BETA

7 morgonvanor som framgångsrika företagare har

11 mars, 2019

Personlig utveckling

Rom byggdes inte på en dag, och du behöver all tid du kan få för att bygga ett framgångsrikt företag. Därför börjar de flesta framgångsrika entreprenörer sina dagar tidigt med dessa sju fantastiska morgonvanor.

Låt oss vara ärliga. De flesta företagare börjar sina dagar utan en ordentlig plan. Kanske har du sovit för dåligt? Morgonen blir stressig? Du vet inte exakt vad du ska göra idag?

Framgångsrika entreprenörer gör precis tvärtom. De har extremt tydliga morgonvanor som hjälper dem att spara tid, skapa energi och en helt ny produktivitet. Här är sju morgonvanor som delas av väldigt många framgångsrika företagare.

1. De vaknar utvilade och tidigt

Du har en ambition att skapa ett företag som är långsiktigt framgångsrikt. Det kräver att du är i toppform, och därför behöver du vara väldigt noga med välbefinnandets fyra hörnstenar: kost, träning, stress och vila.

De flesta sömnexperter är överens om att vi behöver mellan sex och nio timmars vila per natt. Bara du vet exakt vad du behöver, men se alltid till att du får dina timmar. Nästa steg är att gå upp en timme innan alla andra. Du skapar då en timme helt för dig själv och dina egna rutiner – Hour of Power – där du skapar energi, motivation, ny kunskap och en dos fysisk aktivitet. Är det något vi rekommenderar varje företagare, så är det att skapa en Hour of Power varje dag.

Se videon om Hour of Power här.

2. De störs inte av telefon eller mejl

Bästa sättet att börja dagen, är att inte påverkas av omvärlden. För hur stor är chansen att nyheterna och mejlen enbart kommer med budskap som boostar dig? Bestäm dig en gång för alla – jag ska göra dagens två viktigaste uppgifter innan jag kollar mailen eller sätter på telefonen. Det kommer att göra underverk för dig.

3. De tränar och/eller mediterar

Vi pratar ofta om vikten av att ägna sig åt fysisk aktivitet på morgonen. Det räcker med 20 minuter. Gå en kort promenad, jogga en bit eller ägna dig åt yoga. Är kroppen igång, är huvudet igång.

Och om du vill ta ditt företagarliv en nivå till, så är meditation guldvärd. Du blir mer kommunikativ, du fokuserar bättre och får bättre koncentrationsförmåga. Dessutom hittar du ett helt nytt lugn. Här har vi skapat en guide till meditation som du gärna får läsa.

4. De äter en hälsosam frukost

Okej, du har hört tusen gånger att frukosten är dagens viktigaste mål. Huruvida det stämmer rent fysiskt vet vi inte, men helt klart är att du behöver starta dagen med massor av energi. Viktigast: ät i lugn och ro. Tänd gärna några ljus. Sätt på mysig bakgrundsmusik. Skippa tv:n. Du bestämmer själv vad du vill äta, men resultatet ska bli att du börjar dagen full av energi.

Kom ihåg att frukosten är ett utmärkt tillfälle att få tid med familjen – gör den till er egen speciella tid.

5. De boostar energin och motivationen

Nästan alla framgångsrika företagare vi läst om och träffat, har hittat sitt eget sätt att få inspiration på morgonen. Många ser ett inspirerande YouTube-klipp eller läser tio minuter i en riktigt motiverande bok. Andra skriver dagbok, där de ofta anger varför de är tacksamma för livet. När du följer Mitt Företag på Facebook får du varje dag inspirerande klipp och guider som kan bli din dagliga inspirationskälla.

6. De sätter dagens mål och prioriterar i sitt schema

Börja varje vecka med att ha extremt tydliga mål. Vad ska jag hinna med? Vad är absolut viktigast? Ställ frågan: Om jag bara fick jobba två timmar idag – vad är då absolut viktigast att jag gör?

Ett smart sätt att släppa företaget på kvällen, är att sätta målen dagen innan. Då kan du slappna av och hjärnan kan undermedvetet börja bearbeta utmaningarna.

Låt inte mailen och telefonen bestämma hur din dag ska se ut. Lägg in dina absolut viktigaste prioriteringar i schemat först, och låt ingenting i världen ändra på dem.

7. De gör alltid det viktigaste först

Många påstår att det är bäst att göra det jobbigaste först, och få det ur världen. Vi håller inte med. Börja alltid med det som är mest kritiskt för att ta ditt företag till nästa nivå. Vägra kolla mailen eller titta på telefonen innan du har gjort dagens två viktigaste uppgifter. Ställ dig frågan: om jag kunde göra en sak idag för att ta mitt företag till nästa nivå, vad skulle det var? Gör just det.
Digitalisering
Vi testar TextExpander – verktyget som skriver dina texter
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson
Inspiration
De sju stegen till maxad motivation