Vi träffar George Clooney – här är hans 5 framgångstips!

17 oktober, 2019

George Clooney och Gustaf Oscarson

Framgångsrik skådis. Bildskön. Men framförallt – en riktigt vass affärsman och storyteller. Clooneys tequilaföretag Casamigos såldes för över en miljard dollar, och här har vi samlat hans framgångstips.

George Clooney är inte bara en av världens bäst betalda skådespelare. När jag träffar honom på Nordic Business Forum i Helsingfors, och lyssnar till hans framgångstips, får jag bilden av en mycket driven affärsman.

Clooney och två nära vänner planerade inte riktigt att etablera en tequila-verksamhet. De var helt enkelt passionerade för tequila. De tillbringade mycket tid i Mexiko medan de byggde sina fritidshus och japp, det slank ner en och annan tequila under den här perioden.

Så småningom bestämde de sig för att skapa sin egen tequila – destillerad efter deras specifikationer: bra smak, ingen halsbränna och framförallt – gjord för att minska baksmällan till ett minimum. De hittade en destilleri som var villigt att göra just detta; slutprodukten blev “perfekt” (enligt deras erfarna smaklökar). Ursprungligen var det en privat etikett som de konsumerade för sig själva och delade med vänner.

Efter att ha producerat ungefär tusen flaskor per år under några års tid, insåg de att de behövde skaffa licens för att inte få tillsynsmyndigheterna efter sig. Och så föddes miljardbolaget!

George Clooneys viktigaste framgångstips

1. Ta dig tid att skapa perfektion

– Vi arbetade på Casamigos i över fem år och vi tog oss tid och hade tålamod att göra det rätt,” berättar Clooney. Flaskan och etiketten är diskreta och riktigt enkla. Vårt fokus är på vad som finns i flaskan.

2. Lyssna mer än du pratar

– Du lär dig aldrig något nytt av att höra dig själv prata, menar Clooney.

3. Se det positiva i allt

– Jag är bekväm med att bli äldre eftersom det är bättre än det andra alternativet – att vara död. Att bli äldre är en bra kompromiss för mig, berättar Clooney.

4. Misslyckanden är avgörande för framgång

– Misslyckanden är utan tvekan mer lärorika än framgång, tycker George.

5. Var svaret på någons problem

– Efter ett tag slutade jag att gå till auditions med tankesättet “åhh, jag hoppas att de gillar mig”. Istället behövde jag tänka att jag var svaret på deras problem, berättar Clooney.
E-handel
Foto av: AdobeStock
Sälja på Amazon – här är 7 råd som hjälper dig att lyckas
Okategoriserade
Foto av: AdobeStock
Starta eget som konsult – så här får du fler kunder
Privatekonomi
Foto av: AdobeStock
Tjäna pengar när du sover – här är 5 sätt