BETA

Vanorna som får människor att älska dig

25 juni, 2019

Vi gör affärer och hänger med människor vi gillar, inget snack om saken. Men vad är det som får människor att älska dig? Använd de här fem enkla verktygen, och vi kan nästan lova att du blir mer omtyckt på fyra veckor.

Peppande SMS varje dag

En av våra favoritböcker är Petter Stordalens Min Hemlighet. Och det är framförallt ett enkelt knep som vi gillar extra mycket. Stordalen berättar om vanan att varje dag skicka ett positivt sms till en person som har lyckats med något. Det tar dig max en minut, men tänk vilket effektivt sätt att göra någon glad och peppad! 365 dagar om året.

Och ett sms känns ju alltid mer personligt än ett meddelande på Facebook.

Läs mer: Petter Stordalens affärshemligheter

Hylla fina prestationer offentligt

När någon har gjort något bra, berätta det så att alla hör. Du vet själv hur mycket du uppskattar att få beröm, speciellt när andra hör på. Och när du blir en människa som ofta ger beröm, kommer du garanterat att få positiv feedback tillbaka. Och vilka människor vill vi följa och hänga med? Dem vi gillar såklart.

Detta gäller både IRL och i sociala medier. En riktigt god vana är att varje dag hylla någon offentligt. Det kan vara inför kollegorna (Wow, Lisa, du styrde verkligen upp en otrolig fest igår!) eller på nätet (ett inlägg där du berättar varför någon har agerat fantastiskt).

Det intressanta är att du kommer att vara ganska ensam om den här vanan. Ge det två veckor, och jag lovar att du kommer att bli betydligt mer populär.

Gör som världens bästa på LinkedIn

De mest framgångsrika nätverkarna på LinkedIn har en enkel vana. Varje dag, har de som mål att koppla ihop två andra människor i sitt nätverk (som kan ha nytta av varandra). Tänk att du lägger 10 minuter om dagen på detta, längre tid tar det inte. Det kan vara att kommentera på ett inlägg där någon söker något, eller att koppla ihop två människor du tror skulle gilla och kunna hjälpa varandra.

På ett år har du kopplat ihop 730 människor med varandra. Vad det leder till? Relationer, affärer, you name it. Och du är personen som har möjliggjort allt.

Och när du behöver hjälp med något, tror du att dessa människor vill hjälpa dig tillbaka? You´ll bet!

Missa inte: Skapa din Master Mind-grupp med fantastiska människor

Var den som kramas och säger hej

Låt oss vara ärliga – världen är i allmänhet ganska stel. Och det är därför vi känner sådan hatkärlek till människor som ”är lite för mycket”, som alltid kramas, som visar total glädje när de träffar någon de känner. De är utanför vår komfortzon.

Min rekommendation till dig är: öva dig att bli en person som visar glädje, omtanke och entusiasm. Det gör du enklast i tre steg.

– Var den som säger hej till alla på morgonen och kvällen, och fråga alla hur de mår.

– Kramas när du träffar någon! Världen behöver fler kramar. Du kan göra någons dag bara genom en så enkel gest.

– När du står i kassan, går på bussen eller möter någon i motionsspåret – var den som med ett leende säger hej och tackar för hjälpen. Oj, vad enkelt. Men också häftigt – helt plötsligt är du en person som är otroligt lätt att tycka om.

Vilka vill vi umgås med och göra affärer med? Människor vi gillar! Så frågan är – hur lätt är det att tycka om dig?

Fler tips: Så får du människor att älska att jobba med dig

Ring när någon fyller år

Minns du sist du fyllde år? Du fick några samtal, men nästan alla skrev på Facebook istället. Hur kändes det? Om du vill vara mer personlig och kärleksfull än alla andra – ring när någon fyller år. Eller skriv åtminstone en personlig hälsning som sms, inte bara ”grattis” på Facebook.

Och i ditt jobb, gör det till en vana att gratulera alla medarbetare och kunder på ett personligt sätt. Du visar att du bryr dig, att du är på ”riktigt”. Jag lovar att det är det enklaste sättet att ”levla” i ditt företag.
Personlig utveckling
Hälsovanorna som gör dig till en superföretagare
Personlig utveckling
Fem nattvanor som förändrar ditt företagarliv
Bloggar
Vanorna som gör dig till en supermänniska