BETA

Så avgör din påverkansgrupp hur snabbt du når dina mål

3 september, 2018

Richard Branson framgångscitat

Du blir som du umgås, och med rätt mentorer, Master Mind-grupp och förebilder snabbar du på vägen till dina mål. Så här gör du för att hitta en påverkansgrupp som nästan garanterar din framgång.

Uttrycket “vi blir som vi umgås” kunde inte vara mer sant. Storleken på dina ambitioner och visioner bestäms av vilka människor du har omkring dig. Anledningen är enkel. Allt du tänker har influerats av någon. Frågan är vem som influerar dina tankar mest?

Vi pratar ofta om Önskelistan – där du i en enkelt övning upptäcker vilka 10 personer i din vardag som påverkar dig mest. Gör övningen du också, den är extremt värdefull. Dina 10 viktigaste påverkanspersoner, är det människor som ger eller tar energi? Har du en påverkansgrupp som tar dig till dina mål?

Så här hittar du din påverkansgrupp för framgång

Mentorer

Jag vill med hela mitt hjärta rekommendera dig att ha mentorer. I plural. De flesta nöjer sig med en, i tron att en människa kan guida dem i alla frågor. Det tror jag inte på. Försök att hitta mentorer i alla livets delar som är viktiga från dig. Utgå från ditt livshjul.

Du kan ha en mentor inom business. En mentor inom föräldraskap. En mentor inom relationen. Välj människor som du verkligen ser upp till, inte de som presterar okej. Se till att träffas minst en gång per kvartal. Du bjuder. Allra bäst är om du har en förmåga som du kan dela med dig av i gengäld (win-win ökar chansen att relationen blir långvarig).

Master Mind-grupp

Skriv ned fem människor i ditt liv (du behöver inte känna dem) som vet, kan och gör mer än du. Människor som är där du vill vara. Som har de kunskaper och resultat du eftersträvar. Det ska vara människor du gärna skulle resa på utlandssemester med (vi ska ha roligt också!).

För min del är det en superexpert på hälsa, en expert på att bygga snabbväxande företag, en expert på investeringar, en expert på relationer, en expert på kommunikation och en expert på teknik. Det var sex personer, jag vet, men regler är till för att brytas.

Fundera sen på vad du kan bidra med till gruppen. I mitt fall är det exempelvis “Leva livet på dina villkor-expertis”. Tanken är nämligen att alla i gruppen ska ha nytta av varandra, inte bara du. När du har hittat en perfekt konstellation, föreslå att ni alla ses och presentera idéen om en Master Mind-grupp där alla kan hjälpa varandra framåt.

Om alla säger ja, väljer ni att ses en gång i månaden. Alla får då ta upp sina egna utmaningar (skicka ut dem innan) och får alla andras hjälp att lösa dem. Det är mycket kraftfullt och kommer att boosta din framgång avsevärt!

Förebilder (digitala och fysiska)

Men mentorer och en master mind-grupp kommer du mycket långt. Som ett komplement rekommenderar jag dig att ha riktigt vassa förebilder (som du inte behöver känna eller träffa personligen). Mina tre favoriter är Tony Robbins, Robin Sharma och Tim Ferriss – tre av världens främsta experter på personlig utveckling och business. De är min påverkansgrupp.

Jag läser deras artiklar och böcker, lyssnar på deras podcasts och ser deras videos. När jag får möjlighet, besöker jag deras evenemang och kurser. Dina förebilder ska vara de bästa i världen inom ditt område. Välj med omsorg, och följ allt de gör. För du blir som du umgås, även om den du umgås med finns på andra sidan jorden (men bara ett klick bort).

De flesta framgångsrika människor vi träffar, har förebilder som kan, vet och gör mer än dem själva. En del har mentorer, andra har Master Mind-grupper, vissa läser böcker från sina stora förebilder. Det finns inget rätt sätt, det enda rätta sättet är att ha ett sätt.
Personlig utveckling
Du blir som du umgås – hur ser din umgängeskrets ut?
Rekrytering & Personal
Så skapar du ditt eget Dream Team (vilka saknar du?)
Livet på 500 dagar
#62. Skaffa en mentor