BETA

Så marknadsför du ditt företag – automatiskt

26 maj, 2019

Försäljning & Lönsamhet

Vill du få fler kunder utan att lyfta ett finger? Då kommer du att gilla vår guide om automatisk marknadsföring. Nio enkla råd som lyfter din försäljning och som bara tar några timmar att bygga upp.

Tid är pengar, heter det. Och ju mer av din dyrbara tid du måste lägga på marknadsföring, desto mer kostar det dig och företaget. För att glädja dig kan vi berätta att det finns en rad aktiviteter du kan göra för att marknadsföra ditt företag – utan att det tar en sekund av din tid. Dessutom ger det massor av nya besökare till din sajt och i längden nya kunder.

Få besökare och kunder genom dina mail

Använd signaturen i din mail till att få besökare till din sajt. Skriv en lockande mening om en nyhet, ett erbjudande, en tävling eller något annat som händer på sidan. Be läsaren att klicka in på sajten för att läsa mer. Enkelt, och automatiskt förstås!

Gör din telefonsvarare till en säljare

Om du har en telefonsvarare som kunderna ringer till kan du enkelt skapa merförsäljning. När den som ringer väntar på att kopplas får han eller hon lyssna på ett meddelande om era nyheter eller ett specialerbjudande. Håll det kort, ingen tycker om att vänta i telefon!

Använd en autoresponder

I dag finns en rad smarta program som hjälper dig att automatisera e-postprocessen. Om du är på semester kan du till exempel lägga in ett meddelande om att du är borta, men att besökaren gärna får klicka in på er sajt och läsa om era fantastiska nyheter. En autoresponder kan du också använda till att automatiskt svara besökare som anmält sig till ditt nyhetsbrev, till exempel genom att automatiskt skicka dem ett specialerbjudade som de inte kan motstå.

Ha din sajtadress med rätt budskap överallt

Varje dag lämnar en mängd information ditt företag. Förutom dina digitala kanaler och mailen kan det handla om flygblad, produktbeskrivningar, brev, visitkort och mycket mer därtill. Och vi vill med kraft påpeka: Låt alltid din sajtadress finnas med i all information! På så sätt kan mottagaren alltid gå in på sajten och läsa mer, och därmed bekanta sig vidare med ditt företag. Och som du vet, ju fler besökare desto fler kunder! Plus: var alltid tydlig med varför man ska gå in på sin sida. Finns det specialerbjudande? Bra content? etc.

Jobba med din sajt

Det allra viktigaste med din sajt är att den tar besökaren till en sida där det det händer något, till exempel köp, relevant content eller kontakt med ditt företag. Bygg din sida så att du får e-postadresser till dina besökare. När besökaren frivilligt har lämnat sin e-postadress kan du, på ett snyggt sätt givetvis, informera om dina erbjudanden och nyheter. I all evighet. Det kallar vi automatisk marknadsföring.

Ha ett skarpt nyhetsbrev med bra innehåll

Med ett bra nyhetsbrev kan du enkelt nå dina kunder och besökare med information och erbjudanden. Ju fler e-postadresser du lyckats samla via din sida, desto bättre effekt ger brevet. Det fina med ett nyhetsbrev är att du når precis dem som är intresserade av dina produkter, och det tar dig inte många minuter att utforma varje brev. Se bara till att brevet verkligen har ett värde för mottagaren och fyll det med relevant innehåll, inte bara marknadsföring

Använd ALLT som marknadskanaler

Har du tänkt på att du kan använda din bil, din cykel, din jacka och så vidare som marknadskanaler? Jovisst, det är bara att placera loggan och en säljande slogan på lämpliga ytor och därigenom få automatisk marknadsföring under en lång tid framöver. Och bilen kan du ju alltid placera på strategiska platser där dina kunder samlas! Och glöm inte den klassiska pennan med logotyp. Det sägs att varje penna har i snitt sex ägare innan den slängs – var finns dina pennor?

Skaffa ambassadörer som rekommenderar

Den allra bästa marknadsföraren av ditt företag är en nöjd kund. Se till att alla dina befintliga kunder tjänar på att berätta om ditt företag för andra, kanske genom att ge dem rabatter eller produkter varje gång de fixar en ny kund till dig. När du har automatiserat ett belöningssystem har du vunnit mycket! Detta automatiserar du enkelt via sociala medier och rejtingsajter.

Bygg en allians

Skriv ner tio andra företag i din stad som har samma typ av kunder som dig, men som inte är konkurrenter. Bilda en allians med dessa och byt kunder med varandra. Detta kan exempelvis ske genom att rekommendera kunder till varandra, eller genom att länka till varandras sidor. Eller varför inte komma överens om att ordna evenemang ihop dit kunder från alla företagen blir inbjudna.
Försäljning & Lönsamhet
8 enkla sätt att öka försäljningen
Ledarskap & Styrelse
Företagets platåer – och vägen därifrån
Försäljning & Lönsamhet
Bevisade recept på framgångrik försäljning