dig
Försäljning & Lönsamhet
5 avgörande säljtips – från bokning till avslutad affär