Så skapar du ditt eget Dream Team (vilka saknar du?)

26 februari, 2019

Hinna träna

För att nå högsta nivån i ditt företagande behöver du ett Dream Team av människor som hjälper dig dit. I den här guiden tittar vi närmare på de åtta viktigaste persontyperna du behöver ha i ditt framgångsteam. Vilka har du?

En eller två riktigt vassa mentorer

Om du vill bygga ett framgångsrikt företag (klart du vill!) är en riktigt vass mentor guld värd. Eller vänta nu, varför nöja sig med en? Välj ut minst en, gärna två, mentorer som har lyckats med just det du vill lyckas med. Vill du bli rik? Välj en mentor som är rik. Vill du förändra världen? Välj en mentor som förändrat världen. Vill du ha en skön livsstil? Välj en mentor som har en skön livsstil.

Mentorns uppgift är att guida dig i rätt riktning och hjälpa dig att undvika alla misstag som mentorn redan har gjort. Och vad är mentorns uppsida? Jo, ett riktigt bra mentorskap går åt båda håll. Exempel: Du är en ung entreprenör som behöver en mentors erfarenhet. Mentorn behöver å andra sidan dina kunskaper om hur unga tänker och hur framtiden ser ut. Voila, ett mentorskap där båda har en tydlig uppsida.

Ett kunnigt Advisory Board

Om mentorns uppgift är att övergripande guida dig till ett mål, är ett Advisory Board till för att ge dig expertis inom specifika områden. Vi säger att ditt företag ska digitalisera verksamheten. Alright, då behöver du ett Advisory Board som har just de kunskaperna. Kanske någon som har stenkoll på digital konvertering, kanske någon som är en fena på tekniska plattformar. Ett Advisory Board bör bytas ut löpande beroende på vilka utmaningar du och företaget har just nu.

En energifull Master Mind-grupp

Master Mind-gruppen är mer bestående. Vår rekommendation är att bilda ett gäng på 4-5 individer som alla har superskön energi, olika kunskaper och olika nätverk. Syftet med gruppen är att ge varandra energi, idéer och nya kontakter.

Hur fungerar det rent praktiskt? Träffas åtminstone en gång i månaden, alltid samma tid. Låt en i gruppen vara den som ska få hjälp vid varje tillfälle. Låt den personen förbereda sina utmaningar, och det är hela gruppens uppgift att komma med idéer, kontakter och massor med pepp.

Hörs också mellan tillfällena och ha som huvuduppgift att peppa varandra, lyssna och dela inspiration. Det här är din energidepå, så var noga med att välja människor som spelar energispelet på högsta nivån.

En handfull världsledande experter

Nöj dig inte med människorna du hittar i din närhet. Välj ut världens främsta experter inom de områden där du behöver “levla upp”, och följ dem noggrant i bloggar, sociala medier, videos och böcker. Du vill vara säker på att få världens bästa input, och då måste du följa världens främsta experter. Vilka följer du idag?

Nyfiken på vilka jag följer varje dag? Här är min lista över mina största förebilder inom personlig utveckling.

En mental coach

Med en mentor, ett advisory board, en master mind-grupp och världsledande experter har du kommit långt. Vill du däremot spela spelet på den högsta nivån, behöver du en mental coach. Det är sällan kunskapen som sätter käppar i hjulet för din framgång, det är din mentala förmåga.

Välj en riktigt vass coach, som otvivelaktigt skapat bestående resultat i andra människors liv. Dubbelkolla referenser, det finns många bra men också många dåliga coacher där ute. En coach ska inte bara vara bra, den ska också skapa resultat. Coachens jobb är att du når upp till dina egna förväntningar på sig själv. Hur bra tror du att ett fotbollslag skulle prestera utan tränare? Och hur tror du att din utvecklingskurva utvecklas med respektive utan coach?

En personlig tränare

All forskning är enig. Om du tränar presterar du bättre på alla plan. Inga ursäkter. För att maximera effekten rekommenderar vi en personlig tränare, som kan ge dig individuella råd och bygga ett upplägg just för dig.

Dyrt? Ja, det är det. Men värt det. Gör så här. Boka en riktigt vass PT på samma premisser som du bokar din mentala coach. Kör ett större antal pass i början, för att hamna på rätt spår. Minska sedan till ett pass i månaden och sedan till ett pass i kvartalet. Då blir det billigare, men du fortsätter att ha en coach som hela tiden ser till att du håller dig på banan.

Läs också: Hälsovanorna som gör dig till en supermänniska

Ett vasst hälsoteam

Nöj dig inte med tandläkaren runt hörnet, billigaste massagehaket och den outbildade frisören. Välj noga ut ett antal individer som du bygger en personlig relation med, och som verkligen har kompetensen att ta din hälsa och din look till nästa nivå.

Du går till tandläkaren en gång per år. Naturligtvis ska du då ha den bästa. Detsamma gäller med massören, frisören, doktorn, terapeuten, städfirman och alla andra människor som hjälper dig att bygga ditt drömliv. Betala lite mer och få mycket mer. Se alla dessa individer som ditt team, och låt dem få veta hur viktiga de är för dig.

En underbar familj och härliga vänner

Det viktigaste sist.

Om inte familjen och vännerna “fungerar”, fungerar ingenting. Börja alltid dina visioner här. Prioritera alltid familjen och vännerna, dina viktigaste relationer. Nej, faktureringen är inte viktigare än middagen med din älskade eller dina barns fotbollsmatcher. Det du investerar i dina privata relationer, ger mångdubbelt igen för ditt företag på lång sikt. 
Bloggar
Företagarens Dream Team – vilka saknar du?
Personlig utveckling
Så avgör din påverkansgrupp hur snabbt du når dina mål
Livet på 500 dagar
#62. Skaffa en mentor